Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan iemand mij helpen aub?

11 antwoorden
 • Ik krijg steeds vaker de volgende melding: "De instructie op 0x01f81e49 verwijst naar geheugen op 0x0383c000. De lees- of schrijfbewerking ("read") op het geheugen is mislukt." Hierna sluit windows zelf het programma af en kan ik weer opnieuw beginnen. Ik heb dit vaak als ik met grotere bestanden bezig ben (kopieren, branden etc). Kent iemand dit probleem en kan iemand met vertellen hoe ik dit op moet lossen? Alvast bedankt. Groetjes Rudy
 • Welke Windows heb je? En met welke programma's heb je dat allemaal? Ook IE?
 • Ik heb windows XP en heb het meestal bij Verkenner, maar ok bij Nero en Ulead DVD Workshop. Ik kan niet zeggen dat het specifiek aan 1 programma ligt.
 • Kijk eens in de logboeken van XP naar eventuele fouten (configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje). Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over de foutmelding. Post.
 • Wat melden de logboeken van XP: configartiescherm - systeembeheer - logboeken - systeem. (rode bolletjes mert een wit kruis.)
 • Ik heb even gekeken, maar daar staat niets meer dan in de vensters die verschijnen met de foutmelding. Kan het zijn dat mijn geheugen defect is? Of is het een softwareprobleem?
 • Post toch even de gebeurtenisID en de bron van de foutmelding.
 • Dit staat er letterlijk: Toepassingspop-up: Ulead DVD Workshop: DVDWS.exe - Toepassingsfout : De instructie op 0x73d41351 verwijst naar geheugen op 0x00000004. De lees- of schrijfbewerking ("read") op het geheugen is mislukt. Klik op OK om het programma te beëindigen. Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.
 • Klopt, en daarboven staat oa de gebeurtenisID en de bron van de fout. Die zou je even moeten posten.
 • Ow, ok. Ik zie dat ik ook het geheel kan kopieren, dus hierbij de hele melding: Type gebeurtenis: Informatie Bron van gebeurtenis: Application Popup Categorie van gebeurtenis: Geen Gebeurtenis-ID: 26 Datum: 16-11-2003 Tijd: 17:20:00 Gebruiker: n.v.t. Computer: BONGIES Beschrijving: Toepassingspop-up: Ulead DVD Workshop: DVDWS.exe - Toepassingsfout : De instructie op 0x73d41351 verwijst naar geheugen op 0x00000004. De lees- of schrijfbewerking ("read") op het geheugen is mislukt. Klik op OK om het programma te beëindigen. Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.
 • Het geheugen testen kan nooit kwaad: http://www.simmtester.com/PAGE/products/doc/docinfo.asp http://home.earthlink.net/~alegr/download/memtest.htm Als je meerdere geheugenmodules hebt, kan je er ook ééntje uithalen en dan kijken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.