Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win2000, één gebruiker instellen

Anoniem
Fr@ns
12 antwoorden
 • Ik heb windows 2000 geïnstalleerd. Daarbij heb ik voor zover ik weet gekozen voor slecht één gebruiker. Dus altijd dezelfde instellingen.

  Nu staat er bij systeemeigenschappen -> gebruikersprofielen, dan ook alleen het profiel: Fr\Administrator.

  Maar bij computerbeheer -> systeeminfo -> softwareomgeving -> programmagroepen, staan drie "users": Default User, All Users en Fr\Administrator.

  Nu heb ik bijvoorbeeld Mozilla geïnstalleerd. Deze staat bij All Users. Ik heb ook Outpost geïnstalleerd. Deze staat bij Fr\Administrator.

  Waarom dit verschil?
  Waarom staat Outpost niet ook bij All Users?
  Kan ik Default User en All Users verwijderen, zodat alles bij Fr\Administrator staat?

  Wie kan (wil) me dit een beetje uitleggen?!
 • Die 3 zijn geen gebruikers, maar gebruikers[u:501f5200ff]groepen[/u:501f5200ff].

  Een gebruiker kan bijvoorbeeld vallen onder de groep administrators. Een administrator heeft volledig rechten op een systeem.
 • Dus er is één gebruiker (Fr) die valt onder Administrator. Dat snap ik. De pc kan dus alleen opstarten met dit profiel?!

  Maar waarom staat het ene programma (bijv. Outpost) bij Fr\Administrator en een ander programma (bijv. Mozilla) bij All Users?
 • Dat ligt aan het installatieprogramma, kun je niks aan wijzigen. Ik zou niks weghalen (als het al zou kunnen).
 • Administrator is de enige gebruiker in de pc.
  Onder 'All users' wordt aangegeven welke services/toepassingen door alle gebruikers (ook toekomstige, als je ze aanmaakt) mogen worden gebruikt. Als je geen andere gebruikers wilt aanmaken kun je de inhoud van de map-struktuur onder 'All users' overzetten naar Administrator - maar erg zinnig lijkt het me niet, want je ziet geen verschil…
  'Default user' is GEEN gebruiker. Het is een sjabloon, met de instellingen die een nieuwe gebruiker krijgt als hij wordt aangemaakt. Handig als je veel gebruikers aanmaakt die ongeveer dezelfde gebruikersinstellingen hebben - dan maak je er één aan, stelt alles goed in voor die gebruiker, en kopieert zijn instellingen naar Default user.
 • Ik begin het al een beetje te snappen.

  Maar stel dat ik in de toekomst een gebruiker wil toevoegen. Betekend dit dan dat als die gebruiker inlogt, Outpost niet geladen wordt? Of dat die gebruiker geen instellingen van Outpost kan veranderen?

  Nog even een ander vraagje: in w98 kon ik bij bureaublad-thema's een ander pijltje en zandlopertje instellen. Kan dit in w2000 ook?
 • Als je wilt dat alle gebruikers Outpost kunnen gebruiken, verhuis je de Outpost spullen van Administrator naar All users. Wil je dat alleen bepaalde gebruikers het mogen gebruiken, dan krijgen die elk een kopie van de spullen onder hun eigen struktuur. Door in principe alle programma's te installeren als Administrator (en zonodig datgene, wat onder All users belandt, ook te verhuizen naar de Administrator struktuur) kun je de Startmenu's van de andere gebruikers mooi 'schoon' houden. Kopieer naar hun startmenu's alleen de dingen die ze echt nodig hebben: dus wel de snelkoppeling naar het programma, maar niet die naar de website van de maker of naar het uninstall programma.
  BTW: Sommige programma's hebben een licentie voor één gebruiker op één pc…
 • Hangt ook af van welke rechten de gebruikers hebben. Sommige programma's vertikken het te starten als je te weinig rechten hebt, en dan heeft het weinig zin om de snelkoppelingen te gaan verplaatsen.

  Themes werken niet zonder meer onder 2000. Eerste hit op Google: http://www.zdnetindia.com/help/howto/stories/11101.html
 • Themes zijn ook niet bedoeld voor Windows 2000… Dit besturingssysteem is bedoeld voor een kantooromgeving. De auteur van het howto-artikel wat je aanhaalt zegt dat zelf ook: "Windows 2000 wasn't really built with Desktop Themes in mind".
 • Helaas denken gebruikers er vaak anders over dan wat MS heeft bedoeld.
 • [b:2cb47c866f]BrigitteW[/b:2cb47c866f], bedankt voor de link! Dat gaat verder wel lukken dus.
  [quote:2cb47c866f="Brbnts rkl"]…de inhoud van de map-struktuur onder 'All users' overzetten naar Administrator - maar erg zinnig lijkt het me niet, want je ziet geen verschil…
  [b:2cb47c866f]daarna:[/b:2cb47c866f]
  …wat onder All users belandt, ook te verhuizen naar de Administrator struktuur…[/quote:2cb47c866f][i:2cb47c866f]Maakt verder niets uit, maar spreek je jezelf nu niet een beetje tegen?[/i:2cb47c866f]
  *****

  Als ik het goed begrijp maakt het in mijn geval niet zoveel uit of programma's bij All Users of Fr\Administrator staan. Maar voor het overzicht kan ik alle programma's eventueel verplaatsen naar All Users of Fr\Administrator?!
 • Nee, het zijn twee verschillende doelen. Als je 'All users' schoon houdt, dan zie je de zooi daar ook niet als gebruiker - alleen Administrator heeft dan een Startmenu met gigantisch veel zooi… Deze aktie is dus niet bedoeld om gebruiksrechten te delen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.