Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIN 2000 op nieuwe HD

aemdenouden
7 antwoorden
 • Ik was van plan een nieuwe HD erin te doen in m'n pc en onmiddelijk ook maar WIN 2000 te installeren op de schone HD. (dus geen image etc.)

  Kan ik:
  - als ik de nieuwe HD erinplug en dan m'n systeem laat booten op m'n cd-drive, dan rechtstreeks van de cd win 2000 installeren (of met behulp van opstartdiskettes van win 2000) of moet ik de HD eerst [b:04c20609ce]geformatteerd[/b:04c20609ce] hebben en [b:04c20609ce]gepartitioneerd[/b:04c20609ce] hebben. Of doet hij dit met de installatie van win 2000.
  - als het dan later geinstalleerd is, m'n oude HD er terug in gooien om bestanden over te zetten van m'n oude HD[b:04c20609ce] (FAT32)[/b:04c20609ce] naar mijn nieuwe HD [b:04c20609ce](NTFS)[/b:04c20609ce]
 • Windows 2000 kan zelf partioneren en formatteren. Installeren kan ook gewoon via de CD-Rom als de computer kan opstarten vanaf de CD-Rom. Bij het installeren wordt alleen de boot/opstart-partitie aangemaakt, de rest kan later. ALleen heb ik dat heel lang geleden zelf uitgeprobeerd. Ik ontdekte toen dat ik naderhand opnieuw moest partitioneren voordag ik er weer Win98 op kon zetten. I
  Je kan later (tijdelijk) die harde schijf bijplaatsen. Zelf heb ik niet zo'n goede ervaring met het bijplaatsen van harde schijven aan dezelfde kabel als die een verschillend IDE protocol gebruiken. Bij mij raken in het algemeen de Windows IDE drivers van slag. Dat is wel weer recht te zetten, maar blijft wel een vervelend karwijtje.
 • [quote:188749f5cf="Hans.Vosman"]Zelf heb ik niet zo'n goede ervaring met het bijplaatsen van harde schijven aan dezelfde kabel als die een verschillend IDE protocol gebruiken. Bij mij raken in het algemeen de Windows IDE drivers van slag. Dat is wel weer recht te zetten, maar blijft wel een vervelend karwijtje.[/quote:188749f5cf]

  Dan kan ik beter een iets grotere HD kopen en m'n oude HD weg laten. Zal ook wel beter zijn voor de warmte-afgifte in de kast. Aangezien ik niet zo heel veel tussenruimte tussen m'n HD heb.

  Ik wil graag een 80GB Maxtor of WD met 8MB cache, en die konden nog wel eens warm worden heb ik vernomen.
 • [quote:6ca4cfd6ff="aemdenouden"]Dan kan ik beter een iets grotere HD kopen en m'n oude HD weg laten. Zal ook wel beter zijn voor de warmte-afgifte in de kast. Aangezien ik niet zo heel veel tussenruimte tussen m'n HD heb.[/quote:6ca4cfd6ff] Je kan die harde schijf wel tijdelijk plaatsen. Mijn advies is om die aan die andere kabel te leggen: secondary. In het algemeen, verwijder ik de CD-Rom speler. Controleer nog wel de master/slave instellingen.
 • [quote:be73dbb585]als die een verschillend IDE protocol gebruiken. [/quote:be73dbb585]
  bedoel je hiermee de master/slave instelling???
 • [quote:9cac63a7bb="aemdenouden"][quote:9cac63a7bb]als die een verschillend IDE protocol gebruiken. [/quote:9cac63a7bb]
  bedoel je hiermee de master/slave instelling???[/quote:9cac63a7bb]Nee, PIO mode, UDMA.
 • OP de 'achterkant' waar de IDE kabel in gaat zitten ook een paar pinnetjes en een jumpertje

  Op de HD zelf staan een aantal megelijkheden waar je je jumper kan zetten zoal master slave enz.


  Maar ik zou als je 2 hd heb 1 HD op de IDE1 en 1 HD bij de cd rom aan zoals Hans zei

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.