Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

comp. blijft hangen bij ingaan van standby en slaapstand

Ben Jonson
6 antwoorden
 • Sins kort werken de standby en de slaapstand ineens niet meer. Eerder werkte het perfect. Maar als ik nu de standby of slaapstand wil inschakelen (of het gebeurd na de ingestelde tijd) komt het scherm in beeld "bezig met voorbereiden slaapstand/standby" en daar blijft de comptuer hangen. Dat scherm blijft in beeld en ik kan helemaal niets meer doen behalve de computer te resetten.
  Het vreemde is ook dat ik hier eerder nooit last van had en ik ook helemaal niets heb geinstalleerd of iets dergelijks.
  Zelf heb ik het idee dat het aan windows ligt want bij mijn vorige computer heb ik hetzelfde probleem gehad.
  Ik hoop dat iemand hiervoor een oplossing weet.
  Ik werk met Windows XP (Home edition)
 • Ik heb dus precies het zelfde probleem.
  Heb je toevallig nero 5.0 of 5.5 draaien want die schijnt het probleem te geven.

  Echter ik heb nero 6.0 en daarmee heb ik ook het probleem.

  Ik kan even de link hierover van microsoft niet vinden, maar hier staat
  het zelfde beschreven:

  http://www.jsiinc.com/SUBM/tip6100
  h6125.htm
 • http://www.kellys-korner-xp.com/xp_standby.htm
 • Aha, het ligt dus aan Nero. Ik heb ook Nero 6, maarja om die nou te gaan verwijderen, dat heb ik er ook niet voorover, tis een handig programma. Dan maar geen standby, maar als iemand toevallig hiervoor toch een oplossing heeft hoor ik het natuurlijk graag. 8)
 • Nou het [i:f198d5f0ae]kan[/i:f198d5f0ae] aan Nero liggen, maar er zijn meer mogelijke oorzaken (ik heb zelf Nero 6 en heb er geen last van). Sluit zoveel proggies af voordat je standby\sleep wilt gaan en probeer het dan eens. Zie ook mijn vorige link. Meestal ligt het toch aan een driver of programma dat niet correct wil afsluiten.
 • Nou, ik heb dus nog het één en ander geprobeerd, afsluiten van draaiende programma's enzo. Maar toen ik weer probeerde of de standby werkte (niet dus) kwam nadat ik mijn computer opnieuw had opgestart er een melding in de taakbalk dat er een onbekend apparaat was gevonden. En dat ging ook direct weer weg. Ik heb toen bij apparaatbeheer gekeken, en daar stond inderdaad onder de usb controllers dat onbekende apparaat. Ik heb in de eigenschappen gekeken en daar stond dat er geen stuurprogramma kon worden gevonden.
  Er stond ook nog iets van usb host controller, maar ik heb dus absoluut geen idee wat voor 'n apparaat die kan zijn.
  Ik heb hiermee ook problemen gehad, want ik kreeg een blauw scherm. Na opnieuw opstarten heb ik een foutenrapport verstuurd en ik kreeg het antwoord dat het iets met hardware te maken had. Dus dat onbekende apparaat, denk ik. Elke keer weer een blauw scherm, toen heb ik het apparaat uitgeschakeld en toen was 't weer in orde.
  Maar de standby werkt dus nog niet, voor de zekerheid nog een keer proberen, en ja hoor daarna weer dat gezeur met dat apparaat.
  dus mijn conclusie is, het probleem dat ik niet in standby kan komen, ligt aan dat onbekende apparaat, en ik weet dus absoluut niet wat het is.
  Ik hoop dat het verhaal een beetje te begrijpen is, en ik hoop dat iemand suggesties heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.