Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partities kwijt

FoXiERotjEknoR
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een hd met 3 partities en win98se. Nu moesten de partities geresized worden met partition magic. Dit is gelukt. Daarna wilde ik format C: doen om een verse win98 installatie te krijgen. M.b.v. de startdiskette gaf ik format C:. En installeerde win98 opnieuw. Tot mijn verbazing stond alles nog gewoon op C:
  Toen heb ik dos 6.0 geinstalleerd en format C: gedaan omdat ik een schone C partitie wilde. Nu blijkt echter dat partitie D en E verdwenen zijn.
  Hoe, of met welke tool zou ik het weer terug kunnen krijgen? Tis nogal belangrijk……

  Ab.
 • Ik zou voor alle zekerheid Fdisk eens gebruiken, staat in de command dir.
 • Die geeft dus alleen C aan. Verder heb je daar nix aan want alles is weg als je met fdisk partities aan maakt.
 • wat je met Fdisk zou moeten doen is het hele proces doorlopen. Dus alles weghalen en met een schone lei beginnen. Uitgebreide partities weghalen enzovoort.
 • Alsjeblieft niet, dan is hij zeker alles kwijt!

  Heb je nog ergens een oude Norton Utilities liggen op diskette? Daar zat een utility bij waarmee je partities kon herstellen, zelfs als je die verwijderd had. Als je verder nog niets naar je HD hebt geschreven zou het daarmee kunnen lukken. Het belangrijkste op dit moment is echter dat je NIETS naar je HD toe kopieert. Alles wat je nu op je HD wijzigt maakt de boel alleen maar erger. Het beste is om vanaf diskette te werken totdat je het probleem herstelt hebt en je data terug hebt van D en E. Daarna gauw backup maken en de boel opnieuw installeren.
 • Wil het ook met Norton systenworks 2003?
 • Ik weet nog dat het bij Norton Utilities zat maar SystemWorks heb ik nooit gebruikt dus dat weet ik het niet zeker. Draait SystemWorks vanaf diskette? Want als SystemWorks vereist dat je het eerst op je HD installeert heb je alsnog een probleem.
  Ik heb nog even gezocht met Google en blijkbaar zit er bij SystemWorks een tool dat "Disc Doctor" heet. Volgens de omschrijving lijkt het daarmee te moeten kunnen.
 • Je heb er wel verschillende proggies for, om data van geformateerde schijven te redden. Pas geleden nog een topic hier over geweest. Zelf echt nooit gebruikt, zal het een keer proberen.

  Jochem

  Edit: Hier is zo'n topic (hoewel ik me er nog wel meer kan herrinneren, maar niet terug kan vinden). Zie overigens 2e post van dat topic (daar staat het proggie).
 • Ik heb nog een keer je eerste bericht gelezen en als je alleen FORMAT gebruikt hebt zouden de partities D en E eigenlijk nog moeten bestaan. Misschien heb je perongeluk de verkeerde partitie geformatteerd? Als dat het geval is is alleen de root directory van die partities schoongeveegd. Een format voert in feite alleen een verify uit op de HD maar overschrijft de data niet. Alleen aan het einde van de format worden de root directory en de beide FAT's leeg gemaakt. Dit is geheel of gedeeltelijk te herstellen, afhankelijk van hoe erg je HD gefragmenteerd was voordat je format opstartte.
  Misschien is het handig om op dit moment de HD uit je PC te halen en als 2e harde schijf in een andere PC te plaatsen. Je hebt dan wat meer mogelijkheden om dingen uit te proberen (als je de beschikking hebt over een 2e PC natuurlijk).
 • De partities heb ik niet meer terug kunnen krijgen maar met het
  programma 'pc inspector file recovery' heb ik alles weer teruggekregen gelukkig.

  http://www.pcinspector.de/

  Ik denk dat ik de partities kwijt was omdat ik via dos 6.0 diskettes de C partitie heb geformateerd. Blijkbaar wordt dan de partitietabel overschreven?
  Enig idee trouwens hoe je zo'n tabel kunt 'saven'? Hoe vind je zoiets op de hd?

  Ab.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.