Vraag & Antwoord

OS Windows

Media Player .asp

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb een probleempje en ik hoop dat iemand me kan helpen…..
  Als ik bepaalde live streaming bestanden wil bekijken/beluisteren krijg ik een fout ik mediaplayer.
  Als ik bijvoorbeeld Radio 538 wil beluisterenhttp://staging.radio538.nl/media/radio538.asp krijg ik dit:
  Kan het bestand niet afspelen. Het bestand is beschadigd of de speler ondersteunt het door u afgespeelde bestand niet.
  En als ik op meer informatie klik krijg ik dit:
  0xC00D1199: Kan het bestand niet afspelen
  Het bestand kan niet worden afgespeeld. Deze fout kan de volgende oorzaken hebben:

  Het bestandstype wordt niet ondersteund door Windows Media Player. In de volgende tabel vindt u een overzicht van de bestandstypen die worden ondersteund door Windows Media Player. Als het bestandstype dat u probeert af te spelen is opgenomen in deze tabel, is het bestand mogelijk gecodeerd met een codec die niet wordt ondersteund door Windows Media Player. Als dit het geval is, kan het bestand niet worden afgespeeld.
  Het bestandstype wordt door Windows Media Player ondersteund, maar het bestand is gecomprimeerd met een codec die niet door de speler wordt ondersteund.
  Het bestandstype wordt wel ondersteund, maar u probeert dit af te spelen op een manier die niet door de speler wordt ondersteund. U hebt misschien geprobeerd een dvd-bestand met de extensie .vob naar het pictogram van de Windows Media Player te slepen. Of u hebt wellicht geprobeerd een vob-bestand te openen door op Openen in het menu Bestand te klikken.
  U probeert een deel af te spelen van een bestand dat uit meerdere delen bestaat. Combineer de bestanden met een nieuwsgroepviewer of een ander programma en probeer het vervolgens opnieuw.
  In de volgende tabel worden de bestandstypen (indelingen) die worden ondersteund door Windows Media Player weergegeven.

  Bestandstype (indeling) Bestandsextensie
  CD-audiogeluid .cda
  Geluid in aiff-indeling .aif, .aifc en .aiff
  Windows Media-audio- en -videobestanden .asf, .asx, .wax, .wm, .wma, .wmd, .wmp, .wmv, .wmx, .wpl en .wvx
  Audio- en videobestanden voor Windows .avi en .wav
  Windows Media Player-weergaven .wmz en .wms
  Mpeg-bestand .mpeg, .mpg, .m1v, .mp2, .mpa, .mpe, .mp2v* en .mpv2
  Midi-bestand .mid, .midi en .rmi
  AU (UNIX) .au en .snd
  MP3 .mp3 en .m3u
  Dvd-video .vob
  Macromedia Flash .swf
  *Als u mp2v-bestanden wilt afspelen, moet u een dvd-decoderprogramma of een dvd-decoderapparaat op uw computer hebben geïnstalleerd.

  Opmerkingen

  Als u dvd's wilt afspelen, moeten een dvd-rom-station en een dvd-decoderprogramma of een dvd-decoderapparaat op de computer zijn geïnstalleerd. Wanneer er geen compatibele dvd-decoder is geïnstalleerd, verschijnen opdrachten, opties en knoppen voor de dvd niet in het programma en kunt u geen dvd's afspelen. Windows bevat standaard geen dvd-decoder. Raadpleeg Windows Help voor meer informatie over dvd-decoders.
  Dvd's afspelen is alleen mogelijk in bepaalde versies van Windows.
  Fout-id = 0xC00D1199, Voorwaarde-id = 0x00000000

  Ik hoop dat iemand me kan helpen…. :cry:
 • Uitgaande dat 538 populair is en 99,9% van de luisteraars Windows gebruikt mag je aanemen dat het onder Windows werkt. (anders had het klachten geregend bij 538)


  Ben nu op het werk, en alhier werkt het (vanuit Mozilla) in de Windows Mediaplayer.

  misschien weet 538 wat er loos kan zijn, maar hebben jullie dit alleen bij 538, of ook bij andere muziekzenders?

  Max
 • Als het bestand van http://staging.radio538.nl/media/radio538.asp download zie je wat je opslaat, in dit geval word het radio538.asf en dat is een codec ondersteund door Windows Media Player (WMP). Open je dan dit bestand met kladblok zie je dit:
  [code:1:06ec8a06e2]<ASX version = "3.0">
  <Entry>
  <TITLE>Radio 538 (streaming powered by Garnier Projects)</TITLE>
  <AUTHOR>Radio 538 = 102 FM</AUTHOR>
  <COPYRIGHT>Radio 538 Interactive</COPYRIGHT>
  <!–
  <Logo href = "http://staging.radio538.nl/media/logo.gif" Style = "MARK" />
  –>
  <Ref href = "http://ms.stream.garnierprojects.com/radio538" />
  <BANNER HREF="http://staging.radio538.nl/media/garnier.gif">
  <ABSTRACT>Powered by Garnier Projects</ABSTRACT>
  <MOREINFO HREF="http://www.garnierprojects.com" />
  </BANNER>
  </Entry>
  </ASX>[/code:1:06ec8a06e2]Als je dan http://ms.stream.garnierprojects.com/radio538 kopieeert in IE dan opent WMP en meld dat WMP dit bestand niet kan afspelen (met foutcode 0xC00D1199: Kan het bestand niet afspelen).
  Dit is meest waarschijnlijk een fout van de aanbieder van dit bestand, helaas weinig aan te doen anders dan een mailtje sturen aan de webmaster van Radio538.nl.
 • [quote:cdd06cedac="ODF"] http://ms.stream.garnierprojects.com/radio538 kopieeert in IE dan opent WMP en meld dat WMP dit bestand niet kan afspelen (met foutcode 0xC00D1199: Kan het bestand niet afspelen).
  Dit is meest waarschijnlijk een fout van de aanbieder van dit bestand, helaas weinig aan te doen anders dan een mailtje sturen aan de webmaster van Radio538.nl.[/quote:cdd06cedac]

  Mooie analyze :)

  Ik heb de link even geprobeerd (weliswaar met mplayer/linux), maar hij werkt alhier wel gewoon..
  Mogelijk dat de juiste codecs ontbreken bij de topicstarter?
  Is er eenlijst met foutcodes beschikbaar in mdediaplayer?

  Max
 • Vreemd hoor Max, dat dit wel werkt met een Linux programma en niet met Microsoft programmatuur draait, hij doet het bij mij namelijk ook niet en ik heb WMP 9 met heel veel codecs.
  Misschien heeft BSPlayer een codec geinstalleerd die hier mee conflicteert?!
 • [quote:712737e8ff="ODF"]Vreemd hoor Max, dat dit wel werkt met een Linux programma en niet met Microsoft programmatuur draait, [/quote:712737e8ff]

  Ik zeg niks :P


  Max
 • Ik heb ook de meeste codecs geinstalleerd, het kan natuurlijk zijn dat ik er een paar niet heb…..

  Ik heb het bij meerdere live streaming bestanden:(

  Ik kan dit: http://condir.mp3.com/Rollingstone/22876.asx?mob=AQEAhFCFD4OIQUWXPnM_Q1xZAABElz5zP4ARhmOLhlpo5KbzWG9uwfcc.A-- bijvoorbeeld ook niet afspelen.
 • [quote:b2df71b60e=".:MaKaVeLi:."]Ik heb ook de meeste codecs geinstalleerd, het kan natuurlijk zijn dat ik er een paar niet heb…..

  Ik heb het bij meerdere live streaming bestanden:(

  Ik kan dit: http://condir.mp3.com/Rollingstone/22876.asx?mob=AQEAhFCFD4OIQUWXPnM_Q1xZAABElz5zP4ARhmOLhlpo5KbzWG9uwfcc.A-- bijvoorbeeld ook niet afspelen.[/quote:b2df71b60e]In eerste instantie deed deze stream het bij mij ook niet maar na het deinstalleren van K-Lite Codec Pack deed hij het wel weer.
  Nu ben ik nog steeds een fan van dit codec pack alleen denk ik nu achteraf dat ik niet de aangepaste Microsoft MPEG 4 codec had moeten installeren.
 • Ik draai WinXP Home en vanuit Mozilla Firebird 0.61 doet ie het wel…
  En vanuit IE6SP1 gaat het ook…

  Het zal toch aan een codec liggen denk ik.
 • Ik heb het K-Lite Codec Pack opnieuw geinstalleerd en nu zonder de aangepaste MPEG4 codec van Microsoft en voila het werkt allemaal nog.
  Nu staat het installeren van deze aangepaste codec in de install gelukkig standaard uit dus is het installeren op eigen risico.
 • Ok bedankt voor de antwoorden, ik ga het ff proberen, jullie horen van me als het is gelukt of niet…
 • Het lukt me nog steeds niet:@, ik heb de standaard versie geinstalleerd, maar hij doet het nog steeds niet. Misschien dat ik iets extra moet aanvinken?
 • Ik heb precies hetzelfde probleem, inderdaad oa bij 538 en radio 2…Volgens mij heb ik geen bijzondere codecs gedownload….

  Groet,
  Nelis
 • Radio538 werkt prima bij mij, heb geen codecs gedownload, maar gewoon de standaard wmplayer9.00.00.2980 van xppro.
 • Hallo,
  Ook bij werkt wmp niet goed. mp3 lukt wel maar wav lukt niet meer. Dit is gekomen nadat ik service pack 2 voor xp heb geinstalleerd. Ik heb wmp al 3x opnieuw geistalleerd, nu zelfs de nieuwste versie 10. Geluid heb ik wel want al mijn nomale geluidjes zoals emailgeluidjes die hoor ik wel. Dat zijn ook wav files. Maar als ik die gewoon wil openen met wmp dan krijg deze fout 0xC00D1199. Op internet kan ik ook geen wavjes meer aanklikken. Behalve als het een achtergrond geluid is, dan hoor ik het wel. Wie snapt dit en kan mij helpt mij?! Bedankt!
 • Je had beter ff een nieuwe topic kunnen openen, ipv in een maand oud topic te posten :-?…
 • [quote:4e763f4328="Lodyx"]Je had beter ff een nieuwe topic kunnen openen, ipv in een maand oud topic te posten :-?…[/quote:4e763f4328]Een maand, het laatste bericht stamt uit 23 oktober [b:4e763f4328]2003[/b:4e763f4328]. Dus al een jaar geleden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.