Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen WindowsXP installatie op serial ata schijf :o

Anoniem
jrbr13
3 antwoorden
 • Ik heb net een nieuwe pc aangeschaft met een abit NF7-S moederbord en een seagate 120GB harde schijf (serial ata).

  De schijf wordt wel herkend als zijnde serial ata en ook wel met de goede capaciteit, maar ik kan er geen windowsXP op installeren. Het vreemde is nu dat windows98SE er wel op geinstalleerd wil worden. Ik heb hem gepartitioneerd met FDISK, maar dan wordt er maar een schijf van 48GB herkend…vreemd, want na de installatie van windows is het wel een 120Gig HD.
  Nu vanuit win98 geprobeerd xp te installeren, gaat allemaal goed tot na de restart, wanneer hij alle onderdelen in het geheugen gaat laden, waarna hij vervolgens zegt dat er geen harde schijf is gevonden. :-?

  Al met al een zeer vreemd probleem naar mijn idee, weet iemand hier een oplossing?
 • Als het goed is heb je er diskettes bij gekregen, of in elk geval een driver cd van je moederbord. Daarop staan bepaalde images die je op een diskkete moet zetten.

  Tijdens de instalatie van XP is een van de eerste stappen dat je eventueel F6 in kan drukken, als je apparte stuurprogramma's wilt installeren. Dit doe je en je stopt de diskettes van de serial-ata controller erin. Daarna vervolge je je stappen en zou hget wel moeten lukken.
 • Oké bedankt, er zat idd een diskette bij, maar deze is beschadigt denk ik want die wil hij niet lezen. Ik heb nu zoiets van seagate gedownload en ik zal het maandag even proberen.
  bedankt iig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.