Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma opstarten bij Win opstarten.

None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gister avond apache, php, mysql geïnstalleerd op mn windowsbak, maar Apache.exe moet opgestart worden om httpd actief te maken, dat kan automatisch bij het opstarten of handmatig opstarten, maar dan heb je altijd een windowtje in je startbalk, is het niet automatisch op te starten via regedit en dat je het dus alleen via ctrl+alt+del kan zien, dus dat ie hem start in de background… like linux :x

  (WinXP PRO SP1)
 • Toen je Apache installeerde kreeg je de vraag op je 't als "service" wilde draaien. Als je daar "Ja" had geantwoord had het gewerkt zoals jij wilt. Installeer nog maar 'n keer over de bestaande installatie heen en dan "Ja" antwoorden op die vraag.
 • [quote:b9b01b274a="Kamikaasje"]Toen je Apache installeerde kreeg je de vraag op je 't als "service" wilde draaien. Als je daar "Ja" had geantwoord had het gewerkt zoals jij wilt. Installeer nog maar 'n keer over de bestaande installatie heen en dan "Ja" antwoorden op die vraag.[/quote:b9b01b274a]

  Het gaat niet alleen om apache, ik wil het in de toekomst ook met andere programmas kunnen doen.
 • Dat kan wel, alleen heb je dan geen controle meer over dat programma. Het enige wat je dan nog kunt doen is het programma afsluiten via de TaskManager. Overigens vermoed ik dat dit voor jouw in dit geval geen probleem is gezien je vraagstelling. Het werkt als volgt (uitleg is voor de Engelse versie van XP):

  1. Ga naar je "Control Panel" en open "Scheduled Tasks".
  2. Dubbelklik "Add scheduled task" en klik "Next".
  3. Klik "Browse" en selecteer het programma dat automatisch moet worden opgestart.
  4. Geef de nieuwe taak een naam en onder "Perform this task" kies je "When my computer starts". Klik "Next".
  5. Voer je naam en wachtwoord in waarmee je XP opstart. Dit is nodig omdat de taak anders onvoldoende rechten heeft om te kunnen runnen. Klik "Next".
  6. Klik op "Open advanced properties for this task when I click Finish" en klik op "Finish".
  7. Selecteer het "Settings" tabblad en zet de instellingen daar zoals je ze wilt hebben. Klik "OK".
 • [quote:bd228905ce="Kamikaasje"]Dat kan wel, alleen heb je dan geen controle meer over dat programma. Het enige wat je dan nog kunt doen is het programma afsluiten via de TaskManager. Overigens vermoed ik dat dit voor jouw in dit geval geen probleem is gezien je vraagstelling. Het werkt als volgt (uitleg is voor de Engelse versie van XP):

  1. Ga naar je "Control Panel" en open "Scheduled Tasks".
  2. Dubbelklik "Add scheduled task" en klik "Next".
  3. Klik "Browse" en selecteer het programma dat automatisch moet worden opgestart.
  4. Geef de nieuwe taak een naam en onder "Perform this task" kies je "When my computer starts". Klik "Next".
  5. Voer je naam en wachtwoord in waarmee je XP opstart. Dit is nodig omdat de taak anders onvoldoende rechten heeft om te kunnen runnen. Klik "Next".
  6. Klik op "Open advanced properties for this task when I click Finish" en klik op "Finish".
  7. Selecteer het "Settings" tabblad en zet de instellingen daar zoals je ze wilt hebben. Klik "OK".[/quote:bd228905ce]

  Bedankt!
  Alleen ik heb ergens een probleem, bij stap 4.
  Ik moet dit opstarten: "C:\Program Files\Apache Group\Apache\Apache.exe" -w -f "C:\Program Files\Apache Group\Apache\conf\httpd.conf" -d "C:\Program Files\Apache Group\Apache"
  Maar dat pakt hij niet, ook niet als ik de " " weg haal.
 • http://www.geocities.com/lwddemon/setiservice/ en dan zelf even de goede dingen invullen
 • In stap 4 geef je enkel een naam aan je nieuwe taak. Die naam mag vanalles zijn, maar het is niet de command-line van je programma.
  Als je nog command-line parameters wilt meegeven aan het programma, zoals [i:68a9878fa2]-w -f "C:\Program Files\Apache Group\Apache\conf\httpd.conf" -d "C:\Program Files\Apache Group\Apache"[/i:68a9878fa2] in jouw voorbeeld, dan kun je die ingeven in stap 7. Selecteer het tabblad "Task". In het veld "Run" kun je de exacte command-line opgeven zoals die nodig is voor het programma.
 • Ik heb geen wachtwoord gezet, zal dat iets uit maken ? Want ik heb op mijn Windows Login ook geen wachtwoord.
 • Dat zou je even moeten uitproberen. Volgens mij werkt 't wel maar het zal er ook van afhangen welke rechten het programma nodig heeft. Heeft het programma bijvoorbeeld administrator rights nodig en heeft jouw user account die niet dan zal het niet werken. Maar dat kun je dan weer gemakkelijk oplossen door een aparte user aan te maken met administrator rights en die gebruiken om het programma mee op te starten.
 • [quote:4b7a462c9e="Kamikaasje"]Dat zou je even moeten uitproberen. Volgens mij werkt 't wel maar het zal er ook van afhangen welke rechten het programma nodig heeft. Heeft het programma bijvoorbeeld administrator rights nodig en heeft jouw user account die niet dan zal het niet werken. Maar dat kun je dan weer gemakkelijk oplossen door een aparte user aan te maken met administrator rights en die gebruiken om het programma mee op te starten.[/quote:4b7a462c9e]

  Ik ben administrator, heb het ook via administrator gedaan, zonder wachtwoord, hij is niet gestart.
 • Probeer eens of het werkt als je een password aanmaakt voor de Administrator account? Ik heb het zelf niet getest zonder password dus ik kan niet garanderen of het ook zonder password werkt. Als het met password wel werkt weet je in ieder geval dat het daaraan ligt. Als het met password ook niet werkt heb je misschien ergens anders een foutje gemaakt.
 • [quote:c2abf0a748="Kamikaasje"]Probeer eens of het werkt als je een password aanmaakt voor de Administrator account? Ik heb het zelf niet getest zonder password dus ik kan niet garanderen of het ook zonder password werkt. Als het met password wel werkt weet je in ieder geval dat het daaraan ligt. Als het met password ook niet werkt heb je misschien ergens anders een foutje gemaakt.[/quote:c2abf0a748]

  Okey thx!
  Start het in de background op of gewoon normaal, weet je dat ook toevallig?
 • Kan op slotje;)

  Ik moest een wachtwoord instellen, en het start op in de background ,nice,

  THX!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.