Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

10x Xp installeren, 10x zelfde fout!

spiderned
14 antwoorden
 • Elke keer als ik XP installeer, ook nadat ik de schijf met een maxtor prog vol met nullen heb geschreven krijg ik na een vlekkeloze installatie van eerst 98 Se en dan een[b:2de69c5413] nieuwe[/b:2de69c5413] installatie van XP pro (ntsf) dat alleen het win pro scherm verschijnt met een lopende indicator en na een paar minuten een zwart scherm,en daar blijft het bij.
  Een Partition Magic 8.0 test van de betreffende ntsf partitie geeft aan error 1516 dat eventueel te verhelpen is volgens de site van sysquest, maar omdat de XP niet opstart kan ik dus ook niet vlgs aanwijzing via zoeken -CMD etc actie ondernemen.
  Altijd op de XP partitie die error, andere par clean, alleen als de win 98 geupgrade wordt heb ik daar ook het zelfde probleem.
  Ander geheugen en slome biossettings geven ook geen soelaas, de HD is 100%, geaarde aansluiting, koeling en temp ok.
  Eigenlijk begin ik te denken dat de win XP schijf niet 100% is , hoewel de istallatie snel en zonder foutberichten gaat.
  Enig idee ?, ik niet meer !
 • Hoe weet je zo zeker dat je hd niet kapot is?
  Druk die cd dan is in een andere pc en installeer winxp op die pc op dezelfde manier als je nu (wilt) doen, kijken of winxp het dan doet, zoniet dan lcht het waarschijnlijk aan de cd. Anders je hd in een andere computer hangen en opnieuw partitioneren?

  Mogelijk bad sectors op die partitie.
 • Via de Support van Maxtor kun je een tool downloaden om de vaste schijf vanaf diskette (dus zonder dat er een besturingssysteem loopt) op laag niveau te testen en eventuele bad clusters te markeren.
 • [quote:472595ab79="Alipapa"]Elke keer als ik XP installeer, ook nadat ik de schijf met een maxtor prog vol met nullen heb geschreven krijg ik na een vlekkeloze installatie van eerst 98 Se en dan een nieuwe installatie van XP pro (ntsf) dat alleen het win pro scherm verschijnt met een lopende indicator en na een paar minuten een zwart scherm,en daar blijft het bij.
  [/quote:472595ab79]

  Dit heb ik ook gehad, zowel met windows 2000 als Windows XP, ik had ook geen idee wat het was dus heb ik maar win98SE erop gepleurt. Het was naar mijn weten geen brakke schijf, want die doet het nog steeds perfect.

  mzzl, Johan
 • Er kan ook andere hardware defect zijn dan de harde schijf. Het is voor mij een bekend symptoom voor een instabiele computer. Windows 98 werkt meestal wel, maar Win2000 of XP dat lukt niet. Kan geheugen zijn, of iets geheel anders.
 • [quote:b78e133c2b="Alipapa"]Elke keer als ik XP installeer, ook nadat ik de schijf met een maxtor prog vol met nullen heb geschreven krijg ik na een vlekkeloze installatie van eerst 98 Se en dan een[b:b78e133c2b] nieuwe[/b:b78e133c2b] installatie van XP pro (ntsf) dat alleen het win pro scherm verschijnt met een lopende indicator en na een paar minuten een zwart scherm,en daar blijft het bij.[/quote:b78e133c2b]DUal boot, of volg je inderdaad de ze moeizame weg voor 1 XP installatie? Een simpele formatering gevolgd door XP installatie, dat zou voldoende moeten zijn. Wat voor soort systeem betreft het?
  Probeer eerst eens met FAT32 i.p.v. NTFS.
  Via Google vond ik het volgende (1e search, er zijn misschien betere … Als CHKDSK dit kan, dan kan Linux dit volgens mij ook. Kijkend naar de mogelijke oorzaak, is er toch wel iets aan de hand. Je hebt Memtest86 gedraaid, en de harde schijs is okay?
  [i:b78e133c2b]
  Solution: Error 1516 Partition improperly dismounted

  Cause 1: The partition dirty flag is set in a restart record in the journal file. This error may have been caused by a power failure or system crash while the Windows NT operating system was writing the partition.

  Fix 1: This problem can often be resolved by running CHKDSK /F on the affected drive.

  For instructions on running CHKDSK, see PowerQuest Solution 2553, "How to Run Microsoft's CHKDSK from the Command Line."

  If running CHKDSK /F doesn't help, please send the following items to PowerQuest Technical Support:[/i:b78e133c2b]
 • Ik heb ook al een aantal keren meegemaakt, dat XP niet in staat was een harddisk fatsoenlijk te formatteren. Het lukt dan meestal wel om in FAT32 te partitioneren/formatteren. Conversie achteraf naar NTFS is een optie, maar dan is deze schijf niet meer te gebruiken door win98.
 • Hoi,
  Gerben, in mijn geval is de schijf op diverse manieren gepartitioneerd geweest, fdisk, via deXP cd en partition magic en in combinaties.
  Fat 32 en ntsf op verschillende plaatsen op de schijf, het maakt allemaal niets uit, de error blijft hetzelfde, en de geformatteerde partities heb ik allen telkens met partitionmagic 8.0 getest en dan was alles ok maar zodra de Xp schijf eraan te pas komt(alleen met installeren) dan is het fout.
  Ik ga nu eerst even ? de aanwijzing van Hans Vosman uitproberen en daarna de CD op een ander systeem proberen.
 • Kan het niet aan je cdromspeler liggen?
  Ik heb ook een dergelijk probleem gehad, bij win98 niks aan de hand, maar xp deed niks… (fout bij instalatie)
 • Ik geloof nu dat ik echt alle mogelijkheden en oplossingen heb uitgeprobeerd.
  Op diverse partities XP en XP pro geppogd te installeren ,fat 32 of ntsf, alleen of met win98. het maakt niet uit hoe maar zodra er een XP wordt geinstalleerd, welke dan ook dan komen we weer bij de error 1516 van Powerquest uit.
  Chkdsk /f of /ifc uitgevoerd vanuit veilige modus, want die is wel toegankelijk, is niet te doen omdat het zo tergend langzaam gaat dat er meerdere dagen zo niet meer voor nodig zijn om dit uit te voeren.
  Alles heb ik ook gedaan na een low levelformat met powermax, dus schijf leeg en met nullen gevuld, echter zodra een installatie poging wordt gedaan en het eerste windows scherm verschijnt is het over ,na vijf of tien minuten word het scherm zwart en de HD flitst zo elke 2 a 3 seconden, opmerkelijk is dat een keer na een half uurtje zwart scherm XP een keer is opgestart na een paar keer even licht geflitst te hebben, maar bij de installatie van de bijgeleverde cd rom van het mobo liep het fout.
  De HD heeft alle tests van de fabrikant doorstaan, maar mijn gevoel zegt dat gegevens van de fabrikant op de schijf waar wij niet aankunnen de oorzaak zijn.
  Het installeren van XP en 98 gaat normaal en zonder foutmeldingen alleen XP start niet door op welke partitie dan ook en aleen of dual.
 • [quote:4c1fe38c7b="Alipapa"]Ik geloof nu dat ik echt alle mogelijkheden en oplossingen heb uitgeprobeerd.[/quote:4c1fe38c7b] Heb je geheugen ook al in SAFE geprobeerd en of alles zo langzaam als mogelijk is, ingesteld? Toch vermoed ik dat het systeem gewoon instabiel is. WIndows 98 is wat minder kritisch. Gewoon gebruik naar een paar maanden vertelt wat meer. Als er rare fouten optreden, tja, dan is het vaak "WIndows" soms toch echt een hardware defect. Helaas kan het van alles en nog wat zijn, dus specifieke tips kan ik je verder niet geven.
 • Heb je overigens ook een oppervlake test gedaan van de harde schijf? Kan met Scandisk (Win98) of met diagnostische software van de HD fabrikant. De harde schijf is goed vastgeschroefd in de kast? Foutmelding wijst op problemen tussen het moederbord en de harde schijf. Mijn ervaring is helaas dat dit meestal niet het echte probleem is. Het is vaak een symptoom dat de computer instabiel is.
 • Probleem opgelost, DVD van het systeem en alles is weer 100 % na een
  schoonmaak met powermax.
 • Hoi ,

  Turbo-Pascal je zat er [b:24dd051bd2]heel[/b:24dd051bd2] erg dicht bij !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.