Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestansextenties verbergen in verkenner

Jank
8 antwoorden
 • Via Beeld–>mapopties–>beeld–> kan ik "bestandsextenties verbergen voor bekende bestandstypes" aanvinken. Dat werkt wel bij mijn afbeeldingen, bmp, jpg enz., maar bij wave bestanden blijft de naam van de extentie achter de bestandsnaam staan. Ik zie iets over het hoofd, is de wav-extentie soms op dit moment geen bekend bestandstype voor mijn windows?
  Ik draai Windows 98 SE, dir probleem in het verleden niet gekend.
 • Waarom wil je dat? Het verbergen van bestandstypes is een bekend veiligheidsrisico in Windows.
 • Ik benoem wave bestanden compleet met tracknummer - artiest - titel.
  Met Printscreen en knippen en plakken heb ik zo heel snel een inhoudsopgave van een cd om in te voegen in een hoesje. Scheelt extra typ werk. Ik sla bijelkaar hordende wav bestanden altij op in een specifieke map.
 • OK, maar is een beetje ongemak het risico waard dat je straks een "openmij.bmp.exe" toegestuurd krijgt en niet ziet dat het eigenlijk een exe is met virusinhoud?
 • Zo bekeken heb je wel gelijk. Nu verwijder ik handmatig de extentie en handel dan zoals eerder door mij vermeld.
  Blijft dan voor mij in elk geval de theoretische vraag, waarom nu de wav extenties niet zijn te verbergen en die van bmp. tiff, enz. wel?
 • [code:1:78bde53e9b]"Known" in this context means any application that has placed a reserve on certain extensions in the Windows Registry, allowing among other things, for you to click on a file's name to launch the application that created it. [/code:1:78bde53e9b]

  Als .wav exclusief wordt geclaimed door een bepaalde applicatie, die de wav ook opent met dubbelklikken, is het dus een "bekend bestandstype".
 • Dat gebeurt ook. Als ik dubbelklik op een wav bestand wordt Winamp geopend en speelt de wav af. Maar dat gebeurt ook met de andere extenties, een bijbehorend programma wordt geopend en in het geval van afbeeldingen zie ik dus een plaatje. Maar uitgerekend die wav extentie laat zich niet verbergen.
 • Bij mij wel. Ik gebruik Nero Media Player, al heeft het denk ik niets met de mediaplayer te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.