Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP (opstartscherm) kapot

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Hoi,

  Ik zit met een probleempje. Ik zal er maar niet om heen draaien:
  Ik heb een illigale versie van Win XP home. Voor de activatie te omzeilen had ik een crack gebruikt. Ik had laats SP1 geinstalleerd, en hij zij dat ik m weer moest activeren. Ik gebruikte de zelfde crack (gedaan in veilige modus). Ik start Win XP op nieuw op, en na het laden, op het moment dat het opstartscherm moet komen, blijft het scherm ff zwart, ik zie heel kort zon venstertje (aanmeldingsscherm in Professional achtige stijl, die had ik nooit) en dan "valt"de pc uit. "Valt", omdat hij uitschakeld, ik hoor de HD zo zzzzzzzzz wegsterven, maar hij start gelijkl weer op alleen duurt ff, want de HD moet weer opgestart worden. Geen normale reboot dus. Ik kom niet in veilige modus, en laats bekende juiste config werkt ook niet. Komt allemaal door de crack (stom ik weet het :oops: ). Nou heb ik voor noodgevallen een extra WinXP er naast staan, om reparaties uit te voeren en nog gewoon te kunnen internetten. Nu wil ik win XP opnieuw installeren, ZONDER dat alle programma's weg (ik bedoel niet geinstalleerd in windows) zijn en instellingen, gebruikeraccounts enz. Vanuit WinXP kon dat gewoon via de CDrom, en dan kiezen voor "upgrade", dat ging op mijn eigen pc goed. Nu moet ik m herinstalleren via booten van de CD, en ik durf het eigelijk niet te doen. Want er staat dat er al een windows op die partitie is geinstalleerd, en als ik doorga, alle instellingen e.d. weggaan. Is dat zo? Of is er een andere manier om je instyellingen enzo te behouden?

  Alvast bedankt,
  Alexander

  [size=9:29c7072e6c]@mods: gelieve de topic niet te sluiten, want ik verwijs niet naar illigaal materiaal ofzo[/size:29c7072e6c]
 • Repair Install

  edit:
  Je updates zal je terug moeten installeren. Data en instellingen blijven behouden
  /edit
 • ik zal het morgen proberen, ik moet nu huiswerk maken. Volgens mij kan ikniet kiezen voor de Repair optie, dus moet het zo http://www.digitalwebcast.com/2002/03_mar/tutorials/cw_boot_toot.htm
  Ik hoop en vraag me af of het lukt, want het aanmeldingsscherm is naar de *****
 • Het is niet gelukt. Ik heb die bestanden uit de C:\windows\system32\config map volgens handleiding gekopieerd naar een andere map en de repair bestanden daarvoor in de plaats gezet. Maar hij sloeg af :( . En als ik nou eens dit doe:
  [code:1:4eb656c2ea]
  md tmp

  copy C:\windows\system32\config\system C:\windows\tmp\system.bak

  copy C:\windows\system32\config\software C:\windows\tmp\software.bak

  copy C:\windows\system32\config\sam C:\windows\tmp\sam.bak

  copy C:\windows\system32\config\security C:\windows\tmp\security.bak

  copy C:\windows\system32\config\default C:\windows\tmp\default.bak
  [/code:1:4eb656c2ea]
  Alleen dan ipv C:\windows\tmp C:\tmp, en dan XP installeer en dan de bestanden terugkopieren, heb ik dan de instellingen terug?
 • niemand???? Kan niemand mij dat vertellen? Ik wil het nl. weten zodat ik m kan repareren..
 • Ik zou die methode toch nog eens proberen. Miischien een typfoutje gemaakt? je weet nooit hé….
 • nee dat is het niet. Het opstartscherm is kapot, dus met "repair" instellingen en register enzo of niet, hij komt daar gewoon niet verder.
 • Echt niemand? er moet iemand dat toch wel weten???
 • Ik vrees voor een formatje….
 • maar zou dat alternatief met die bestanden verplaatsenen terugzetten dan?
 • Ik weet het niet. Probeer eens zou ik zeggen.
  Wat heb je te verliezen? Volgens mij kan je alleen maar winnen…..
 • idd. ik probeer het gewoon. Had net pczaak gebeld, en die man wist het niet precies, hij wist wel dast bij 2000 alles erafgaat maar bij XP wist hij niet…
 • Als je bij XP windows over de zelfde locatie heen installeert, en je geeft ANDERE accountnamen op, blijven de oude namen staan (accounts worden opgeslagen in C:\Documents and Settings\). Je kopieert de inhoud uit de oude mappen naar de nieuwe *accountmappen* en je hebt je cookies, de emails in OE, Mijn Documenten etc. weer terug.
  En het register moet toch ook niet zo'n probleem zijn: gewoon programma's ff opnieuw installeren.
 • nopuja daar hebik een hekel aan programma's installeren. Maar je hebt niet helemaal gelijk. De eerste keer maakte hij in docs & settings de gebruiker Alexander aan. Toen had ik m een keer opnieuw geinstalleerd en werdt het Alexander.Werkkamer (pcnaam in netwerk). Ik heb m net hergeinstalleerd, nu is het Alexander.Werkkamer.000 . Moet alleen proberen de config en register terug te zetten, maar toen ik system.bak terugzetten lukte het opstarten niet, dus nu probeer ik de rest met de nieuwe system.bak .
 • Zover ik weet kun je het register niet terugzetten. En veel programma's hebben ook niet per se registersleutels nodig. Wordt-ie lekker snel van. Gewoon register laten formatteren, zou ik doen.
 • Ow. Nou ik heb geen Packerd Hell of een CompF*ck en van een volle XP heb ik never nooit last. Van format heb ik niet gehoord :P
 • Gewoon het register laten wissen. Veel programma's draaien ook zonder register sleutels. Start WinXP ook véél sneller van op. Het is trouwens Kompraq. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.