Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma's starten niet op in XP

Anoniem
M@rc
7 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik hoop dat iemand me kan helpen, heb een raar probleempje… ben er achter gekomen dat een aantal programma's die op horen te starten in xp dat niet doen. Onder andere is dit norton antivirus 2004, na alles geprobeerd te hebben wat er maar te proberen viel kwam ik er achter dat ook DUmeter niet op wil starten! heb dus het vermoeden dat het niet aan de instellingen vd programma's ligt maar aan iets anders… heb nu een snelkoppeling voor het opstarten van norton op m'n bureaublad, maar is niet echt een ideale oplossing… kan iemand mij helpen? heb xp professional, met servicepack 1… groetjes flipper
 • Kijk via msconfig eens wat er allemaal op de achtergrond mee opstart. De dingen die je absoluut niet nodig hebt schakel je best uit. Rebooten.
 • en dan? heb al vanalles geprobeerd in msconfig, alles uitschakelen, alles inschakelen, de overbodige dingen had ik eerst sowieso al uitgeschakeld, maar toen maar weer ingeschakeld omdat er dus iets niet goed bleek te zijn. heb trouwens het idee dat de programma's met de locatie 'common startup' het wel doen en die bij windows currentversion niet… kan het daaraan liggen? kan ik ook zelf ervoor zorgen dat de programma's die wel op moeten starten bij common startup komen te staan?
 • Ik heb met norton 2004 het zelfde probleem gehad. maar bij mij bleef hij nog wel op de achtergrond draaien. daarna heb ik 2003 weer erop gezet en die laat het icon tenminste zien, ook zie je alle blocks enz. ik denk dat dat het verschil is tussen die twee versies.
 • norton 2003 deed t bij mij ook niet, maar dat is het probleem verder niet, het probleem is zoals ik het al eerder formuleerde, namelijk dat de programma's die bij opstarten bij msconfig niet de locatie common startup hebben, niet starten. daarom start norton 2004 dus niet en draait ie dus ook niet op de achtergrond, omdat ie niet start. het startup bestand van norton is namelijk ccApp.exe, wanneer ik deze zelf open is alles goed, maar ik wil dus graag voor elkaar krijgen dat dit bestand, en andere vanzelf opstarten… wie o wie kan mij helpen?
 • Kijk eens bij services of deze opgestart wordt: Norton AntiVirus Auto Protect Service.
  Deze zou op autmatisch moeten staan.
  Kijk ook even of de andere services van Norton en Symantec mee opgestart worden.
 • bedankt voor jullie hulp, maar ik ben bang dat ik niet duidelijk ben geweest… het gaat dus NIET om instellingen van Norton, ik had beter die hele norton niet kunnen noemen denk ik. Ik heb echt alles van de symantec site al geprobeerd, maar dat is het niet. Zoals ik al zei, er zijn ook ANDERE programma's die niet starten, namelijk alle programma's die als opstartlocatie 'winows/currentversion/run' hebben. De programma's die als locatie 'commonstartup' hebben starten wél op. Ik weet niet zeker of het hieraan ligt, maar zo lijkt het wel… weet iemand hoe ik dit op kan lossen? is het een fout in xp? of weet iemand hoe ik die programma's de locatie commonstartup kan geven? of moet ik xp maar opnieuw gaan installeren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.