Vraag & Antwoord

OS Windows

Driveletters veranderen onder Win98

Anoniem
micheling
2 antwoorden
  • Heb zonet op een oude pc win98 geïnstalleerd. In de pc zitten twee HD's. Nu heb ik in eerste instantie alleen de de eerste harde schijf met fdisk geformateerd. Later met Partition Magic HD twee geformateerd. Het probleem is nu dat HD een driveletter C heeft gekregen (dat is nog niet het probleem), daarna volgt mijn cd-romdrive met D en de tweede HD met E. Nu wil ik natuurlijk dat de HD's elkaar opvolgen en de cd-rom liefst X, zodat ik nog wat letters over hou voor eventuele extra partities later.
    Heb geprobeerd met DriveMapper van PM, maar die past alleen verwijzingen naar veranderde driveletters aan (en dat moet dus nog). Heb ook TweakUI geïnstalleerd, maar daar zit deze optie ook niet in. Wie weet hier een oplossing voor? (en dan niet alles deïnstalleren en met fdisk meteen HD twee ook formateren (daarmee kan ik trouwens nog steeds niet de driveletter van de cd-rom veranderen)
  • CDRom kun je veranderen (zo uit het hoofd) via de device manager. HDs kun je in W98 niet veranderen, maar die schuift wel op. Ik draai thuis al twee jaar met dezelfde W98 installatie en dus is de kennis een beetje onder het stof komen te zitten.

    Heb helaas geen systeem bij dehand om te testen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.