Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

max aantal bestanden in 1 dir ??

ajc
8 antwoorden
 • Ik heb begrepen dat n een directory maar een max. aantal bestanden kunnen worden geplaatst (256 ?) zonder subdir…

  Wie weet dit en zo ja hoeveel ??

  tnx
 • [quote:bd37669bfb="ajc"]Ik heb begrepen dat n een directory maar een max. aantal bestanden kunnen worden geplaatst (256 ?) zonder subdir…

  Wie weet dit en zo ja hoeveel ??

  tnx[/quote:bd37669bfb]
  Nee, in het oude DOS tijdperk kon de gehele lengte van opeenvolgende mappen niet langer zijn dan 256 tekens. Dat is nu al voltooid verleden tijd. Kijk maar es in je Windows\System(32) map, daar staan wel meer dan 256 bestanden.
  Ik meen dat die 256 een beperking was van een 8bit systeem ofzo. Iets in de geest.
 • Dat met die lengte van de opvolgende mappen die niet langer mogen zijn dan 256 tekens staat los van het maximum aantal bestanden in een map.

  Het gaat hier namelijk om de lengte van het volledige pad naar het bestand toe
  dus: c:\windows\desktop\mijndocumenten\mijnmuziek\mijneigenmuziek\muziek.mp3

  Waarom die beperking er is weet ik niet, weet wel dat die beperking iig in Windows '9x zit.
  Heb nmlk eens per abuis een mappendiepte aangelegd vanuit Linux op een Fat32-partitie van zo'n 2000 mappen.
  Windows kwam bij het bekijken van de mappenstructuur niet dieper dan de bewuste 256 tekens, Linux gelukkig wel, anders had ik de schijfruimte (meer dan 1 gb!!) nooit vrij kunnen krijgen :-?

  MacOS had vroeger volgens mij de beperking dat bestandsnamen niet langer mogen zijn dan 30 tekens, maar had geen beperking voor de lengte van het volledige pad.

  DOS heeft de bekende 8.3-beperking..

  Max
 • ok, het gaat hier om een dir, geen subdirs

  slechts heel veel bestanden in 1 dir…. wel een beperking of niet ???
 • [quote:9c5d0a7b4c="ajc"]ok, het gaat hier om een dir, geen subdirs

  slechts heel veel bestanden in 1 dir…. wel een beperking of niet ???[/quote:9c5d0a7b4c]Dacht het niet. In de System map van je windows staan d'r ongeveer duizend, van een maximum van 256 is dus geen sprake. Misschien wel een limiet tot 10000 ofzo, maar aan zo veel bestanden kom je toch niet.
 • tja,

  wordt een dia archief … worden plm. 25 dia's per dag bijgevoegd, reeds aanwezig plm. 2500 dia's.

  Moeten in 1 dir staan ivm zoekfunctie access
 • Een klant van me gebruikt een database-applicatie van waaruit je Word-documenten aan kan maken en openen. Deze applicatie slaat die Word-documenten op in 1 bepaalde directory. Ze gebruiken het pakket nu zo'n 5 jaar en in die 5 jaar zijn er al meer dan 300.000 documenten aangemaakt. Deze staan dus allemaal in die ene directory op de server.
 • Voorzover ik weet is (was?) er alleen een beperking in het aantal bestanden wat in de root kan staan, ivm. beperkte ruimte in de FAT. Subdirectories worden in aparte bestanden vastgelegd, en zijn daarom min of meer onbeperkt. Wel is het zo, dat een en ander trager gaat werken bij (zeer) grote directories. Maar wat let je om meerdere dirs aan te maken? Bijvoorbeeld per week, of per maand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.