Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan map niet verwijderen

vxvk
11 antwoorden
 • Als ik bepaalde bestanden op een cd heb gezet, kunnen ze van mijn computer af. Dat ruimt op. Maar heel vaak lukt het me niet om die mappen te verwijderen. Ik krijg dan onder Windows de melding:

  Kan (bedoelde map) niet verwijderen. Er heeft zich een fout voorgedaan bij het delen. De bron- of doelbestanden zijn mogelijk in gebruik.

  Bij Ztree krijg ik de melding:
  Error [32],Sharing violation.

  Ik weet zeker dat die mappen niet meer in gebruik zijn.

  Hoe krijg ik die mappen toch weg?

  Gerda
 • Het proces waarmee je de bestanden hebt gekopieerd (naar cd-rom, bijvoorbeeld) heeft wèl aan het besturingssysteem gemeld met die mappen/bestanden bezig te zijn, maar de aktie niet afgemeld; althans niet voor de mappen… Soms helpt het om in de Verkenner op F5 (vernieuwen) te drukken - maar meestal niet. Opnieuw inloggen is voldoende, dan wordt de reserveringstabel 'reset' en kun je alsnog verwijderen.
 • Ik log nooit in op mijn computer. Ik zet mijn computer gewoon aan. Ik heb ook al eerder F5 geprobeerd en gekeken of er soms 'alleen lezen' staat. Maar dat hielp niet. Maar heeft het misschien iets met de Local settings te maken? Ik vind het namelijk nogal stom dat er een ádministrator' is, een default user en mijn eigen naam. Ik vind dat een beetje overbodig. Maar Windows waarschijnlijk niet.
  Gerda
 • Je logt wel degelijk in, alleen zie je dat niet, omdat er maar 1 gebruiker is (afgezien van het admin account, wat je sowieso nooit 'normaal' ziet staan).

  Dus je kan gewoon uitloggen (start, uitloggen), en dan opnieuw inloggen.

  Jochem
 • of je kijkt bij taakbeheer(rechtermuisknop taakbalk)>processen en kijkt of het bestand aan staat
 • Kijken bij: Delete - Can't Delete Files or Folders
 • Accoord. Ik heb me gewoon bij het afsluiten afgemeld en daarna kwam het beginschermpje weer en toen kon ik de mappen wel verwijderen.
  Bedankt, dat scheelt weer heel veel tijd en verwarring.
  Gerda
 • misschien onnodig omdat het al is opgelost. Maar als je echt niet kan verwijderen, kan je als noodoplossing nog altijd DOS gebruiken (moet je geen windows Xp hebben). Zoek het bestand op en typ Del naambestan
 • Ja, ik heb Windows 2000 en dan kan ik nog dos draaien en gelukkig kan ik ook nog met dos overweg. Mocht ik weer tegen een probleem aanlopen en lukt het afmelden niet, dan ga ik dos weer inschakelen.

  Gerda
 • Windows 2000 heeft geen dos. Win 2k, Win XP, Win nt 4.0, win server 2003 zijn allemaal gebasseerd op windows nt 4.0, en hebben allemaal geen dos. Wel hebben ze een commandline dingetje (start , run, cmd), maar dat is geen Dos.

  Jochem
 • Als je met Win2000 of Win XP hebt gekozen voor het FAT32 bestandssyteem, kan je altijd nog booten van een win9.x-opstartdisk om de partities te benaderen en eventueel bestanden te verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.