Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Word 2000 stort in bij spellingcontrole (F7)

r.bornkamp
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op een computer (A) XP Home en Office 2000, met o.a. Word 2000. Als ik een brief wil controleren op spelling en dus op F7 druk, krijg ik de mededeling dat er een fout is opgetreden en of ik een verslag wil sturen. Dat heb ik talloze malen gedaan, maar geholpen heeft het niet… Het merkwaardige is, dat als ik in Extra/Opties het tabblad "spelling en grammatica" aanklik, hetzelfde gebeurt. Bij de andere tabbladen is niets aan de hand.
  Ik heb dezelfde combinatie op een andere computer (B) met een iets andere versie van XP Home overigens, waar alles zonder problemen werkt.

  Ik heb vroeger in verband hiermee eens Word 2002 i.p.v. 2000 op computer A geinstalleerd, die overigens zonder dat ik dat bedoelde in een submap van Office terecht kwam, maar dat werkte verder zonder problemen. De problemen kwamen, toen ik de Outlook2000 op computer A in gebruik nam, en Outlook2000 schijnt alleen met Word2000 te willen werken. Ik heb uiteindelijk maar Word2000 weer ingeschakeld, maar gelijk begonnen bovengenoemde problemen weer.

  Ik heb ook nog de goed werkende Winword2000 van de andere computer (B) naar computer A gekopieerd, maar dat leverde hetzelfde resultaat op.

  Er is dus iets anders aan de hand, maar ik heb geen flauw idee waar ik het moet zoeken. Ik ben dankbaar voor elke tip!

  Rob
 • Ik kan 't absoluut niet onderbouwen, maar het hele geval heeft m.i. iets te maken met onjuist geheugengebruik. Die hele spellingchecker vreet geheugen en doet een enorme aanslag op systeembronnen.
  Hetzelfde geintje had ik onder Win3.11, Word6. Ik "ontdekte" toen dat het al wat beter ging als ik een (niet te groot) gedeelte tekst selecteerde en de checker hierop los liet. Gefaseerd checken dus…..
  Maar verder: Kijk eens of er iets terug te vinden is in de fameuze knowledgebase van M$……
  Groet,
  Ton
 • Hallo Ton,

  Ik weet niet zo veel van die dingen, maar ik dacht dat XP geen problemen met systeembronnen had. En ik heb nog 520 MB "normaal" geheugen vrij. En het spell-checken loopt al bij één woord tekst vast!

  Als ik geen andere reacties krijg, zal ik wel aan die knowledge-base moeten beginnen, maar het lijkt een beetje op zoeken van een speld in een hooiberg.

  Maar desondanks hartelijk bedankt voor je tip.

  Rob
 • Rob,

  Ik had destijds een Pent 75 met 32 Mb geheugen op een Win3.11 machine. Ruim voldoende zou je toch zeggen. Tevens een behoorlijk omvangrijke, permanente swap file. En toch klapte-ie eruit…!!
  Daarom noemde ik een ([u:9f0741ced5]vermoedelijk[/u:9f0741ced5]) onjuist gebruik van geheugen.
  Ik heb nooit de moeite genomen, maar 't lijkt me toch sterk dat hier nergens info over te vinden is op 't web…..

  Groet,
  Ton
 • Ik zoek verder, Ton. Bedankt!
 • Het zou helpen als je de precieze foutmelding post. Klik in het foutmeldingsscherm op "klik hier" om de inhoud van het technische rapport te zien (of zoiets).
 • Hoi Ben!

  De foutmelding van Winword is:
  Handtekening van fout:
  AppName: winword.exe
  AppVer: 9.0.0.7924
  ModName:msgml32.dll
  ModVer: 7.0.0.3
  Offset: 00007ea3
  En dan nog een hele waslijst, die elke keer naar MS wordt verzonden.

  Ik heb hierna nog OmnipagePro 11 geinstalleerd. Scannen en binnenhalen doet-ie normaal, maar als je tekstherkenning (OCR) wil toepassen krijg je een fout:
  Runtime Error:
  Instructie op 0x73d41351 verwijst naar geheugen op 0x00000004
  De lees- of schrijfbewerking ("read") op het geheugen is mislukt
  En dan wordt het programma afgebroken :-(

  Zegt het jou wat?

  Alvast bedankt voor de belangstelling!

  Rob
 • P.S.

  Als je in Word op Extra/Opties > Tabblad "spelling en synoniemen" klikt krijg je precies dezelfde foutmelding….

  Rob
 • Ik ken gek genoeg het bestand "msgml32.dll" niet. Kan je het opsporen in de verkenner? Klik op eigenschappen van het bestand. Klik op tabblad "Versie". Wat voor moois zie je daar staan? Is het soms van OmnipagePro?
 • Zo zie je maar hoe nuttig deze rubriek is, Ben! Jouw opmerking zette me op het rechte pad. Msgml32 bestond niet en toen ben ik nog eens goed gaan kijken naar die foutmelding. Het zijn van die verdraai kleine lettertjes en ik had gezworen dat er een m stond. Maar als je heel goed keek zou het ook wel eens rn geweest kunnen zijn, en mrgrnl32 bestaat wel! En toen was het probleem gauw opgelost.
  Herinner je je nog dat ik er ooit Word 2002 op had gezet? Kennelijk is bij het verwijderen (volgens de officiële methode) van die versie de spellingsmodule de 2002 versie van Polderland blijven staan. Toen ik de 2000-versie van (wijlen) Lernout & Hauspie had geïnstalleerd was het leed over.
  Hartstikke bedankt voor je tip.
  Helaas bleek dat niets te maken te hebbben met mijn problemen met OmnipagePro 11. Ik zal daar maar een nieuwe "thread" voor starten…
  Nogmaals bedankt!
  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.