Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partitie indeling 120 gb hd

M@rc
8 antwoorden
 • Binnenkort krijg ik de volgende pc:
  ——————————————————
  INTEL PENTIUM 4 2,6 GH - 800 MHZ HYPRTHREADING
  MSI-865PE NEO LAN DDR400
  DDR 512 MB 400 MHZ PC3200 TRANSCEND
  120 GB MAXTOR 7200 RPM 8MB IDE LIQ
  DVDROM PLEXTOR PX-116A 16X 48X IDE WIT
  DVDWRITER PHILIPS 416K 4X DVD+RW
  ABIT FX 5200 128MB TV / DVI AGP 8X
  17" LITEON BLUE / SILVER LCD
  ——————————————————

  Ik krijg deze pc als bouwpakket en zonder besturingssysteem nu vraag ik mij af hoe ik het beste de 120 gb hardeschijf kan partitioneren. Ik ben van plan win xp pro te installeren. als iemand mij een goed advies gegeven zou ik hem of haar erg dankbaar zijn….
 • - systeempartitie
  - swapfile
  - programma's / games
  - internet /downloads
  - muziek / film
  - data
 • oke maar hoe groot moet ik die partities maken??
 • Je systeempartitie 10 GB en je swap 1,5 GB. De rest hangt er een beetje vanaf wat je allemaal wil doen. Wil je veel games en programma's installeren kan je best de partitie waarop je deze installeert wat groter maken. Wil je veel film en muziek downloaden of films bewerken dan maak je best de partitie film en muziek wat groter. Het is een beetje zoeken, en dit hangt af van wat je zelf allemaal wil doen…..
 • thnx
 • Ik vind die swap van 1,5gb nogal beetje overbodig. Hij heeft 512MB geheugen. Ik ben nog nooit boven de 650MB gekomen met geheugenbelasting (keertje in premiere).
  Een swap van 0,5gb lijkt mij wel voldoende.

  Als je je programma's op een aparte partitie installeert, hoeft de systeempartitie niet groter te zijn dan 6GB. Je moet je pagefile wel wat kleiner maken en slaapstand uitschakelen. scheelt toch weer een gig
 • Over de grootte van de swapfile is hier al menige discussie gevoerd. De meningen zijn hierover verdeeld.
  Lees ook Virtual memory in XP
  Als je gebruik van maakt van programma's die veel geheugen nodig hebben, kan je die 1,5 GB best gebruiken. Ik denk bv aan videobewerking.
  En op een schijf van 120 GB zal die 1GB extra die je kwijt bent ook niet veel uitmaken :wink:
 • denken julie dan dat een SWAP-partitie echt nodig is want ik heb tot nu toe nog noooit met een speciale swap-partitie gewerkt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.