Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Norton AntiVirus vs Windows 2000 SP4

None
19 antwoorden
 • Al maanden is Symantec vlijtig op zoek naar een probleem wat is ontstaan door de installatie van SP4 van Windows 2000:
  Als het Norton programma wordt gestart, krijgt de gebruiker een foutmelding "an error has occurred in the script on this page, line 169, char 2, error: permission denied".
  Symantec heeft aangegeven dat de gebruiker Norton dan maar van de commandline moet gebruiken (en noemt dat een oplossing!), of anders SP4 deïnstalleren (ook een oplossing!).
  Vraag: is iemand misschien per ongeluk gestruikeld over een èchte oplossing? Dan hoor ik het graag!
 • Gooi dat gedrocht eraf en neem een echte scanner. Ik heb totaal geen problemen met w2k SP4 in combinatie met nod32.

  Ik snap echt niet waarom Norton AV zo populair is. Ze geven beroerde support, testen patches niet afdoende (vandaag weer een verhaal over hun anti-spam pakket dat niet met Outlook Express overweg kan), het pakket veroorzaakt veel fouten bij installatie en deïnstallatie, bij elke nieuwe Windows-versie moet je verplicht een nieuwe versie kopen, maar nee hoor, we blijven Norton trouw.

  Waar komt deze blindheid toch vandaan?
 • Jep, Norton = prut. Het verkoopt zo goed omdat het een goede naam heeft :) En een goede interface, maar virusjes herkennen (en al helemaal VERWIJDEREN): ho maar….

  Ik gebruik zelf kaspersky av. Slechte interface voor beginners, maar dat ben ik neit 8) . Wint de laatste tijd wel wat tests… :p
 • Lieverds, ik zoek naar een oplossing - niet naar persoonlijke voorkeuren. Als jullie een voorkeur uitspreken op basis van gedegen vergelijkend onderzoek, geef dan precies aan waar ik dat kan vinden. Ik houd niet van borrelpraat.
 • Een oplossing is indirect al gegeven: Norton verwijderen.

  Oja, wil je me geen lieverd meer noemen? :lol:
 • Tja, als Symantec zelf geen oplossing weet, hoe moeten wij dat dan weten? Vandaar de creatieve oplossing: ander antiviruspakket.

  En ik ben trouwens ook geen lieverd.
 • Gedegen vergelijkend onderzoek heeft uitgewezen dat jullie inderdaad geen lieverds zijn. Zand erover.
 • Dank je, insgelijks. Overigens ken ik beide (en veel andere) antivirusprogramma's uit eigen ervaring, da's vergelijkingsmateriaal genoeg wat mij betreft.
 • Het NAV startscherm blijkt een html-pagina te zijn die gebruik maakt van de Windows Help-funktie. Daarin mogen, sinds een recente beveiligingspatch van Microsoft, geen snelkoppelingen meer voorkomen. En dat is helaas precies de manier waarop het menu in dat scherm is geregeld… Tot mijn verbazing heeft Symantec wèl een werkende oplossing voor dit probleem uitgebracht voor NAV 2003, maar niet meer voor NAV 2002.
 • [quote:238459526c="Brbnts rkl"]…probleem wat is ontstaan door de installatie van SP4 van Windows 2000.[/quote:238459526c]

  Ik heb gehoord dat SP4 niet stabiel is…
 • Ik heb gehoord dat dat niet klopt.
 • [quote:343c3ab83a="Brbnts rkl"]Al maanden is Symantec vlijtig op zoek naar een probleem wat is ontstaan door de installatie van SP4 van Windows 2000:
  Als het Norton programma wordt gestart, krijgt de gebruiker een foutmelding "an error has occurred in the script on this page, line 169, char 2, error: permission denied".
  Symantec heeft aangegeven dat de gebruiker Norton dan maar van de commandline moet gebruiken (en noemt dat een oplossing!), of anders SP4 deïnstalleren (ook een oplossing!).
  Vraag: is iemand misschien per ongeluk gestruikeld over een èchte oplossing? Dan hoor ik het graag![/quote:343c3ab83a]

  Ik draai Win2k Prof SP4 met Norton Antivirus 7.6 Corporate Edition.
  Dit geheel zonder problemen, maar het heeft dan ook een veel sobere interface dan de NA200x pakketten.
  Maar als je naar een oplossing zoekt waarbij je bij NA wil blijven is dat er misschien één…
 • [quote:dc1b2e1bc6="BrigitteW"]Ik heb gehoord dat dat niet klopt.[/quote:dc1b2e1bc6]

  Tja, iedereen hoort wel eens wat. Niet echt betrouwbaar idd.

  Ik heb net win2000 geïnstalleerd en SP3 erbij. Zou ik toch beter SP4 kunnen nemen? Ieders advies is welkom, óók van BrigitteW!
 • Ik heb geen problemen met SP4, een probleem dat ik had met de scanner bij SP3 is zelfs opgelost.
 • Nou, 'k zal diegene nog eens aan de tand voelen. Maar ik denk dat ik SP4 maar download.
 • Gewoon Downen die zooi,en neem een echte scanner: Symantec AntiVirus Server
 • Ja en wat mag dat kosten, zo'n Antivirus Server versie?
 • Beter duur dan niet te koop.Kost inderdaad een paar euries maar dan heb je wat.Als ik bereid ben om €2500 uit te geven aan een nieuwe PC moet dat toch ook kunnen.
 • Ja idd, €2500,- dan kan zo'n AV server er ook nog wel bij :lol:
  Dan heb je wel een hele vette PC zeker? Ok, off topic, ik weet 't.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.