Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows detecteert videokaart verkeerd

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik heb voor iemand zijn computer moeten formatteren.
  Nu dat is allemaal gelukt, ook het herinstalleren van Win98.

  Alleen is er iets misgegaan bij het decteren van de videokaart. Windows geeft aan dat het gaat om een Standaard PCI VGA kaart. En die geeft maar 16 kleuren op een resolutie van 640x480 weer !

  Het stond origineel ingesteld op 32bits op 1024x748.

  Ik heb via de Hardware manager het apparaat verwijderd en opnieuw laten detecteren maar Windows komt telkens met diezelfde driver af.
  Ook heb ik eens de standaard SVGA driver geïnstalleerd maar die kon ook maar maximum 256 kleuren op 800x600 aan.

  Nu mijn vraag : hoe kan ik achterhalen om welke videokaart het gaat of bestaat er een standaard driver die 32bits kleuren aankan op een resolutie van 1024x748 ?

  Alvast bedankt voor jullie reacties !
 • Download de drivers van je videokaart. Zie eigenschappen beeldscherm\instellingen.
 • [quote:aaaf6f63a6="Ben Jonson"]Download de drivers van je videokaart. Zie eigenschappen beeldscherm\instellingen.[/quote:aaaf6f63a6]

  Dat is nu juist het probleem. Ik weet niet van welke videokaart…
 • Wat kun je vertellen over die videokaart? Zomaar raden welk type het is, is toch wel erg lastig. Bij een merk computer is het merk en type handig om te weten, bij een no-name model moet je in het algemeen even in de kast kijken. Wat je beschrijft is overigens het normale gedrag van WIndows als die niet de juiste video drivers kan vinden.
 • Het gaat om een IBM NetVista denk ik. Er zit een PentiumII 400 in, 256mb RAM en een HD van 6 gieg.

  Meer weet ik er ook niet over.

  Maar heeft Windows zo geen standaard driver die ipv die 16kleuren@640x480, naar 32bits@1024x768 gaat?
 • Nee, die heeft Windows niet. Draai Belarc:
  http://www.belarc.com/free_download.html
 • [quote:a39cd8c6ba="Ben Jonson"]Nee, die heeft Windows niet. Draai Belarc:
  http://www.belarc.com/free_download.html[/quote:a39cd8c6ba]

  Doet dit hetzelfde als SiSoft Sandra? Want die Sandra had ik er ook op geïnstalleerd in de hoop het type te weten te komen, maar dat hielp ook niet. Die gaf hetzelfde aan als Win98… :-? (daar gaat de geloofwaardigheid van zo'n programma 8) )
 • Ik zou het niet weten. Wie niet waagt, wie niet wint… Is het een losse kaart of onboard?
 • [quote:0289dc26a9="Ben Jonson"]Ik zou het niet weten. Wie niet waagt, wie niet wint… Is het een losse kaart of onboard?[/quote:0289dc26a9]

  Daar kan ik je niet op antwoorden. Ik heb de eigenaar van de pc, de URL van dit forumgedeelte ook doorgegeven, misschien dat hij er een antwoord op weet.
 • kijk eens op de kaart zelf, daar zit (als je mazzel hebt) een sticker op met merk en type, anders staan er altijd een aantal codes op waarmee je het merk en type kunt achterhalen.
 • Soms, als je snel genoeg je scherm aan hebt, geeft de videokaart boven in beeld aan "wie hij is". Dat is soms net genoeg om verder te komen.
 • [quote:7f9dee0baf="mlouage"]Het gaat om een IBM NetVista denk ik. Er zit een PentiumII 400 in, 256mb RAM en een HD van 6 gieg.[/quote:7f9dee0baf] Dit is te vaag. Als het om 1 modelletje ging of als je er bekend mee bent, dan vind je het uiteindelijk wel. Extra noodzakelijke informatie (gewoon op internet voor handen, dus dat kan je zelf ook …) is 'Type' en 'Model'. Beide tich keuzes, en het gaat dus maar om 1 nummer/letter code. Het oudste model lijkt een Celeron663 met 10GB HD te bevatten. Eigenlijk is dat nieuwer dan de door jouw genoemde PII 400 …
 • Ik weet het dat het vaag is. Maar meer info heb ik ook niet. Zelf heb ik ookal gzocht op de site van IBM en zelfs via google. Maar het is onbegonnen werk om dat allemaal uit te pluizen.

  De pc is een "afgedankt" model van een bedrijf. Ik heb voorgesteld om via het bedrijf misschien iets meer te weten te komen.

  De gedachte om eens te kijken tijdens het booten lijkt me wel goed. Dat ga ik eerst voorstellen 8)

  Allemaal bedankt voor jullie reacties !
 • [quote:07ae098ee1="mlouage"]Ik weet het dat het vaag is. Maar meer info heb ik ook niet. Zelf heb ik ookal gzocht op de site van IBM en zelfs via google. Maar het is onbegonnen werk om dat allemaal uit te pluizen.[/quote:07ae098ee1] Blijft een vreemd verhaal. Je hebt de computer zelf in handen gehad en niet gekeken naar het stickertje achterop de computer … daarmee bespaar je een hoop zoekwerk. Als de computer alweer terug is bij de eigenaar, dan kan die toch ook wel op dat stickertje kijken …
 • Ik raad je aan die videokaart goed te bestuderen, en dan elke code die je ziet op te schrijven. Daarna met google eroverheen, en dan vind men meestal wel wat.

  Jochem
 • ja vijs toch gewoon die kas open en kijk naar een kaart in het agp slot ( bruin slot boven alle witten ) en daar vind je alles , ga dan naar de website van de kaart en haal er de juiste drivers af
 • Kast los kaart eruit deur los kicken die hap naar winkel nieuwe kopen in de kast doen kastje dicht opstarten installatie cd gebruiken klaar? probleem opgelost ppfffffffffffff :x
 • [quote:5b6d635e61="Power"]Kast los kaart eruit deur los kicken die hap naar winkel nieuwe kopen in de kast doen kastje dicht opstarten installatie cd gebruiken klaar? probleem opgelost ppfffffffffffff :x[/quote:5b6d635e61]Tja dat zou je kunnen doen. Maar dan was-ie niet naar dit forum gekomen, om te vragen hoe-ie aan de drivers kan komen…

  Jochem
 • Ik zit met hetzelfde probleem: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=102535
 • http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=IBM+NetVista+video+drivers

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.