Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

page_fault_in_nonpaged_area (register cleanen)

Anoniem
Yoohan
5 antwoorden
 • Hoi allen,
  als ik m´n register wil opschonen dan krijg ik kort na de start ervan het bekende blauwe scherm met de kreet page_fault_in_nonpaged_area, en e.e.a. heeft als foutcode 0x00000050 meegekregen. Maakt niet uit met welk programma ik dat doe, zelfs handmatig (regedit) springt m´n pc in de stress. Okee, zoek met google, maar die reppen over hardware problemen, of verkeerde drivers, maar ik heb van alle hardware de meest verse drivers, en volgens m´n configuratiescherm is alle hardware dik in orde. Ligt het aan Norton systemworks, antivirus etc? Nope, ook met dit uitgeschakeld gaat het mis. Vorige week m´n WinXP Pro ge(her) installeerd dus die is vers, incl. SP1 en alle updates worden ook goed bijgehouden. Weten jullie wat te doen?

  Groeten,
  Chris
 • Stop 0x00000050 or PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  Maar die had je waarschijnlijk ook al gezien….
  Kan misschien toch zijn dat het een driverprobleem is. De nieuwste drivers zijn altijd nog niet de beste.
  Probeer te achterhalen wanneer de problemen zijn begonnen. Had je op dat moment nieuwe updates gedaan en daarmee bedoel ik de updates voor stuurprogramma's van de Windows update site? Deze kunnen voor problemen zorgen.
  Of zelf misschien nieuwe drivers geïnstalleerd?
  Probeer desnoods systeemherstel. Even zoeken wanneer het begon en wat je toen veranderd hebt.
 • Inderdaad, die link kende ik al. Maar systeemherstel zal na een verse installatie weinig nieuw licht laten schijnen. Het probleem speelde al zolang dat ik echt niet meer weet wanneer dit begonnen is. Er wordt hier en daar gerept over problemen met NVidea drivers, een nieuwe driver gedownload (van 23 oktober) maar ook met deze kwam het blauwe scherm. Stuurprogramma uitgeschakeld, opnieuw opgestart, weer het register ingedoken, en inderdaad, alweer the blue screen of death. Is dit de manier? Iedere keer een stuurprogramma uitschakelen en het opnieuw proberen? Of weet iemand nog wat anders?

  Bedankt voor het meedenken,
  Chris
 • Heb je deze update van Microsoft geïnstalleerd: NVIDIA display software update released on May 02 2003?
  Deze zorgt bij mij ook voor problemen (lees niet opstarten van XP).
 • Vast wel, ik heb alle mogelijke soorten van updates binnengehaald. Opstarten doettie overigens feilloos, en nog redelijk rap ook. Door de nieuwe installatie kan m´n register nog niet echt vreselijk vervuild zijn, maar als het zover is wil ik het wel kunnen opschonen. En windows kennende duurt duurt dat niet zolang meer…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.