Vraag & Antwoord

OS Windows

persmissies op shares in 2003 server

Anoniem
mendel
7 antwoorden
 • Hi all,

  Voor een eerste post zal ik maar gelijk in het diepe springen: ik heb een servertje draaien, 2003 server, en daar heb ik drie schijven in zitten. Op twee van die schijven kan ik alles doen, maar op 1 ervan niet. De permissies staan bij alle schijven gelijk, en toch krijg ik permission denied errors als ik via FTP of via het netwerk probeer bestanden te schrijven.
  Als ik lokaal op de server inlog, dan kan ik wel alles doen (administrator, maar ook administrator-users). Log ik via het netwerk in, dan kan ik als administrator alles doen, maar de administrator-user kan geen mappen verwijderen, en log ik via ftp in (met inachtneming van de gebruikersrechten op de server), dan kan ik op die ene share helemaal niks schrijven (wel lezen en bekijken).
  Heeft iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat of al mijn shares op afstand toegankelijk zijn, of de standaardpermissies worden hersteld?

  Thanks, Mendel
 • Heb je een domain met dat servertje?
  Zoja, dan liggen de rechten anders. In een active directory gaan de rechten van de OU boven local.
  Het is waarschijnlijk een rechten probleem.
  Hoe zit het met het erven van rechten?
  Heb je ergens expliciet een deny recht toegepast?( deny gaat boven allow)
  etc etc
 • Hmm, nee, geen domain, gewoon een werkgroepje. Het stomme is dat ik nergens DENY's gebruik, en dat ik alle rechten exact heb overgenomen van die andere shares, die dus wel werken. Heel bizar…
  Ik ga nog maar eens exact die permissies overnemen van de share die wel werkt, en dan maar hopen dat ik per ongeluk iets goed zet. Er schijnt een command-line tooltje in 2k3 te zitten dat die permissies kan resetten, maar daar vind ik online maar bar weinig info over.

  Thanks so far, Mendel
 • Hoi allemaal,

  Ik ben ietsje verder: in de ene directory mag ik nu wel alles, in de andere niet. Het gekke is dat er geen rechtenverschillen tussen die directory's bestaan, en dat ik er lokaal wel bij kan, alleen via de ftp heb ik die schrijffouten. Kennelijk toch een permissie-issue, alleen weet ik zo langzamerhand niet meer waar ik het moet zoeken.

  Suxx,
  Mendel
 • bump…

  Als iemand een oplossing heeft, graag. Ik ben nog steeds niet verder dan dat ik in de ene map wel mappen kan aanmaken, en in submappen niet. Bestanden uploaden gaat wel, maar ook alleen in de mappen die ik heb aangemaakt, en nergens anders…

  Grts, Mendel
 • Heb je de rechten gezet in Security of in Shared Permissions ?

  Grtz Raymond
 • Las je het over rechten hebt, heb je het dan over de NTFS-permissies of de share-permissies??? Het is namelijk zo dat bj W2K3 de standaard share-permissies op deny all staat :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.