Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

MSN Messenger [Reageert niet]

None
18 antwoorden
 • Ik probeer nu al een tijdje om een MSN Messenger-versie op mijn pc te installeren, wat op zich wel lukt, en te gebruiken, wat niet lukt.

  Elke keer wanneer ik een nieuwere versie van MSN Messenger wil opstarten (of automatisch opstart bij het opstarten van WinME) duurt het allemaal heel lang en krijg ik tenslotte in het taakbeheervenster te zien: MSN Messenger [Reageert niet].

  Ik heb al diverse versie geprobeerd tot en met 4.6, die op zich wel goed werkt, wat betreft inloggen e.d., maar ik niet kan gebruiken omdat ik moet upgraden naar een nieuwere versie.
  Hierbij kom ik via de automatische upgrade dan uit bij versie 6.0, die eerst genoemd probleem met zich meebrengt. Hetzelfde geldt voor versie 5.0.

  Mijn pc is voorzien van WinME, zoals eerder vermeld, beschikt over 64 MB RAM en een 16 MB Monster Fushion grafische kaart. Mocht er nog meer informatie nodig zijn, laat het dan even weten wat zodat ik dit even kan vermelden.

  Is er iemand die weet hoe ik een van bovenstaande problemen oplos zodat ik weer gebruik kan gaan maken van MSN Messenger. Het gemis wordt steeds groter nu ik via school allerlei opdrachten moet maken.

  Bij voorbaat dank,
 • misschien stom antwoord: zet windows ME er opnieuw overheen op (zonder format dus) dat helpt vaak el veel.
 • Ik heb nu WinME opnieuw geïnstalleerd (ik had ook nog allerlei andere problemen en dit was de kortste weg) en MSN Messenger 6.0 gedownload en geinstalleerd. Helaas werkt MSN Messenger nu nog niet.

  Wat me opgevallen is is dat na de installatie van MSN Messenger 6.0 er ook een ander "programmaatje" genaamd Loadqm verbinding wil maken met internet. Wat is dit voor programma en waarom wil het verbinding maken met internet.

  Dus; zijn er nog mensen die een andere oplossing hebben voor dit probleem?

  Met vriendelijke groet,

  PS. Zou het ook iets met een firewall-instelling (McAfee) te maken kunnen hebben.
 • hé, leuk, google ;-)
  http://support.microsoft.com/?kbid=309418
 • Helemaal mee eens. Alleen is de één net iets handiger met Google dan de ander maar toch.

  Wat betreft de link: ik weet nu waar Loadqm voor dient maar hiermee is mijn echte probleem nog niet opgelost, namelijk MSN Messenger 6 werkt niet. Voor wat het uitschakelen van de AutoUpdate betreft, dit lukt ook niet want het bestand Msn6.ini bestaat niet op mijn computer. Zo ook de map MsnCoreFiles niet.

  Behalve dan dat ik nu weet waarvoor Loadqm dient ben is nog niets opgeschoten. Dus zijn er nog andere suggesties?

  Met vriendelijke groet,
 • heb je de setup voor de juiste versie (ME) gedownload?

  http://messenger.msn.nl/Download/OS.aspx
 • Probeer eens een complete format van al je drives en dan ME erop nieuw op. Dan werkt het weer. Dat durf ik haast wel zeker te zeggen :wink:.

  groetjes,
  Roy
 • [quote:ab803622c9="webspider"]hé, leuk, google ;-)
  http://support.microsoft.com/?kbid=309418[/quote:ab803622c9]MSN wordt bij mij alleen door mijn kinderen gebruikt. Steeds op toegezien dat hij niet automatisch opstart. Ik heb dan ook altijd die loadqm bij updates van MSN onmiddellijk uit m'n opstartlijst gegooid. Dus niks procedure zoals hier beschreven, en nooit enige last van gemerkt. Overigens bestaat die Msn6.ini bij mij niet eens.

  Jan de Boer
 • Misschien ligt je probleem wel aan het volgende: MSN staat erom bekend (zeker vanaf versie 6, maar 5 heeft er ook al last van) dat het nogal werkgeheugen vreet. Je hebt maar 64 mb, dit is voor Windows ME wel erg weinig. Die videokaart van 16 mb is ook niet veel, zodat de systeemprocessor (wat voor processor is het trouwens?) er hard aan moet trekken.
  Dit bij elkaar kan ervoor zorgen dat processor + geheugen de kar niet meer trekt, en MSN6 niet kan laten draaien.
  Plaats eens wat geheugen bij en plaats een wat grotere grafische kaart. Misschien moet je zelfs een snellere processor overwegen.
 • Misschien ligt je probleem wel aan het volgende: MSN staat erom bekend (zeker vanaf versie 6, maar 5 heeft er ook al last van) dat het nogal werkgeheugen vreet. Je hebt maar 64 mb, dit is voor Windows ME wel erg weinig. Die videokaart van 16 mb is ook niet veel, zodat de systeemprocessor (wat voor processor is het trouwens?) er hard aan moet trekken.
  Dit bij elkaar kan ervoor zorgen dat processor + geheugen de kar niet meer trekt, en MSN6 niet kan laten draaien.
  Plaats eens wat geheugen bij en plaats een wat grotere grafische kaart. Misschien moet je zelfs een snellere processor overwegen.
 • Nieuwe proc: neeh, als is het een 400 mhz dan nogniet, want dan gaat hij gewoon trager
  Werkgeheugen: goed idee, RAM kost nix
  Nieuwe videokaart: Nee hoor, 16 MB is voor desktop enzo zat
 • Alexander: ik heb al vaak problemen meegemaakt die in eerste instantie nix met de grafische kaart van doen hadden (zo leek het).
  Toch lag het meer dan een aan een sterk verouderde, te kleine grafische kaart. WinMe heeft wel iets meer nodig, tenminste toch 32 mb om soepel te draaien. 8)
 • Ok, dat wist ik niet.
  Zowiezo is WinM(eer)E(llende) het probleem eigelijk zelf :P . Win XP draait beter maar vraagt veel meer van je pc.
 • Daar heb je inderdaad een punt: op Bill mag dan wel veel kritiek zijn, maar Windows XP is echt een sprong voorwaarts. Je moet inderdaad wel duidelijk meer snelheid in de pc hebben.

  Win ME is inderdaad niet veel, als je erg last hebt in combinatie met bepaalde software kun je beter uitwijken naar Windows 98. Soms is dit OS nog stabieler van ME.
 • Kijk voor het oplossen van het probleem ook eens hier: hier staan ook gebruikerservaringen met ME bij!

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=28479 :wink:
 • Dat is dan duidelijk denk ik: MSN Messenger komt in deze vorm dus niet tot leven op mijn pc. Vraag ik mij wel af wat er dan allemaal "verbeterd" is aan MSN Messenger 6.0 ten opzichte van versie 4.7, die ik voorheen naar volle tevredenheid gebruikte.

  Wat het opwaarderen van de hardware (RAM en grafische kaart) betreft, ik denk niet dat dit nog zinvol is aangezien ik begin volgend jaar een nieuwe pc wil aanschaffen. Hoewel het opwaarderen van het RAM nog wel kan.

  Nu is wel mijn volgende vraag of jullie mij misschien andere programma's kunnen aanraden waarmee ik met mij MSN-contacten kan communiceren op dezelfde wijze als met MSN Messenger?

  Met vriendelijke groet,
 • DMSN! http://www.dmsn.nl/ probeer m maar…
 • [quote:11d297afcc="Alexander Online"]DMSN! http://www.dmsn.nl/ probeer m maar…[/quote:11d297afcc]

  Dmsn is knaken! Dat is een programma vol bugs en vragen om problemen. Gewoon al je drivers formateren en opnieuw Win ME of XP erop met alle updates en nieuwste drivers. En het probleem is opgelost.

  mvg,
  Roy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.