Vraag & Antwoord

OS Windows

HELPPPPP!!! me computer start niet op

Anoniem
Hans.Vosman
10 antwoorden
 • Hallo Ik zal me probleem proberen uit te leggen. M'n windows xp zat vast vast en ik heb toen me computer uitgeschakeld. toen ik hem weer inschakelde kwam die venster in het begin en daar bleef het bij. hij kwam niet meer bij het gedeelte waar je het windows xp logo ziet. maar ik was al van plan om windows xp opnieuw te installeren dus ik dacht dat ik dat gelijk maar kon doen. Ik start dus opnieuw op met windows xp in me cdrom en kreeg dus de melding druk op een knop om vanaf cd te starten… dan staat er linksboven bezig met controleren van hardwareconfiguratie ofzo. maar normaal komt er dan binnen 5 sec. een blauw scherm en vanaf daar kan ik gewoon normaal xp opnieuw instaleren. dit kwam er echter dit keer niet hij bleef gewoon de melding laten zien van bezig met controleren van hardwareconfiguratie. Ik heb toen maar me hardeschijf eruit gehaald en op een andere computer windows ME op me Hardeschijf geinstalleerd. Ik dacht dan upgrade ik xp wel als ik me hardeschijf terug in me eigen computer heb geplaatst. oke alles geinstalleerd op die andere computer en ME deed het gewoon goed. ik sluit me hardeschijf weer aan op me eigen computer kreeg ik weer hetzelfde probleem. Ik zie dus schermpje van packard bell dan die zwarte scherm met al die getallen enzo en nu krijg ik een melding
  Searching for boot record from floppy…Not Found
  Searching for boot record from IDE-0…OK. En daar blijft hij hangen hij gaat niet verder.
  Ook startte ik via Dos fdisk, toen stond er GEEN SCHIJF AANWEZIG :(
  kan het zijn dat me hardeschijf helemaal niet herkend wordt..?
  ik heb trouwens een packard bell I XTREME 9411 en die hardeschijf is Werstern Digital Hard Drive 120 GB
  wie kan me helpen..?

  alvast bedankt
 • Probeer eens een andere flatcable.
 • uhmm.. ik heb een andere flatcable geprobeerd maar dat is het probleem niet krijg de zelfde foutmelding. ik krijg trouwens een andere melding maar dat was al voordat ik die kabel flatcable verwisselde. De oude melding was


  Searching for boot record from floppy…Not Found
  Searching for boot record from IDE-0…OK

  maar ik krijg nu

  Searching for boot record from floppy…Not Found
  Searching for boot record from CDROM…Not Found
  Searching for boot record from BBS-0…OK

  Intel UNDI, PXE-2.0 ( build 082)
  Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

  For Realtek RTL8130 (x) 8130/810x PC1 Fast ethernet cotroller v2.12a (011210)

  Client mac addr: 0020 ED 49 25 8E GUID: D4BF 30E7-28D0-D611-8000-4E45435F4349

  Searching for Boot Record from SCSI …Not Found

  Boot failure
  Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device
  pres any key when ready…


  oki ik wacht op reacties. alvast bedankt
 • Tja, blijkbaar kan je pc toch niet van die hd lezen. Dus of hd is kapot, of je IDE-ingang van je mobo. Probeer hem eens op IDE-1 (of juist IDE-0) te zetten. Iig de andere dan die je nu gebruikt.

  Kijk eens in je bios of ed schijf daar gewoon netjes wordt gevonden (kijk ook naar de heads enzo! als daar iets fout staat en alleen de naam is goed, dan heeft je hd/pc dus een defect!!!)

  En btw hoezo liep je XP vast? Gewoon een error, of ect een serieus probleem ?
 • nou ik denk niet dat me harddisk kapot is want er staat windows me op en die kan ik vanaf een andere pc gewoon opstarten. ik had trouwens een foutmelding in powerdvd en toen deed hij gewoon niks meer beeld zat vast. dus ik drukte gewoon 4 sec op aan/uit knop. maak computer weer aan en toen startte het nooit meer op.
  kan je me misschien uitleggen hoe je die ide 1 of ide 0 kan wisselen…?
  alvast bedankt
 • Weet je wat de IDE kabel is ? De grootste kabel achterin je hd en cdrom. Volg die op weg naar je moederbord, en trek hem uit het moederbord. Dan stop je hem in de 'gleuf' (ingang) ernaast. Als daar al een kabel inzat, dan wissel je ze gewoon om. (links gaat naar rechts, rechts gaat naar links (kabels) )

  Vraag maar als je nog wat wilt weten.
 • ik heb ook die ID-1 en ID 0 geprobeerd maar daar ligt het ook niet aan. blijf hetzelfde probleem krijgen. Maar ff wat anders. als me computer opstart zie je dus al die onderdelen in een rijtje maar overal staat er onboard voor. kan het ook daaraan liggen. wie weet hoe ik dit moet herstellen.

  alvast bedankt
 • als je zo een mooie PB heb dan ken je toch de helpdesk bellen.
 • [quote:1eb6cb3328="anil"]Maar ff wat anders. als me computer opstart zie je dus al die onderdelen in een rijtje maar overal staat er onboard voor. kan het ook daaraan liggen. wie weet hoe ik dit moet herstellen.[/quote:1eb6cb3328] De melding "onboard" is geen foutmelding, het is informatie. Het vertelt in dit geval dat het betreffende stukje hardware aanwezig is op het moederbord
 • oohw bedankt dan moet ik alleen nog weten hoe ik die boot record vindt. maar hij blijft daar maar hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.