Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

software verwijderen

Wilhelm Dipt
9 antwoorden
 • Ik wilde een programma verwijderen en startte daarvoor het configuratiescherm en koos software. Daar krijg ik de melding:
  "An unexpected error occured. Klasse is niet geregistreerd
  res://appwiz.cpl/listbox.htc
  Line: 225
  Er staat dan nog de melding dat er geen programma's geïnstalleerd zijn. Wat moet ik hieraan doen? Gerda
 • Je kunt vaak software verwijderen door een utility van het geïnstalleerde programma (staat dan vaak onder Programma's). Als dat niet lukt, dan kun je ook nog alles handmatig verwijderen. Wel blijven er dan vaak entries in het register staan, die zou je eventueel handmatig kunnen verwijderen.
  Een mogelijk alternatief is vaak om het bewuste programma [i:fa77adb84a]nogmaals[/i:fa77adb84a] te installeren en dan op de reguliere manier te verwijderen.
 • Hallo,
  Dat programma wat je wilt verwijderen, is dat van een bepaalde site afkomstig? Ik dacht direct aan spyware.
  Als ik op de link klik die je aangeeft, dan verschijnt bij mij toch een waarschuwing met op de achtergrond nog een venster, dus iets dat buiten mijn wil gedownload wordt en zomaar op mijn PC wordt gezet.
  Ook is het bewuste programma misschien in gebruik: klik op start > uitvoeren en typ hier MSCONFIG > selecteer nu de tab "opstarten" en kijk eens wat er mee opstart. Je kan deze verdachte zaken afvinken en dan je pc opnieuw starten. Probeer het dan eens te verwijderen.
  Ga eens naar onderstaande link en kijk eens of je browser geïnfecteerd is. Dat verschijnt dan bovenaan. De verwijdermethode staat er bij.

  http://www.doxdesk.com/parasite/

  Beste groeten
  Honni
 • Nee, mijn browser is niet geïnfecteerd. Er komt na het dubbelklikken op software de melding dat er helemaal geen programma's geïnstalleerd zijn. Het scherm is dus blanco. Eergisteren was er nog niets aan de hand. Ik heb toen een ftp-explorer verwijderd. Mijn computer werkt overigens wel normaal. Maar er valt dus niets te verwijderen. Bovendien heeft het programma dat ik wil verwijderen geen eigen uninstall. Gerda
 • Dan is het waarschijnlijk geen spyware.
  Het programma staat dus in je softwarelijst, je wilt het verwijderen en dat lukt niet?
  Kijk eerst of het programma nog mee opstart met Windows (msconfig via start en uitvoeren). Als het nog actief is, verwijder het vinkje en herstart.
  Nu zou je eventueel, als je een beetje met het register vertrouwd bent, het handmatig kunnen verwijderen. Een backup van het register maken eerst.
  Via start en uitvoeren typ je regedit. Het register gaat open, druk op F3, er verschijnt een venster, geef daar eens de naam in van dit programma en druk op enter. Als er iets gevonden wordt, dat nog verwijst naar dit programma, verwijder je deze. Telkens je op F3 drukt zal er steeds verder gezocht worden naar dit programma.
  Als alles uit je register is, sluit het dan af via bestand afsluiten en herstart je pc. Nu zou het wel uit je softwarelijst moeten zijn. Kijk ook eens in de map Program Files. Verwijder dan ook die map.
  Als je echter niet zeker bent van het register, wis dan zeker niets als je niet 100% zeker bent of het met het bewuste programma te maken heeft.
  Vr.gr.
  Honni
 • Nee, het gaat er niet om dat ik het programma niet kan verwijderen, het gaat erom dat er helemaal geen programma's meer staan. Het scherm is gewoon leeg. Er is een melding dat er geen programma's geïnstalleerd zijn. Gerda
 • Als ik trouwens msconfig wil starten, wordt dat ook niet gevonden. Ik heb windows 2000 prof. Moet ik dan een ander programma starten? Gerda
 • Ja, bij win2k is er geen msconfig. Hier een link om te downloaden: selecteer Windows. Plaats het in de WINNT\SYSTEM32 map.

  http://members.lycos.co.uk/aboutmypc/html/modules.php?name=Downloads

  Dus als er geen programma meer in de softwarelijst staat, maar bij de opstart wordt er naar gevraagd. Kan je dit programma niet opnieuw herinstalleren?
  Honni.
 • http://support.microsoft.com/?kbid=266668

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.