Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

broncode en xp home?

juandelabedul
4 antwoorden
 • mijn vraag is de volgende,
  ik heb xp home in de winkel gekocht en er staat op "binnen 20 dagen registreren, nu is mijn moederbord kapot en lukt mij het niet om binnen de door microsoft gestelde tijd te registeren.

  wat moet ik doen straks zit ik met een versie die door microsoft niet kan worden geregistreerd (lees geactiveerd)

  vraag 2 (minder relevant of dringend) waar hangt microsoft de broncode aan op, ofterwijl hoe weet microsoft dat ik een versie registeer en ik er vervolgens GEEN andere pc meer mee kan activeren of een 3e enz
  hoe werkt dit?
  kijkt microsoft naar mijn hardware, of naar wat?
  indien naar hardware, dan zou dit het volgende probleem meebrengen namelijk dat als ik iets moet vervangen dan is xp home niet meer legaal althans volgens microsoft?

  nou ik hoop dat iemand mij kan adviseren, want ik heb nog maar een paar dagen de tijd

  groeten jack
 • Om met vraag 2 te beginnen. Ja, Microsoft kijkt naar de hardware. Heb je na bijplaatsen een probleem, kan je gratis je registratie bij Microsoft laten aanpassen. Dus schaf je een nieuwe PC aan, dan kan je ook de registratie omzetten. De oude registratiecode zou dan niet meer kunnen updaten.

  Die 20 dagen is flauwekul. Microsoft weet niet wanneer die versie van Windows is verkocht. Dus een maand later zal dat ook nog wel gaan. 20 dagen na de eerste update zouden ze wel kunnen controleren, maar ik betwijfel of ze dat doen.
 • Persoonlijk heb ik enkele ervaringen met een "nieuwe" registratie. Overigens kan je met de originele CD een systeem tot 3 keer toe on-line activeren, zonder dat Microsoft gaat protesteren. Wij als verfente upgraders zullen mogelijk aan die 3 keer te weinig hebben waardoor on-line registreren niet meer gaat. Een telefoontje naar Microsoft (nummer komt op je scherm te staan tijdens het activeringsproces) levert bij mij een vriendelijke dame op die je gewoon een nieuwe code geeft, zeker als je uitlegt hoe de vork in de steel zit. Geen makeren dus.

  Die 20 dagen houdt niet zozeer verband met het ineen storten van XP als je voortijds niet hebt geactiveerd, maar meer met het feit dat je BINNEN die 20 dagen XP kunt gebruiken, NA die 20 dagen start het domweg niet meer op. Zaak om dan alsnog te activeren en de zaak loopt weer.
 • [quote:aa36b7333c="juandelabedul"]ik heb xp home in de winkel gekocht en er staat op "binnen 20 dagen registreren, nu is mijn moederbord kapot en lukt mij het niet om binnen de door microsoft gestelde tijd te registeren.[/quote:aa36b7333c]Als het een heel ander moederbord, dan moet je sowieso opnieuw installeren. Bij activatie (niet hetzelfde als registratie), merk je vanzelf of dat gaat werken. Is nog niet geactiveerd toch, dus geen probleem.
  Is het eenzelfde moederbord, dan is de vraag of je de kans krijgt om opnieuw te activeren. Zo niet, dan moet je ook nu eerst opnieuw installeren. Wel wat extra werk, afhankelijk van het soort defect misschien sowieso wel verstanding. Dus ja, eigenlijk zie ik geen enkel probleem omdat je nog nooit geactiveerd heb? Of begrijp ik het niet?

  Wat betreft veranderingen aan de hardware, tja het afgelopen jaar vele malen de configuratie verandert, tenminste 1 systeem al 3x maal opnieuw geïnstalleerd wegens defecte hard schijf :evil:. Ik heb dus wel videokaarten vervangen, een moederbord verwisseld (zelfde type, maar dus wel andere controller), harde schijf veranderd, geheugen van SDRam naar DDR veranderd, vervolgens van 256MB naar 512MB, door omstandigheden weer terug naar 256. De gewone (her)activaties gaven geen enkel probleem. Of dat nog gaat komen … :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.