Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 advanced server installeren?!?!?

yudb
14 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer op een oude server (heeft vroeger NT4 gedraaid) windows 2000 advanced server te installeren. Het betreft een server met de volgende hardware:
  Dual pentuim 2 350 MHZ
  1 GB Ram
  Scsi Hd's (2x 4 GB 2x 9GB)
  Netwerkkaatje
  En een simpele ATI videokaart
  verders nix byzonders
  owja cdrom is gewoon IDE

  Nu doet zich hetvolgende probleem voor:
  Na de installatie van windows 2000 as kan hij een *.sys of *.dll niet vinden en dus niet opstarten . Als ik windows vervolgens opnieuw installeer krijg ik zo'n zelfde melding (betreft niet altijd hetzelfde bestand, wel per installatie hetzelfde). Ik heb ookal geprobberd een andere CD te gebruiken of een kopie van internet maar dit werkt allemaal niet . Deze windows heeft overigens op andere pc's wel prima gedraaid!! Weet iemand wat ik hieraan kan doen?? Ik heb zelf gedacht om een kale installatie te maken op een andere pc. en dan met iets van een image proggy een zelfuitpakkende image te maken, of een nieuwe installatie, hd overhangen en hd kopieren. Ik heb hier echter 0, nix ervaring mee dus wat kan ik het beste doen?? ik zie wel wat in die installatie op een andere pc en dan overzetten, ik heb gedacht aan dos, maar voorzover ik weet bestaat het commando disccopy niet meer, althans bij mij werkte het niet! Als jullie dus iets weten om op zo'n manier toch te installeren hoor ik het graag!!!!
  Overigens bevat de hd geen fouten!! en geen bad sectors!!
  Ik zou dus graag een oplossing horen om te installeren op een andere pc en dan een image op cd te zetten of de hd mee te nemen en te kopieren maar naar mijn weten bestaat disccopy niet meer onder dos! Oplossing?!?!?

  Yannick

  P.s. sorry voor typfouten e.d. ik ben een beetje gehaast!!
 • Probeer eens een andere cdrom speler ?

  (en iedereen heeft toch wel eens haast :wink: )

  [edit] ik lees je bericht nu ff niet-gehaast, en het lijkt me eerder Dis
 • Bedankt voor de tip, maar helaas had ik ookal geprobeerd, het enige lijkt me nu dus de oplossing installeren op een andere pc, maar de 4 hd's uit de server kan ik helaas niet overzetten dus moet ik het anders doen! Ik zat dus te denken aan een clean install en dat dan op een cd branden die zichzelf weer kopieert naar de hd, zoiets als de pb recovery cd ofzo. Of gewoon de ide harddisk meenemen en dan op de server kopieren, maar ik weet niet hoe dat moet, liefst natuurlijk alles in NTFS, maat fat32 mag ook, ik kan later wel converteren
 • Hoe zijn de instellingen in je bios? worden de hd(s) wel gevonden? (met goede sector/head/size)
 • Hoi turbo-pascal
  Eerst dank voor je snelle antwoorden!!
  En het zijn 4 scsi schijven en ze zijn alle 4 goed gedetecteerd in de scsi bios, overigens heb ik dit probleem alleen met 2000as en alleen op deze server. Overigens draait NT4 terminal server wel gewoon, maar heb je zo'n proggy voor me, dat wil ik nl. wel eens poroberen om zo'n backup te maken en dan terug te zetten
 • Graag gedaan, maar wat voor backup. Ik begrijp dit eruit:
  pc1,hd1
  pc2

  je wilt hd1 in pc 2 hangen, en dan win2000(win2k) instaleren, en dan hd1 weer in pc1 hangen? Ik denk niet dat dat gaat lukken, vooral omdat je in pc2 waarschijnlijk geen SCSI hebt. Windows flipt al als je je moederbord vervangt, ,dus als je ineens een hele andere hardwareconfiguratie hebt (andere pc) dan redt hij het nioet vrees ik :cry: :cry: :wink:
 • Jah, ik zou het toch eens willen proberen, iets van een proggy dat dus een image maakt van een hd het zit dus zo:
  PC1 (de onwillende server) 4x scsi hd en vrije ide kanalen
  PC2 (install pc) 1 hd 30 gb en dan de "clean install hd van 5 gb"
  Ik wil dus op pc2 op hd2 als "master hd"een install maken, opstarten met HD1 zodat hd2 nix ingebruik is qua system recorces en dan een cdtje branden o.i.d. maar dan zoek ik dus iets om die cd weer naar de scsi schijf te krijgen onder dos! Ik moet dus ook alle system files e.d. hebben, dus een cd die een helemaal lege schijf kan beschrijven met het o.s. ik heb ook zoiets van mijn packardbell, dat windows flipt valt wel mee, ik heb dit al vaker gedaan met een andre pc maar toen had ik scsi kanalen ter beschikken op de "donatie pc" dus volgenmij moet het wel lukken ik heb alleen een proggy nodig!!
 • Hmm weet zo geen prog, zal zo ff voor je opzoek gaan :D, maar probeer eens hd2 en hd1 in pc 1 te hangen, en dan op hd2 vanaf cdrom server te instaleren. Dan kan je vanuit windows een ISO maken (iso=image=EXACTE copy van hd) en die dan ' uitpakken' op h1.

  Is dat een idee of…?
 • Het probleem is dat het installeren alleen maar op de niet-server goed gaat. maar is er geen proggy dat je een hd exact kan kopieren naar een andere hd dan is mijn probleem opgelost !!!!! :d en het zou helemaal super zijn als dat proggy met ntfs overweg kon mja fat32 is ook goed!
 • Tjah ik ken WinISO maa volgens mij kan die alleen maar cdroms Imagen, dus geen hd. Ik zal ff voor je zoeken. BRB

  Heb het niet getest: http://isorecorder.alexfeinman.com/bin/ISORecorderSetup.msi
  En de bijhorende website: http://isorecorder.alexfeinman.com/isorecorder.htm
 • Ok. bedankt
  Het zou 100% super zijn als je vanavond al iets zou vinden, alvast bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Trouwens:
 • Dank je!!
 • Als disk image programma kan je Norton Ghost gebruiken. Volgens mij is drive image van powerquest ook zo'n programma.

  Echter gaat wat jij wilt denk ik net werken. Zoals hierboven al vermeld kan windows er niet tegen als er bepaalde hardware wijzigd. Zeker moederboard en SCSI zullen denk ik problemen geven.

  Je kan ook proberen de installatie op de harddisk te zetten en daarvandaan te installeren. Liefst dan natuurlijk va het netwerk de bestanden copieren zodat je zeker weet dat het niet aan de CDROM drive ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.