Vraag & Antwoord

OS Windows

Machtigingen voor gedeelde bestanden en mappen instellen

Anoniem
Brbnts rkl
1 antwoord
 • Ik heb het volgende gedaan om mappen te delen:

  [i:a18e6f517b]Open Configuratiescherm, klik op Hulpprogramma's en klik vervolgens op Mapopties.
  Klik op de tab Weergeven en schuif helemaal naar beneden in de lijst Geavanceerde instellingen.
  Schakel het selectievakje Eenvoudig delen van bestanden (aanbevolen) uit.
  Als u machtigingen voor een map wilt beheren, bladert u in Windows Verkenner naar de map. Klik met de rechtermuisknop op de map en klik op Eigenschappen. Klik op de tab Beveiliging en wijs machtigingen, zoals Volledig beheer, Wijzigen, Lezen en/of Schrijven, aan specifieke gebruikers toe. [/i:a18e6f517b]

  [b:a18e6f517b]Nu zit ik met de laatste stap. [/b:a18e6f517b]Ik wil een andere computer bv. Laptop1 in ons netwerk als gebruiker van een bepaalde map toevoegen. Ik kan echter alleen mijn eigen computernaam zien en niet een andere die ik wil toevoegen. Ook met zoeken krijg ik wel een hele lijst voorgeschoteld, maar niet de goede naam van bv. Laptop1.

  Ik weet wel dat ik alle gebruikers kan toestaan de map te gebuiken, maar ik wil bepaalde gebruikers wel en bepaalde gebruikers geen toegang geven! Het liefst naar aanleiding van een opgegeven wachtwoord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord