Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kan ik via LAN een andere drive scannen op virussen ?

Anoniem
mlouage
12 antwoorden
 • Dat moet kunnen neem ik aan. Ik heb Norton I.S. en draai XP prof en wil een andere computer met W2000 prof scannen.
 • schijf delen, mappen vanaf de pc die de AV draait en vervolgens de gemapte drive scannen?
 • Aha, gaat dat zo makkelijk? Dus als ik een map in mijn netwerkverbindingen heb staan kan ik'm gewoon scannen?
 • Volgens mij wel, ffies proberen, toch?
 • ik werk met Norton en daar is bij de in-demand scanner een aparte instelling om bestanden op netwerkstations uit te sluiten van scannen. Standaard staat uitsluiten geactiveerd.
  Lijkt me wel dat op die manier bijvoorbeeld de bootsector van de andere pc niet gescand wordt. Zal dus niet afdoende zijn.
 • Niet voldoende ? Hmmm, jammer.
  Kijk wat ik wil doen is bestanden van die PC backuppen op mijn PC dan formateren en die bestanden weer terugzetten. Maar ik weet zeker dat er meerdere virussen op die computer zitten en wil niet de mijne besmetten. Hoe kan ik dat het beste aanpakken dan ?
  (die pc heeft trouwens geen partities en geen writer)
 • Als het gaat om het backuppen van de gegevens dan lijkt het me geen probleem. Als die andere pc toch blank gaat dan moet je kunnen volstaan met deze manier van scannen.
  Als je 2000 pc een internettoegang heeft is een online scanner misschien een optie. Op www.computertotaal.nl staan er een aantal rechts op de pagina.

  Hoe dan ook voor een virusvrije backup lijkt me het scannen via lan voldoende
 • Niet te moeilijk denken. Map networkdrive naar de te scannen PC. Daarna Norton/ Scan for virusus/ Scan drives. Hier de goede drive(s)aangeven en klikken op scan. Suc6
 • [quote:45ee00af03="leonardus"]Niet te moeilijk denken. Map networkdrive naar de te scannen PC. Daarna Norton/ Scan for virusus/ Scan drives. Hier de goede drive(s)aangeven en klikken op scan. Suc6[/quote:45ee00af03]

  Je moet idd de network drive mappen. Maar onder de optie Scan Drives staat die er niet. Het staat er wel bij de optie Scan Folders. Zo zal het wel lukken.
 • de "network drive mappen" ? wat wil dat zeggen ?
 • Sorry, mappen wil niet anders zeggen dan contact maken met de andere pc en daar de hdd, partitie, map, bestand o.i.d van. Een van de methode's is met je re-muisknop naar Deze computer, kies netwerkverbinding maken, dan \\naam pc\c (of d etc). Weet je de naam niet, kies dan bladeren. De hdd moet op die pc wel gedeeld zijn. (controleer of er een hand cq t-stukje onder te zien is. Afhankelijk van het besturingssysteem. Een van de andere methode's om een netwerkverbinding te maken is met je re-muisknop op start/verkennen/extra/Netwerkverbinding maken. Daarna dus je norton activeren zoals eerder beschreven. suc6
 • P.s, de optie staat [u:008dda0760]WEL[/u:008dda0760] bij scan drive's. Mits je de drive hebt gekoppeld [u:008dda0760]VOOR[/u:008dda0760] het opstarten van de scan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.