Vraag & Antwoord

OS Windows

win xp automatisch afsluiten

4 antwoorden
  • mijn vorig besturing systeem was win98. als ik hier mee wou afsluiten was dat geen probleem. gewoon via start/afsluiten/monitor uitzetten klaar. maar ik draai nu onder winxp. en als ik nu via start/afsluiten het zelfde doe. krijg ik na ongeveer 2 min ,op het beeldscherm.u kunt nu uw pc uitzetten. en moet ik daarvoor de aan/uitknop indrukken en een tijdje vasthouden, voor hij ook daadwerkelijk uit is. weet iemand hoe ik weer gewoon kan afsluiten,zonder te wachten. ik heb al eens gezocht,en ook wat hierover gevonden maar kwam niet verder,ze hadden het over APM (Advanced Power Management) dat je moest aanzetten. maar dat komt bij mij helemaal niet voor onder energie. iemand een tip.
  • Gestolen van Passer :D Meestal wordt verwezen naar configuratiescherm > energiebeheer > APM inschakelen maar bij mijn compu thuis was het ooit te vinden door rechts op mijn Bureaublad te klikken (dan kom je in je eigenschappen voor Beeldscherm terecht), dan ga je naar het tabblad Schermbeveiliger en onderaan dit blad vind je een knop energiebeheer. Deze aanklikken en je krijgt verschillende tabbladen met o.a. APM Als het tabblad niet aanwezig is, moet je in de bios 'Advanced Power Management' aanzetten en de computer weer opstarten. Daarna behoort de tab aanwezig te zijn. Er schijnt op nieuwere computers ook nog zoiets als ACPI te zitten, dat hetzelfde doet en dan een tab ACPI te zien zou moeten geven, met dezelfde mogelijkheid. (Mocht je werken met een nieuwe computer waarvan het BIOS wel up-to-date is, dan is het niet mogelijk om het AMP-tabblad te openen.) Bij iemand anders moest het dan weer zò: Configuratie,systeem / hardware / apperatenbeheer / beeld / verborgen apparaten weergeven. Dan zie je klein roodkruisje bij APM. Die moet je aan zetten.
  • Ik heb in de bios APM aan staan en ook het tabbald geavanceerd in Power Management. Op dat tabblad heb ik 2 , weinig hoopgevende, opties: 1.Pictogram altijd in systeemvak aangeven 2. Wachtwoord vragen als PC uit de slaapstand wordt gehaald. Niet wat ik zoek...
  • Ga naar Computer in apparaatbeheer. Staat daar ACPI?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.