Vraag & Antwoord

OS Windows

Encrypted files recovery

7 antwoorden
  • Ik weet dat dit een veel besproken onderwerp is. Ik heb een dag gezocht in google (web/directories) en hier wat topics doorgenomen. Allen bevatten echter lange verhalen en het kost dagen, zo niet weken, om alles door te nemen. Mijn probleem: Ik heb 2 windows installaties (oorzaak crash van de 1e). De eerste installatie is niet meer te booten maar verder kan ik wel alles lezen als ik met de 2e installatie boot. Vanuit de 2e installatie probeer ik nu alles van de eerste installatie te backuppen. Hier zitten echter encrypted files tussen. Vraag: Hoe kan ik deze bestanden decrypten? Desnoods via omwegen of het kopieren van user profiles ed. Extra info: Ik heb geen certificaten gebackupt, maar alle "documents and settings" zijn dus nog in orde.
  • Heb je hier al gekeken? http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308993 Je zult in ieder geval als "Administrator" ingelogd moeten zijn (die is namelijk default een designated recovery agent voor een local domain). Good luck!
  • Maar als ik inlog als administrator, dan is dat van een andere xp installatie. Dus daar zal ik niet veel verder mee komen. Toch?
  • Dat had ik zelf ook al overwogen, maar het is je enige kans vrees ik. Ik zou het in ieder geval proberen.
  • Heb je die files echt encrypted of heb je er een persoonlijke map van gemaakt? Dat laatst had ik gedaan en na een onverwachte format kwam ik er niet meer in. Ik had volgens windows geen toegangsrechten. Onder Linux kon ik de mappen echter zo uitlezen en kopieren naar een andere plek.
  • Echt encrypted.
  • Dan is denk ik je enige kans de windowssetup over die gecrashte installatie heen draaien en hem weer (tijdelijk) werkend zien te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.