Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows loopt vast als het niet actief is

Anoniem
David_1st
12 antwoorden
 • Daar kom je dus maar op 1 manier achter: ALs het probleem bijvoorbeeld 10x op een dag optreedt dan een gewoon toetsenbord en muis gebruiken voor 1 dag. Als je dan geen problemen hebt, dan weet je het zeker. Zelf zou ik verwachten dat de batterijen niet het probleem zijn, zijn ze dat wel, dan pleit dat niet voor het Logitech ontwerp. Ik heb zelf een draadloze muis die gewoon erg sloom wordt als de batterijen leeg zijn.
 • Ik heb (sinds ongeveer een week) een probleem met Windows XP: als ik de computer een tijdje inactief laat dan loopt de computer volledig vast. Dit houdt dus in dat ik de computer de hele tijd moet laten "denken" om het systeem stabiel te laten draaien.

  Naar mijn weten zijn er geen programma's geinstalleerd (wel meerdere gebruikers, zusjes en ouders, maar die zeggen niks gedaan te hebben) en ik heb een goede virusscanner VShield van Mcafee die altijd geupdated wordt. Nu vraag ik me dus af wat van het probleem de oorzaak kan zijn. Heeft iemand misschien enig idee (misschien toch een nieuw virus die deze kenmerken heeft of misschien een windows service?)

  Alvast hartelijk bedankt,
  David
 • Zou het misschien aan de Indexing-service kunnen liggen (het is natuurlijk wel raar dat dat dan ineens niet meer goed werkt), want dat is tot nu toe het enige programma wat ruimte in gaat nemen als windows niet meer actief is. Iemand?
 • Gebeurt dit toevallig altijd als je je pc uit een standby haalt? Of na het uitschakelen van je vaste schijven?
  Anders kan je eens de energeibesparende maatregeln tijdelijk uitschakelen (zie start-instellingen-configuratiescherm-energiebeheer).

  -Maarten
 • Ik weet niet of je hetzelfde probleem hebt. Als bij mij energiebeheer de monitor uitzet, dan blijft bij mij het scherm zwart, ook als ik de muis of het toetsenbord aanraak. Eerst dacht ik ook dat de computer hing. Als ik middels een andere computer de monitor weer aan heb gezet, dan heb ik weer gewoon beeld. Dit is ook niet wat ik wil. Dus voor het moment heb ik Energiebeheer voor de nonitor uitgezet. Als ik mijn computer naar standby laat gaan, dan heb ik geen problemen. Ik zie dit niet niet direct als een Windows XP probleem, eerder als een driver probleem. Ik heb het feitelijk met al mijn grafische kaarten (Matrox G200, MX460 en Radeon8500). Misschien toch wel een Windows XP probleem. Onder Windows 98 lijkt alles okay.
 • Als je een USB muis hebt, check this:http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;822603
 • De comp loopt niet alleen vast bij een schermbeveiliging of als hij slaapt. Ook als hij "gewoon" wakker is en niet echt 'zwaar denkt' dan gebeurt het al. Sorry dat ik dit niet eerder vermelde
 • Scan eerst maar even op spyware: http://www.lavasoft.de/
 • Vertel wat meer over je systeem. Meestal is het zomaar vastlopen een driver of geheugen of temperatuur probleem. Het is dus zaak om stap voor stap na te gaan wat het niet is. Met memtest86 kun je bijvoorbeeld het geheugen gaan testen.
 • Ik heb nu mogelijk de oplossing al gevonden: raar genoeg lijken de lege baterijen van de draadloze muis een oorzaak te zijn van het vastlopen bij een inactief windows. Nieuwe batterijen en de computer loopt weer als een zonnetje.

  Wel bedankt voor alle reacties
 • dat is echt raar.. Wat voor muis is het?
 • Hij loopt nu wel minder vaak vast, maar of dit het nou zeker weten is ¿? Het is een goede logitech muis samen met een draadloos toetsenbord.

  Zou het door stof in de computer kunnen komen, lijkt mij eigenlijk heel sterk, maar iemand zei dit tegen me… maar alsog, het lijkt me sterk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.