Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wel afsluiten, maar niet herstarten in Win 98 SE

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Na een recente update wil WIN 98 SE niet meer herstarten, blijft hangen in het scherm met de mededeling: bezig Windows af te sluiten.
  Is lastig, als ik de PC opnieuw wil opstarten, als ik alsnog mijn scanner wil gebruiken, ook na installatie of de-installatie software wordt er wel eens om gevraagd. Ik behelp me met de resetknop.
  Gewoon afsluiten gaat snel en probleemloos.
 • Dit kan worden veroorzaakt door vervuiling van het register.
  Een tool als regcleaner of jv16 powertools kan dan de oplossing bieden.
  Ook kan het zijn dat je de update voor afsluitproblemen van Microsoft moet downloaden en installeren.

  Succes.
 • Na installatie van nieuwe software zou je ook kunnen kiezen voor herstarten icm SHIFT-toets.

  Ga naar start - Uitschakelen en kies herstart terwijl je linker-SHIFT toets ingedrukt houdt. Doet ie het dan wel? De computer wordt dan namelijk niet helemaal opgestart, je herstart alleen Windows.
 • Bedankt voor de reakties.
  Patch voor afsluiten reeds gedownload en geinstalleerd.
  Met de linker shift in, dan blijf ik in een donker grijs scherm hangen
  Zowel in dit scherm, als in het afsluitscherm werkt mijn toetsenbord ook niet meer. Systeem staat vast.
  Ik zal mij nog op het register storten.
 • Register opgeschoond met Regcleaner en Ad-aware gedraaid, helaas pindakaas! :cry:
  Eventuele suggesties blijven welkom.
 • Wat voor update heb je gedaan voordat dit probleem begon?
 • De laatste 4 updates, die nog van toepassing waren voor mijn WIN 98 SE, via de site van Microsoft. Ik dacht o.a. ook een patch voor IE6.
  Ik heb vandaag nog een keer een update gedaan, maar kreeg de melding, dat er momenteel geen updates voor mij beschikbaar zijn. Dat kan kloppen.
 • Ga naar "uitvoeren" en typ vervolgens "msconfig". Ga naar "opstarten" en schakel alles uit. Probeer je computer opnieuw te starten (sorry, gewoon uitschakelen en rebooten in jouw geval). Nadat je pc is opgestart, probeer dan opnieuw op te starten.
 • Geef hier dan ook even weer wat allemaal wordt opgestart. Mogelijk kunnen we je dan van advies dienen over wat je wel en wat je niet zou moeten uitschakelen.

  Een andere optie is dat een installatie niet helemaal is afgerond.
  Om dit op te lossen moet je eerst een [size=18:ea8dc98241]backup[/size:ea8dc98241] maken van je register.
  Daarna zoek je in regedit naar RunOnce. De inhoud van die sleutels zou alleen standaard moeten zijn, zonder ingestelde waarde.
  Er zijn meer sleutels die zo heten, dus je moet heel je register doorzoeken.
 • Er starten alleen op:
  Scanregistry
  System Tray
  Tweak Ui
  Fine Print
  EM_EXEC = muis

  Maar dit was altijd al zo.
  Zoals ik al aangaf, doet het probleem zich pas voor naar een officiele update.
  Ik zal nog eens in het register neuzen.
 • Ik ben ondertussen mijn register doorgeweest, RunOnce staat inderdaad correct ingesteld. Ook een keer opnieuw opgestart zonder alle opstarten ingeschakeld. Geen effect.
  Toen een keer opgestart in veilige modus en de PC opnieuw laten opstarten. Warempel, dat deed die toen dus wel zoals het hoort. Terug in de normale modus, nop.
  Zou het dan toch de laatste upgrade zijn en is die ongedaan te maken? :o
 • [quote:256713e979="Jank"]De laatste 4 updates, die nog van toepassing waren voor mijn WIN 98 SE via de site van Microsoft. Ik dacht o.a. ook een patch voor IE6. [/quote:256713e979] Zou het reboot probleem ontstaan kunnen zijn, na het installeren van DirectX 9.0b? Heb je wel een echte DirectX 9 videokaart? DirectX 9 kan niet worden verwijderd. Een verse Win98 installatie is dan de enige mogelijkheid.
 • Bij Windows 98 wordt standaard twee keer het Power Profile geladen, en dat wil nog wel eens voor problemen met afsluiten
  ebooten zorgen. Power Profile wordt als service geladen (sleutel: ..\RunService; laten staan) en staat ook nog een keer bij de opstartprogramma's (sleutel ..\Run; deze verwijderen).

  Overigens: als die scanner wel is aangesloten op de pc, maar gewoon nog uit staat, dan hoef je niet te herstarten… Je zet de scanner aan, je gaat naar Apparaatbeheer (bijvoorbeeld door rechtsklikken op Deze computer, Eigenschappen kiezen, etc.), en in Apparaatbeheer rechtsklik je op Deze computer en kiest 'Vernieuwen'; dan wordt de scanner gevonden.
 • Ik heb beide power profiles uitgeschakeld in het opstartmenu. Maar dat is standaard bij mij, ook toen ik de PC wel opnieuw kon laten opstarten.
  Wel nu 1X geprobeerd met ingeschakelde PP op te starten, helaas, niets.
  Omdat er eigenlijk wel mee te leven valt, laat ik het maar zo. Een oplossing lijkt toch niet zo voor de hand te liggen. Mocht er aanleiding toe zijn, dan zal een verse installatie een optie worden.
  V.w.b. de scanner, de genoemde handeling werkt niet bij mijn Microtek Phantom 330. Ik heb dit alsnog even geprbeerd, omdat genoemde optie iets afweek van een eerder genoemde mogelijkheid, helaas.
  Iedereen bedankt maar weer, mocht iemand toch nog het licht zien, dan houd ik mij aanbevolen. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.