Vraag & Antwoord

OS Windows

installatie van Windows XP Home

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • hallo allemaal,

  ik was gisteren bezig met de installatie van windows xp home op de pc die ik net had gebouwd, het eerste gedeelte dat zeg maar in 'dos' gaat dat ging allemaal goed, maar tijdens het kopje 'installatie voorbereiden' ging er iets mis.
  Op een gegeven moment kreeg ik een melding: 'De software die u probeert te installeren voor: Battery. voldoet niet aan de eisen van de Windows-Logo test, die software test op compatibiliteit met Windows XP.
  De rest weet ik niet precies maar het was zoiets als: Wij adviseren u de installatie van deze software te stoppen, want als u de installatie van deze software voortzet kan het systeem nu of in de toekomst instabiel worden of niet meer werkt.
  Wilt u de installatie van deze software (dus voor de battery software) voortzetten, ja of nee.
  De eerste keer heb ik op ja geklikt, toen ging de computer een aantal keer opnieuw opstarten en weer verder met 'installatie voorbereiden'. toen kreeg ik een melding dat windows een bepaald bestand nodig had, (de naam, etc. weet ik niet meer) ik moest het pad/locatie opgeven waar dat bestand te vinden was), ik heb gezocht op de windows cd, maar daar stond heb blijkbaar niet op, ik heb ook gezocht op de cd van het moederbord en daar was het ook niet te vinden, dan gaat de installatie weer een beetje verder met 'installatie voorbereiden', dan komt er een melding als bij 'battery' alleen dan voor iets als: V5 USB ………., toen heb ik ook op ja gedrukt en op een gegeven moment zegt Windows: 'Windows kan het bestand voor MEDIA niet laden,( ik weet niet zeker of het bestand voor media of bestand media is) en dan kan ik helemaal niks meer toen, de muis en het toetsenbord zijn vast, de installatie ook, maar de vier groene dingetje rechtsonderin bewegen nog wel, en dan kan ik weer overnieuw beginnen, en ik heb ook geprobeerd bij die meldingen van 'Battery' en 'USB' op nee te klikken, en dat helpt niks, dan krijg je weer die melding van: windows kan het bestand voor MEDIA niet vinden, ik heb het nog een paar keer geprobeerd door opnieuw op te starten, maar de melding blijft hetzelfde, behalve 1 keer, toen kreeg ik een andere melding, toen stond er: 'Windows kan het bestand voor CDROM niet vinden. (ik weet niet zeker of het bestand cdrom of bestand voor cdrom was).
  Zelf denk ik dat de inhoud van deze CDROM met Windows XP corrupt is/verkeerd is, dus gewoon dat de software niet klopt en dat het met een andere CD van Windows opgelost zou moeten zijn.Wat denken jullie daarvan?
  Kan iemand me verder helpen?

  alvast bedankt,

  Jeroen
 • Er is nu nog iets anders, ik start de computer op met de Windows XP Home CD-Rom erin en dan staat er, wilt u de computer opstarten vanaf Cd-rom, druk op een toets om verder te gaan.
  Dus ik klik op een toets, dan krijg ik een zwart scherm met een aantal verticale, rode strepen erdoor heen.
  Ik weet nu niet meer wat ik moet.
  Als ik de computer opstart zonder cd erin dan krijg ik na een tijdje ook dat scherm met verticale rode strepen.
  Kan iemand me zeggen wat ik fout heb gedaan en wat ik nu moet doen?

  Alvast bedankt!
 • [quote:444e78aec5="jeroenvanweeghel"]Op een gegeven moment kreeg ik een melding: 'De software die u probeert te installeren voor: Battery. voldoet niet aan de eisen van de Windows-Logo test, die software test op compatibiliteit met Windows XP.[/quote:444e78aec5]De melding WIndows logo test kan wel vaker getoond worden. In dat geval nagaan of de software volgens de leverancier bruikbaar is onder Windows XP. ALs dat niet zo is, dan moet je de software niet gebruiken. Eventueel met Systeemherstel aan, het risico toch nemen. De drivers moeten dan wel minimaal geschikt zijn voor WIn2000, echter dat is nog steeds geen garantie dat het goed gaat. De foutmelding 'battery' vind ik een vreemde. Ik wist niet dat daar speciale software voor nodig was. Misschien dat iemand anders het wel weet.
  [quote:444e78aec5="jeroenvanweeghel"]
  Zelf denk ik dat de inhoud van deze CDROM met Windows XP corrupt is/verkeerd is, dus gewoon dat de software niet klopt en dat het met een andere CD van Windows opgelost zou moeten zijn.Wat denken jullie daarvan?[/quote:444e78aec5]ZOnder goede CD houd natuurlijk alles op.
 • bedankt voor je antwoord.

  ik probeerde helemaal geen software van 'Battery' of 'USB' te installeren.
  dus ik weet niet waar die melding vandaan komt.
  en ik krijg ook rode strepen op mijn scherm als er geen cd in zit, hoe zou dat kunnen komen?
  Hoe kan ik dit oplossen?
  bij alles wat ik doe krijg ik nu in het 'dos' gedeelte rode strepen op het scherm na een tijdje en kan ik niks meer doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.