Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start na een half uur opnieuw op

leonardus
10 antwoorden
 • Ik heb een probleem, van het weekend heb ik windows xp geinstalleerd op mijn computer. Maar elke keer als ik hem uit zet, start hij ongeveer een half uur later weer opnieuw op, hoe kan dat???

  Ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar daar waren de problemen steeds dat de computer gelijk weer opstart na het uitzetten.

  - Yde
 • Hangt de pc in een netwerk? Zo ja kijk even de instellingen voor Waka on Lan na.
 • Klopt, de PC is inderdaad verbonden met een netwerk (tot nu toe nog maar twee computers incl. de mijne). Waar vind ik die instellingen die jij noemt.
 • "Wake-on-Lan" is en bios instelling.
  Dus even in je bios gaan neuzen..
 • Okay, thanx.

  Nog even een vraag:
  - Hoe kom ik in de BIOS? Ik heb zo'n Compaq computer en daar zat allemaal van die voorgeïnstalleerde zooi op (o.a. WIN98), ik heb hier de HD van geformatteerd en XP Home er op gezet. Vroeger kon ik in de BIOS komen door tijdens het opstarten op Delete te drukken, daar werd dan ook melding van gemaakt dat dat kon. Nu krijg ik helemaal niets te zien, en met het drukken op de Delete-knop bereik ik niets. Iemand een idee?

  Even voor de duidelijkheid mijn computer is NIET rechtstreek met het i-net verbonden, maar dus via de andere computer. Ik weet niet of dat wat uitmaakt.
 • try F10
 • Dan krijg ik een DOS-scherm "Compaq Computer Coöperation Setup Utility", dit is toch niet de BIOS? Ik kan er i.i.g. geen "Wake on LAN" vinden.
 • Je kunt ook even je computerkast open maken en het kabeltje tussen het moederbord en je netwerkkaartje losmaken.. of is het zo'n geintegreerd ding?
 • De netwerkkaar zit in zo'n PCI slot, dus ik kan geen kabeltje of zo los halen.
 • [quote:8917d36870="Yde"]Dan krijg ik een DOS-scherm "Compaq Computer Coöperation Setup Utility", dit is toch niet de BIOS? Ik kan er i.i.g. geen "Wake on LAN" vinden.[/quote:8917d36870]Voor Compaq heeft dit wel met de Bios te maken. Er wordt gevraagd om een diskette waarmee uiteindelijk systeem (Bios) instellingen kunnen worden gewijzigd. Als het goed is, ben je in het bezit van die diskette. Anders moet je die downloaden bij HP (Compaq).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.