Vraag & Antwoord

OS Windows

formateren en patitie's maken xp prof

3 antwoorden
  • Ik wil op mijn laptop ((zonder floppy drive)) de schijf formateren en dan meerdere partitie's maken.Dan win xp prof installeren. Hoe moet ik te werk gaan Mijn Dank
  • ik zou eerst zeggen, zoek eens even in dit forum, of ga lekker googlen, of ga naar [url=http://windowsxp.pagina.nl/]deze link [/url], maar kijk ook ff [url=http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=104653&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=]hier[/url]. jouw vraag is vast zo'n 13.154.876 keer gesteld. ;-) Als je een bootable installatie-CD hebt, install dan XP en dan komt die vraag over formatteren automatisch voorbij. Daarna kun je in XP klikken op start, dan rechtsklikken op Deze Computer, kiezen voor Beheren en dan voor Schijfbeheer. Hier kun je eindeloos freubelen met partities en formatteren. Waarschuwing: volgens mij zorgt partitioneren hier voor dataverlies i.t.t. Partition Magic e.d., maar dat weet ik niet zeker. Installeer dus alleen XP, maar verder nog geen andere progs.
  • Zorg dat je bij het installeren van WinXP een partitie maakt die kleiner is dan je schijf. Daarna kun je in Windows zelf in Schijfbeheer aanvullende partities maken. Dat gaat niet ten koste van de data van je reeds gemaakte C:-partitie, want daar kun je in Windows zelf niet aankomen (Windows is niet bereid zichzelf om zeep te helpen). De aanvullende partities kun je wel weer verwijderen e.d.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.