Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP blijft opstarten tot stroom eraf gaat

6 antwoorden
  • Ik heb momenteel een pc in handen die constant blijft rebooten. Op een gegeven moment krijg ik vier opties in beeld, waaronder de keuze om in de laatst werkende versie op te starten. Welke keuze ik ook maak, de pc zal rebooten. Dit continue proces gaat door tot ik de stroom eraf haal. Wat te doen?
  • Begin eens met een goede virusscanner aangezien dit wel akelig lijkt op Blaster en/of aanverwante virussen. Heb je toevallig nog een bott-diskette ligeen? Zo ja, probeer die eens, of de cd-rom. Heb je windows een beetje aan de praat doe dan een goede scan op virussen, eventueel online bij bv Symantec. Btw, wanneer je gebruik maakt van een bootdiskette zet dan vooraf even de schrijfbeveiliging aan, weet je in ieder geval zeker dat, wanneer het systeem besmet is, de diskette schoon blijft.
  • Als je de kans hebt om in het configuratie scherm te komen, dan moet je klikken op systeem dan het tabblad geafanceerd en dan de optie opstarten en herstel (startup and recovery) daar kan je ergens het vinkje weg halen van de computer automatisch opstarten. Dit is het vinkje dat ik meteen weg haal als ik XP installeer.
  • Het probleem kan ook veroorzaakt worden door hardware. Ik heb hetzelfd probleem een keer gehad met een pc waarop windows 98 stond. Het probleem werd daar veroozaakt door een geluidskaart die in de pc was gezet.
  • Het kenmerk van de Blasterworm is dat de PC onregelmatig op een gegeven moment herstart na de melding gegeven te hebben dat er een fout is waardoor de PC in een X aantal seconden zal herstarten. Als die PC echter direct na het starten van Windows al herstart zal het (denk ik) niet de Blasterworm zijn. Ps. Herstart je PC door eerst af te sluiten en dan weer op te starten, of start de PC in 1 keer op zonder Windows af te sluiten?? Groeten Bram
  • Het is absoluut geen Blaster. PC begint te booten zodra je een keuze hebt gemaakt; of voor veilige modus, of voor laatst werkende configuratie of.. of... Hele riedel begint weer opnieuw, keuze maken, reboot. Keuze maken, reboot. Tot de stroom eraf gaat.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.