Vraag & Antwoord

OS Windows

eenkennige windows 98 pc

6 antwoorden
  • Ik heb een pc opnieuw van windows 98 voorzien omdat deze wat erg traag werd. de pc hangt in een netwerk met 2 andere pc's en een adsl multi-pc modem. De computer gaat wel het internet op, maar in netwerkomgeving zie ik niet de andere pc's. Geef ik via computer zoeken een opdracht, dan wordt de andere pc wel gevonden, maar kan ik hem niet benaderen. Ik heb er al voor gezorgd dat de toegang niet wordt geblokkeerd door de firewalls op de andere pc's. Ik heb bij de iegenschappen van netwerkomgeving ook alle protocollen en instellingen eruit gegooid om eens opnieuw te beginnen maar het probleem blijft. Iemand een idee?
  • [quote:897c72efb1="t.bauhuis"]De computer gaat wel het internet op, maar in netwerkomgeving zie ik niet de andere pc's. Geef ik via computer zoeken een opdracht, dan wordt de andere pc wel gevonden, maar kan ik hem niet benaderen. [/quote:897c72efb1] Wat zijn de netwerk instellingen? Bestandsdelen aangezet?
  • Wat voor OS zijn de andere pc's? Log je met dezelfde username/password aan op de W98 machina als de machine die je wilt benaderen?
  • Van de 3 pc's zijn er 2 win98 (SE) en 1 xp. Maken alle drie deel uit van de zelfde werkgroep, met alle drie een andere pc naam. Het heeft gewerkt tot de herinstallatie. Bestand en printerindeling staat aan, netwerkprotocol is tcp en de kaart is goed geïnstalleerd (anders zou ik internet niet op kunnen) De pc heeft een vast ip adres in verband met de firewalls op de andere pc's. Dit is hetzelfde ip adres al in de oude situatie.
  • [quote:f28584f8c3="t.bauhuis"]De pc heeft een vast ip adres in verband met de firewalls op de andere pc's. Dit is hetzelfde ip adres al in de oude situatie.[/quote:f28584f8c3] En wat zijn die instellingen? Kijk soms gaat het daar al fout, soms ook niet.
  • zal niet meevallen om alle instellingen die in netwerkomgeving kunnen staan over te typen. Ik beperk me even tot de tcp-ip instellingen van de netwerkkaart. Dat lijkt me de meest waarschijnlijke bron van het probleem. Netwerkkaart is een Compac NC3120 fast ethernet Bij de tcp-ip instellingen staat: onder DNS DNS uitgeschakeld Onder gateway geen gateway ingesteld Onder wins staat WINS omzetting uitgeschakeld onder ip-adres staat ip adres 10.0.0.153, subnet 255.255.255.0 Bindingen: bestands en printerdeling en client voor microsoft netwerken beide aangevinkt Geavanceerd: Bindingen aan ATM toestaan nee Netbios grijs Standaard aanmelding is de windows aanmelding (geeft trouwens geen verschil met client voor microsoft netwerken). Ook al eens geprobeerd een keertje af te melden en weer aante melden, helpt ook niet Bij het openen van netwerkomgeving zie ik allen de optie volledig netwerk. Probeer ik die te openen, krijg ik de melding: Kan netwerk niet doorzoeken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.