Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmentatie en image

Anoniem
Sellis
12 antwoorden
 • 'k Heb het me al dikwijls afgevraagd:
  1. ik maak een image of ghost van mijn c en zet die daarna terug. Staan alle bestanden dan netjes sàmen of worden die gefragmenteerd op de image gezet en zo ook weer (gefragmenteerd) teruggezet?
  2. Ik defragmenteer maar zet nadien een oude image terug. Moet ik dan opnieuw gaan fragmenteren of niet?
 • Gefragmenteerd op de schijf betekent gefragmenteerd in de image en dus ook weer gefragmenteerd teruggezet.
 • He heet niet voor niets een "Image". Een exacte kopie.
 • [quote:a2ae2f29c6="BrigitteW"]Gefragmenteerd op de schijf betekent gefragmenteerd in de image en dus ook weer gefragmenteerd teruggezet.[/quote:a2ae2f29c6]'k weet niet wat voor belang het heeft, maar 'k vraag het me toch af: maakt hij dan ook een 'image' van de lege plaatsen op de schijf?
 • [quote:2dba7ea784="Passer"][quote:2dba7ea784="BrigitteW"]Gefragmenteerd op de schijf betekent gefragmenteerd in de image en dus ook weer gefragmenteerd teruggezet.[/quote:2dba7ea784]'k weet niet wat voor belang het heeft, maar 'k vraag het me toch af: maakt hij dan ook een 'image' van de lege plaatsen op de schijf?[/quote:2dba7ea784]
  Yep, de image wordt sectorbased aangemaakt, je kan daarom ieder bestandssysteem imagen zelfs als het os dat niet ondersteund. Als je onder dos een image opbouwt kan je een ntfs partitie imagen, ghost kijkt imeers niet naar wat er opstaat, maar leest gewoon sectors in.
 • Defragmenteren voor je een image neemt lijkt me het beste.
 • Venzent ( en natuurlijk ook Brigitte - maar minder M@rc, maar ja dit is ook maar een Belg :wink: ): dank voor de uitleg. Ik dacht dus dat een image/ghost alleen de 'bestanden' van je schijf ging copiëren/backuppen. Blijkt dit dus niet zo te zijn. Weer wat bijgeleerd!
 • [quote:de9ca2992d="Passer"]Venzent ( en natuurlijk ook Brigitte - maar minder M@rc, maar ja dit is ook maar een Belg :wink: )[/quote:de9ca2992d]
  Ik denk: ik geef Passer een goeie tip….. en dan dit…..
  Passer, ik vind dat je me toch een Leffe schuldig bent. Nah :wink:
 • [quote:a43a0a7fe0="M@rc"]Ik denk: ik geef Passer een goeie tip….. en dan dit…..
  Passer, ik vind dat je me toch een Leffe schuldig bent. Nah :wink:[/quote:a43a0a7fe0]Kom hem maar halen - o ja, M@rc: 't was dus een goeie tip, die van jou! [on-topic]
 • gatsie

  neem toch een hertog :p
 • ik neem aan dat een image maken van een nagenoeg lege schijf
  bv 1gb gebruikt 60 available (ik zeg maar wat)
  een relatief tijdrovend proces is, vergeleken met 'gewoon' kopieren naar andere schijf ofzo.

  toch? of nie?
 • [quote:aa994991fc="leijer"]ik neem aan dat een image maken van een nagenoeg lege schijf
  bv 1gb gebruikt 60 available (ik zeg maar wat)
  een relatief tijdrovend proces is, vergeleken met 'gewoon' kopieren naar andere schijf ofzo.

  toch? of nie?[/quote:aa994991fc]
  Toch niet! Met Drive image 7 gaat dit redelijk vlug (2,7 Gb in 4 minuten….)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.