Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start ontzettend traag op!?!

ri-po
18 antwoorden
  • Van het ene op het andere moment start mijn pc met XP home ed. ontzettend traag op. Als ik m'n pc aanzet dan krijg ik het scherm met systeeminfo e.d. en de tekst "memory testing", normaal duurt dit maar 2 tot 3 seconden, echter nu blijft dit scherm zo'n 3 tot 5 minuten staan en gaat dan pas verder met booten.
    In aanloop naar het aanklikken van m'n gebruikersprofiel hang hij ook nog een flinke tijd, oftewel het duurt zo'n 6 to 7 minuten voor ik ben aangemeld bij XP.

    Ik heb al van alles geprobeerd, van boot-vis tot systeemherstel, gecontroleerd op spyware enzovoort, maar niets wil helpen.

    Wie heeft er raad voor mij?

    Alvast bedankt.
  • Misschien is je geheugen niet meer zo tof
  • [quote:317228d9e1="ri-po"]Van het ene op het andere moment start mijn pc met XP home ed. ontzettend traag op. Als ik m'n pc aanzet dan krijg ik het scherm met systeeminfo e.d. en de tekst "memory testing", normaal duurt dit maar 2 tot 3 seconden, echter nu blijft dit scherm zo'n 3 tot 5 minuten staan en gaat dan pas verder met booten.
    In aanloop naar het aanklikken van m'n gebruikersprofiel hang hij ook nog een flinke tijd, oftewel het duurt zo'n 6 to 7 minuten voor ik ben aangemeld bij XP.

    Ik heb al van alles geprobeerd, van boot-vis tot systeemherstel, gecontroleerd op spyware enzovoort, maar niets wil helpen.

    Wie heeft er raad voor mij?

    Alvast bedankt.[/quote:317228d9e1] Wat voor Systeem heb je ?
  • Misschien iets verkeerds ingesteld in de bios. Probeer deze eens terug te zetten op de standaard instellingen.
  • Ik heb een AMD Athlon 2600, Geforce4 Ti 4200, 512 ram, XP home edition.
  • [quote:5e9daec281="bennoBuch"]Misschien iets verkeerds ingesteld in de bios. Probeer deze eens terug te zetten op de standaard instellingen.[/quote:5e9daec281]

    Ik heb trouwens al in m'n bios gekeken en daar staat bijvoorbeeld "Quick boot" normaal op ENABLED!
  • Lijkt me idd en memory probleem. Kun je tijdens het opstarten die test niet uitzetten dmv de esc knop?
    Succes :wink:
  • [quote:99d26fbb91="@l"]Lijkt me idd en memory probleem. Kun je tijdens het opstarten die test niet uitzetten dmv de esc knop?
    Succes :wink:[/quote:99d26fbb91]

    Nee, heb al geprobeerd en de esc knop werkt op dat moment niet. :cry:
  • Heb nog even m'n bios gecheckt, nou staat daar onder "1st boot device" Floppy aangegeven, kan het zijn dat dit die vertraging geeft, en dat ik hier HDD-0 of HDD-1 moet aangeven (opstarten vanaf harde schijf??).
  • Nou heb ik eens gekeken in msconfig, hier kan je ook een aantal dingen veranderen zoals diagnostisch opstarten, selectief en normaal. Moet ik hier misschien iets in veranderen??
  • Welke programma gebruik je om naar spyware te kijken?
    Mijn pc ( Xp-pro 1,4Ghz, 120Ghd, 512Mb, Radeon 9500Pro) liep ook op een gegeven moment echt als een slak.
    Niks geinstalleerd alleen maar op internet geweest, toch maar effe gekeken naar spyware met ADWARE6.0 even later zag het programmatje 70 cookies waarvan 5 in het register zaten:S :S.
    Alles weg gehaald en de pc loopt weer als een trein.
    ( die 5 in het register zorgen er voor dat voor dat je een webpagina geopend heb toch reclame krijgt en nog meer nare dingen. )

    welke programma heb je geinstalleerd voordat je die problemen kreeg.
    En probeer online virus scanner.

    succes NoNoAD
  • [quote:776523db21="NoNoAD"]Welke programma gebruik je om naar spyware te kijken?
    Mijn pc ( Xp-pro 1,4Ghz, 120Ghd, 512Mb, Radeon 9500Pro) liep ook op een gegeven moment echt als een slak.
    Niks geinstalleerd alleen maar op internet geweest, toch maar effe gekeken naar spyware met ADWARE6.0 even later zag het programmatje 70 cookies waarvan 5 in het register zaten:S :S.
    Alles weg gehaald en de pc loopt weer als een trein.
    ( die 5 in het register zorgen er voor dat voor dat je een webpagina geopend heb toch reclame krijgt en nog meer nare dingen. )

    welke programma heb je geinstalleerd voordat je die problemen kreeg.
    En probeer online virus scanner.

    succes NoNoAD[/quote:776523db21]

    Ad-aware gebruik ik, bedankt NoNoAD.
  • edit ik gebruik ook spybot, maar die loopt op dit moment weer vast op zo'n spyware dat in mijn reg zit en adware herkent het nog niet.
    Tssja het is weekend dus morgen of overmorgen zijn er pas weer updates om die weg te halen.

    Het bestand heet C2.lop
    http://www.drivingwithdawn.com/archives/2003/03/c2lop_toolbar_is_hijacking_my_browser_and_computer.shtml

    http://www.spywareinfo.com/

    Ik ben zelf een firewall aan het configureeren maar dat duurt nog effe om die troep tegen te houden. helaas.

    succes NoNoAD
  • Opstarten in veilige modus (tijdens booten op F8 drukken).
    Wanneer Windows opgestart is ga je naar Start - uitvoeren - msconfig. Haal het vinkje weg bij die zaken die volgen jouw niet mee moeten opstarten.

    Controleer eventueel hier.
  • [quote:8d36736dfd="M@rc"]Opstarten in veilige modus (tijdens booten op F8 drukken).
    Wanneer Windows opgestart is ga je naar Start - uitvoeren - msconfig. Haal het vinkje weg bij die zaken die volgen jouw niet mee moeten opstarten.

    Controleer eventueel hier.[/quote:8d36736dfd]

    Dank je voor het antwoord, maar is dit niet een manier om bepaalde programma's uit te sluiten, ik heb het vermoeden dat het bij het opstarten van xp al verkeerd gaat, hier blijft m'n pc namelijk al gelijk hangen.
  • Heb je bootvis al geprobeerd? Dit is een programma die je bootprocedure analyseert en waar nodig sneller maakt. Het is van Microsoft maar die geeft geen ondersteuning erop. Het is ook niet meer te download van de site van MS, dus als je het wil hebben, roep ff. Dan zet ik het online voor je.
  • [quote:6b0a653237="Cmdr Chakotay"]Heb je bootvis al geprobeerd? Dit is een programma die je bootprocedure analyseert en waar nodig sneller maakt. Het is van Microsoft maar die geeft geen ondersteuning erop. Het is ook niet meer te download van de site van MS, dus als je het wil hebben, roep ff. Dan zet ik het online voor je.[/quote:6b0a653237]

    Dank je voor je antwoord, maar bootvis heb ik al geprobeerd evenals systeemherstel binnen xp, echter dit wil niet baten. Nou is bootvis dacht ik ook vooral een tool om je PROGRAMMA's te analyseren tijdens het opstarten, maar dit gebeurt pas ná het opstarten van xp. Ik denk dus ook dat het met het opstarten van xp te maken heeft.
  • Gewoon lekker rigoureus, formatteren en opnieuw installeren. 8) 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.