Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Verschillende Winword-versies (2000-2002)

r.bornkamp
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb in de loop der jaren diverse computers aangeschaft, allemaal wel met XP, maar de software loopt wat uiteen. Zo heb ik een (aldi) 2GHz computer waar ik ooit Office 2000 op heb gezet. Waarschijnlijk heb ik in een optimistische bui Word 2000 vervangen door een recentere versie van een nieuwere computer. Nu ben ik pas met Outlook (2000 dus..)op deze 2GHz-computer gaan werken en als ik nu Word als e-maileditor wil inschakelen krijg ik de melding dat de versies niet overeenkomen.
  Geen nood, dacht ik, ik heb de Word 2000-versie nog, dan installeer ik die er weer overheen.
  De huidige Word 2002 zat in C:\Program Files\MS Office\Office\Office 10. Bij het installeren van de Word2000 versie wordt gevraagd waar je 'm wilt hebben, dus heb ik bovenstaand pad opgegeven…
  Maar nu blijkt dat bij het installeren achter dit pad WEER \Office wordt gezet. De 2000 versie is dus in een extra map helemaal achterin terecht gekomen en bovendien kan Outlook 'm kennelijk nog niet vinden.
  Is deze situatie nog te redden?
  Alsvast bedankt voor elke tip.
  Rob Bornkamp
 • Haal Word2000 er eens af.
 • Heb ik gedaan Ben. En nu?
 • Als het goed is, zit Word 2002 er nog op. Gaat je systeem nog steeds mekkeren?
 • Jazeker…
 • Het probleem is eigenlijk dat als je twee verschillende versies van Office (of onderdelen daarvan) wilt installeren, je eerst de laagste versie moet installeren:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q290576

  Wellicht is het nu het beste om met een schone lei te beginnen. Verwijder dus ook de 2002versie. Ik heb nu het idee dat er van alles door elkaar is geïnstalleerd… Wat denk je?
 • Ja, er zal wel niet veel anders opzitten :(
  Overigens was voor zover ik me herinner de oude versie het eerst geïnstalleerd.
  Het vreemde is, dat op deze computer in MS Office\Office ook een map Office10 zit, maar er ook nog een map \MS Office\Office10 is. Op mijn andere computer zit het pad \MS Office\Office\Office10 er niet in.
  Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel…
  Volgens mij is er bij het installeren indertijd iets fout gegaan, hoewel (op de combinatie Outlook2000-Word2002 na dan) zover ik gemerkt hebt, alles werkt.
  Ik zal beginnen met die Word2002 er af te gooien en eens kijken wat er dan overblijft.
  Je hoort dan nog weer van me, vrees ik. Alvast bedankt tot dusver.

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.