Vraag & Antwoord

OS Windows

Verplaatsen van mijn documenten

Anoniem
M@rc
9 antwoorden
 • hi folks,

  Ik zit met een klein probleem. Ik heb een harde schijf van 120 gig. die ik in 2 partities heb verdeeld, nl. C:\ = 30 gig en D:\ = 90 gig. Mijn documenten staat natuurlijk automatisch op de C:\ schijf aangezien ik daar windows heb geinstalleerd, maar mijn documenten zijn ruim 20 gig dus die wil ik verplaatsen naar de grotere (D:\) partitie. Mijn documenten zit onder documents and settings…..etc (Windows XP). Maar je hebt natuurlijk ook een soort van snelkoppeling die rechtstreeks naar mijn documenten gaat zonder dat je eerst via documents and settings en dan <de user> etc moet. Ik vind moeilijk uit te leggen wat voor 'een snelkoppeling' ik bedoel, het isnl. niet echt een snelkoppeling.
  Maar als je de verkenner start heb je helemaal bovenin eerst bureaublad en daaronder staat mijn documenten die bedoel ik, want als je daar op drukt kom je zeg maar automatisch in de (zelfde) map (als) D:\Documetns and Settings\User\Mijn documenten. Dus als ik dan uit C:\Documents and Settings\User\Mijn documenten knip en die verplaats naar de D:\ schijf worden die mappen die in mijn documenten ook uit de mijn documenten, die ik de snelkoppeling noem, verwijdert. Dit is logisch natuurlijk omdat die aan elkaar verbonden zijn. weet iemand hoe ik toch mijn documenten naar de D schijf kan verplaatsen zonder dat het uit die zogenaamde snelkoppeling wordt verwijdert. Mij lukt het niet, ik kijk uit naar uw hulp!

  groeten,

  G_bud
 • Rechtsklik op de betreffende 'snelkoppeling', kies eigenschappen. Daar staat het pad vermeld, verander C:\ in D:\ en het moet werken. Niet alleen in verkenner overigens, maar pas het ook ff aan in 'start' en dan de link rechtsboven.
 • Hoeft volgens mij niet bij de snelkoppelingen maar gewoon bij de eigenschappen van Mijn Documenten. Als je met de rechtermuisknop naar eigenschappen gaat van "Mijn Documenten" op het bureaublad kun je daar verwijzen naar D:\ en dan gaan alle snelkoppelingen daar ook gewoon naar toe. Zodra je bevestigt dat je naar D:\ wil gaat hij gelijk de hele zooi daar naartoe kopieren.
 • Volgens mij moet je gewoon CTRL-knippen en vorvolgens op de D-schijf CTRL-plakken !
  Werkt in ieder geval onder Win98
  :D Greetz InternEd
 • Anders zou microsoft.com het toch moeten weten
 • bij 'mijn documenten' kan ik inderdaad wel het doel veranderen, maar bij de betreffende "snelkoppeling" staat dus allen de locatie, en die kan ik niet veranderen..tenminste niet onder eigenschappen dus als iemand weet waar je die wel kan veranderen…graag!

  G_Bud
 • Ben je ingelogd met adminrechten dan moet dit lukken:
  Open je verkenner - Rechtsklik op de map 'Mijn documenten' - Kies voor Eigenschappen. Op het tabblad 'Doel' klik je op de knop 'Verplaatsen'. Verwijs naar de partitie waar je de map Mijn Documenten wil onderbrengen.
 • GELUKT! dankjewel jongens!
 • In verkenner heb je in de meest gesloten vorm - bureaublad, met daaronder,mijn documenten,deze computer enz.Van die map "mijn documenten" kan ik het pad aanpassen.
  Maar het pad van 'documents and settings" op de c-schjf niet;
  Is dat ook mogelijk?
  Johan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.