Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator Password

None
16 antwoorden
 • Op mijn computer met windows 2000 heb ik een probleem met het administrator password. Ik gebruikte altijd mijn account, die ook administrator rechten had. Nu wilde ik iets doen, wat normaal altijd gewoon ging, en ineens kreeg ik de melding: voor deze actie heeft u administrator rechten nodig. Ik typte toen het administrator password in wat ik had ingestelt bij de instalatie, maar deze was tot mijn grote verbasing fout.
  Weet iemand hier een oplossing voor?
  Bij voorbaat dank
 • Wachtwoord kraken. herinstalleren.

  mvrgroet Edmond
 • hoe kan je het wachtwoord dan kraken???
 • log in onder je eigen account, als je admin rechten hebt (zie je vanzelf) ga dan naar start/ uitvoeren en typ daar het volgende in:
  Control Userpasswords2 , je komt dan in het gedeelte waar je passwords kunt veranderen etc, suc6!
 • dat is juist het vreemde, ik had altijd adminrechten, maar die zijn verdwenen, als het ware.
 • Als je zelf geen adminrechten hebt, wordt het opnieuw installeren….
 • Deze post is wel een perfect voorbeeld van waar je op moet letten bij installatie. Los van het feit dat je als gewone gebruiker administratorrechten had, terwijl die nu om onverklaarbare redenen niet meer gelden, heb je daarnaast altijd een echt administratoraccount gehad. Bijna iedereen beveiligt die met een wachtwoord, maar omdat het account vrijwel nooit wordt gebruikt wordt het wachtwoord vergeten.

  Waarmee ik maar wil zeggen dat het soms erg handig kan zijn om een lijstje te hebben met de belangrijkste wachtwoorden die je gebruikt (gebruikersaccounts, websites, documentbeveiligingen (fora :wink: ))…

  Helaas heb je nu natuurlijk niets aan deze tip, maar het kan voor een eventuele volgende keer een hele hoop ergernis schelen.

  -Maarten
 • Weet je zeker dat het wachtwoord goed is?
  Anders kun je met TweakUI instellen dat het account "Administrator" ook op het welkomstscherm komt te staan en dan kun je inloggen op dat account om het wachtwoord te weizigen…
 • ja, ik probeerde met administrator in te loggen, maar het was echt niet goed. het word dan waarschijnlijk (helaas) formateren.

  Dit moest toch gebeuren, maar is het zeker dat dit probleem dan weg is?
 • [quote:c5458987e4="Maarten81"]Waarmee ik maar wil zeggen dat het soms erg handig kan zijn om een lijstje te hebben met de belangrijkste wachtwoorden die je gebruikt …[/quote:c5458987e4]

  Kan handig zijn maar veilig zeker niet.
 • [quote:ed1df14d56="M@rc"][quote:ed1df14d56="Maarten81"]Waarmee ik maar wil zeggen dat het soms erg handig kan zijn om een lijstje te hebben met de belangrijkste wachtwoorden die je gebruikt …[/quote:ed1df14d56]

  Kan handig zijn maar veilig zeker niet.[/quote:ed1df14d56]

  Klopt, maar ik bedoelde dan ook niet per se een electronische, maar gewoon een A4'tje dat je bijvoorbeeld bij je persoonlijke administratie of computerboekjes doet.

  Als je internetbankiert heb je toch ook niet alle bevestigingscodes in je hoofd, maar haal je die van een papiertje af? En als iemand die codes in handen krijgt, ben je net zo goed de pineut…

  -Maarten
 • Iedereen die het vindt, kan het lezen. Absoluut niet veilig.
 • Het aller-, allerbeste is inderdaad gewoon een wachtwoord kiezen wat je makkelijk onthoudt maar een ander niet kan raden :roll:

  Wat dat betreft heeft M@rc natuurlijk gelijk
 • ik kan zeggen, ik had het wachtwoord gekozen wat ik zo ongeveer altijd gebruik. Ik weet dit 99,9% zeker. Maar toch is dit blijkbaar anders gegaan.
 • Probeer eens te varieren met hoofd- en kleine letters?
 • ook al geprobeert, maar ik was toch al van plan te formateren ivm met virtueel geheugen problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.