Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Helluuup! Herstelpunten verdwijnen.

Berntet
5 antwoorden
 • Ik werk met Windows XP Home op een pentium 4 cpu, 2 grote hd's en 512 mb ram. Ik heb meer dan een jaar daar probleemloos mee gewerkt. Nu deed zich kortgeleden het probleem voor dat ik onverwacht en zonder dat ik enige oorzaak kan bedenken, geen bijlagen met mijn e-mail meer kan meezenden. Ik werk alleen met Outlook en niet met Outlook Express. Ik ben dus gaan zoeken naar de oorzaak en heb deze niet gevonden. Ten slotte wilde ik terug naar een wat eerder ingesteld herstelpunt. Dit bleek verdwenen! Ik heb meerdere malen herstelpunten gemaakt na installatie van een nieuw programma etc.. Ik heb echter momenteel niet één herstelpunt.
  Vorige week kon ik alleen herstelpunten vinden van de laatste week, toen nog oktober. Deze week kon ik alleen nog terecht in november en waren de herstelpunten van oktober weg. Het is zelfs zo dat de pijltjes naast de kalender in het herstelscherm wel reageren op een muisklik maar geen effect hebben.
  Uiteindelijk heb ik besloten XP Home opnieuw te installeren; ik wilde een herstelinstallatie uitvoeren maar door een vergissing van mij mislukte dat en heb ik dus een hernieuwde installatie uitgevoerd met formattering van de hardeschijf C. Vervolgens heb ik de diverse service packs opgehaald en voor de respectieve installaties weer herstelpunten gemaakt. Ik ben geabonneerd op een firewall en een antivirusscanner. Direct na de installatie van XP (met de internetkabel losgetrokken), heb ik de firewall en de virusscanner geinstalleerd, dus nog vóór de installatie van de servicepacks. Vervolgens de rest geinstalleerd. Ik heb geen enkele aanwijzing dat er met de hardware iets fout is; ook heb ik geen enkel foutbericht gehad en werkt alles prima BEHALVE systeemherstel. Ik heb gisteren meerdere herstelpunten gemaakt en vandaag is alles weg, onbereikbaar! Alleen het door het systeem gemaakte herstelpunt bij het starten van de pc is er. Vanmiddag heb ik een printer geinstalleerd en gecontroleerd dat er een herstelpunt was, vanavond is dat ook weer weg. Het lijkt erop dat bij iedere start de aanwezige herstelpunten gewist worden. Vorige week had ik herstelpunten van de laatste week. Nu zelfs niet meer van één dag. Het lijkt dus alsof de herinstallatie de zaak erger gemaakt heeft. Wie kan mij helpen?
 • System Restore "Restore Points" Are Missing or Deleted
 • Klik eens rechts op "Deze computer", kies eigenschappen, tabblad systeemherstel. Bij instellingen kun je opgeven hoeveel ruimte er per schijf, partitie gebruikt mag worden voor het maken van herstelpunten. Heb je wel voldoende ruimte opgegeven??
 • Disable Restore een keer ("De optie Systeem herstel uitschakelen", vinkje plaatsen). Start opnieuw op en schakel 'm weer in, vinkje verwijderen). Zet de "schuif" waarmee je instelt hoeveel schijfruimte Restore op een waarde van zo ongeveer 250 Mb. Dit levert in de praktijk meer dan voldoende herstelpunten op. Let op: Restore heeft minimaal ca. 220 Mb nodig, anders werkt-ie niet…..

  Groet,
  Ton
 • Dank voor jullie reacties. De reactie van M@rc leverde een link op naar een ander artikel, Q299904, dat vermoedelijk de oplossing levert. Er is namelijk een drive van minder dan 50Mb die bewaakt wordt door systeemherstel. Volgens dat artikel heeft dat tot gevolg dat systeemherstel voor het hele systeem niet meer functioneert. Ik zal dat wijzigen en jullie tzt laten weten of dat inderdaad de oplossing was. De andere opmerkingen had ikzelf al gecontroleerd - daarmee was alles prima in orde. Nogmaals dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.