Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wijzigen registratiegegevens in Windows

None
9 antwoorden
 • Hoe kan ik de registratiegegevens in Windows (95-98-XP) veranderen zonder opnieuw de hele boel te installeren.

  Het komt nog als eens voor dat een systeem van gebruiker verwisseld.
  Daarom wil ik deze registratiegegevens aanpassen.
 • De registratiegegevens horen bij de licentie van Windows. Deze mag je dus officiel niet wijzigen. Ik weet dat er voor XP programma's zijn waarmee dat wel kan, maar dat is illegale software.

  Passwords ed kan je veranderen in het configuratie scherm. Daar kan je ook gebruikers toevoegen en verwijderen.
  Bij XP onder Systeembeheer.
  Bij Windows 98(se) onder Gebruikers.
 • Dat begrijp ik ook wel. Maar als een pc op een lokatie geregistreerd is met een gebruiker en een bedrijfsnaam en er komt een andere medewerker op die plek moet ik dan officieel altijd de licentie opnieuw installeren?
 • [quote:47804cfb2c="gerben1"]Dat begrijp ik ook wel. Maar als een pc op een lokatie geregistreerd is met een gebruiker en een bedrijfsnaam en er komt een andere medewerker op die plek moet ik dan officieel altijd de licentie opnieuw installeren?[/quote:47804cfb2c]Je koopt 1 licentie voor 1 PC, of als daar nu Jantje of Pietje achter zit, zelfs van een andere firma of afdeling, maakt niet uit.
 • Dus om dit soort problemen te voorkomen moet je bij de registratie eigenlijk alleen de bedrijfsnaam invullen?
 • Ik vul altijd bij de twee velden de bedrijfsnaam in.
 • Als ik mijn naam wil wijzigen (je zal je toch, in een dronken bui, hebben geregistreerd als Oude Sukkel) dan moet dat kunnen. Gelukkig kan het ook. Je opent het systeemregister (Start—Uitvoeren… > regedit) en je zoekt naar een waarde die 'registeredowner' heet. Daarop dubbelklik je, en dan vul je gewoon in dat je eigenlijk Prins Willem heet, of zo. Vlakbij deze waarde vind je natuurlijk ook 'registeredorganization'.
 • Dat wilde ik graag weten.

  bedankt !
 • Is er ook een registerinstelling voor Microsoft Office applicaties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.