Vraag & Antwoord

OS Windows

Wil programma's terug!

12 antwoorden
 • Hoi, als explorer crasht, ben ik daarna ook vaak (niet altijd) enkele icoontjes kwijt uit de taakbalk rechtsonder. De programma's draaien nog wel en naar behoren (zie ik via de taskmanager en schrijfresultaten van bijv. Soulseek). Via Alt-Tab zijn ze echter niet meer op te roepen. Weet iemand hier een methode voor (behalve een herstart :roll: )?
 • De oplossing, zorgen dat je explorer niet meer crasht. Ik zou toch naar de oorzaak zoeken bij explorer, in plaats van je druk te maken over je icoontjes. Dat explorer crasht heeft een oorzaak, wat staat er bij als foutmelding????
 • http://www.mlin.net/TraySaver.shtml
 • Van uit je taskmanager onder het menu <file> (of in het nederlands <bestand>) kies je <new task> en dan tik je <explorer>. Dan heb je alles weer terug...
 • Hi, dank voor de snelle reacties. Huismeester, je weet toch dat dat regelmatig 'gewoon' gebeurt? Veel minder vaak en drastisch dan in w98, maar toch. Ik zal eens kijken naar de log. Brigitte, het programma heb ik nog niet kunnen testen, explorer is nog niet opnieuw gecrasht. Double_v, het probleem is niet dat explorer niet opnieuw opstart, maar dat mijn icoontjes rechtsonderin niet meer zichbaar zijn, waardoor sommige programma's wel draaien, maar niet meer benaderbaar zijn.
 • Dag Huismeester (en anderen), mijn explorer struikelt over snelkoppelingen van lange filenames. Hij trekt niet: 02anthology of noise electronic cd1 03 pierre schaeffer - cinq etudes de bruits etude violette (1948).mp3 Dit bemerkte ik doordat ik een per ongeluk gemaakte snelkoppeling wilde verwijderen. Windows Commander 4.51 deed dat wel prima. Maar het bleef niet bij de snelkoppeling. Ook het file zelf kan niet bewerkt worden zonder explorer te crashen (e.e.a. wel weer met Windows Commander). Strange... Zou dit gerelateerd zijn aan het vreemde fenomeen dat Windows sommige mappen of files vasthoudt na bewerking, d.w.z. dat je ze niet kunt verwijderen tot na de volgende reboot (of een serie bewerkingen elders in de computer)? Wordt vervolgd
 • Er is ooit (1 1/2 jaar geleden) een hoax geweest over een mogelijk virus Als ik me niet vergis, maar waarschijnlijk wel, ging het over het bestand; Svblnek.dll o.i.d. In elk geval was het een bestand dat lange bestandsnamen in windows "handelde" Vele mensen hebben dit bestand verwijderd geheel ten onrechte. zou dat het kunnen zijn? [/longshot]
 • Hi, was dat niet een Win98 Hoax? SULFNBK.EXE of zoiets? Ik heb het in elk geval niet verwijderd destijds. Dat kan het probleem dus niet zijn. Dank voor de suggesties in elk geval. Ik zal er een nieuwe thread van maken, mogelijk hebben meer mensen dit probleem.
 • Zullen we daar SULFNBK.EXE van maken?
 • :wink:
 • [quote:bec0488b9b="Wilhelm Dipt"] mijn explorer struikelt over snelkoppelingen van lange filenames. Hij trekt niet: 02anthology of noise electronic cd1 03 pierre schaeffer - cinq etudes de bruits etude violette (1948).mp3[/quote:bec0488b9b] Ik denk eerder dat het door e.o.a. shell extension komt. Doe maar eens deze .mp3 bestand hernoemen met een ander programma of onder dos en probeer het dan nog eens.
 • [quote:4074e19bca]Ik denk eerder dat het door e.o.a. shell extension komt. Doe maar eens deze .mp3 bestand hernoemen met een ander programma of onder dos en probeer het dan nog eens.[/quote:4074e19bca] Sorry, wat bedoel je precies? Wat is een e.o.a. shell extension? Onder DOS is inderdaad geen probleem. Ook met WinCommander dus niet. Maar in Explorer zelf wel.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.