Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Server 2003 Enterprise Edition NL

None
27 antwoorden
 • Hi'' ik wil messchien dit besturingssyteem kopen. Alleen ff een vraagje , is het de moeite waard ? Kan ik er op gamen ? kan ik er gewoon anti-virus firewall etc.. op draaien ? Alvast Bedankt.
 • Gewone software lijkt me gen probleem, vooral virrusscanners en firewalls zullen goed werken op een SERVER (toch?)

  Games: dee meesten wel, maar waarom koop je Server OS als je het als desktop OS gebruikt (ik neem aan dat je dat doet?)
 • [quote:6e3e2ebe1a="turbo-pascal"]Gewone software lijkt me gen probleem, vooral virrusscanners en firewalls zullen goed werken op een SERVER (toch?)

  Games: dee meesten wel, maar waarom koop je Server OS als je het als desktop OS gebruikt (ik neem aan dat je dat doet?)[/quote:6e3e2ebe1a] nah , ws2003 lijkt me gewoon sneller , stabieler en mooier :lol: Maar zijn er mensen die WS2003 als Desktop Gebruiken ? Graag reacties.
 • Gebruik de zoekfunctie, ik heb hier genoeg over ervaringen gelezen (ook met w2k3, en ook als desktop)

  BTW als je bij XP pro gewoon weet WAT en WAAR je het instaleerd, ,wordt je pc net als de mijne: en geweldig snelbootend stabiel goedgamend enzovoort -systeempie (en dat op een 1ghz/64videoram/512mbram/40gb, ,draai er nu ook een alphaUT2004 op werkt prima :D)
 • Waarom zou je een server versie OS daarvoor willen inzetten?? Lijkt me niet echt logisch.

  groetjes Edmond
 • [quote:a6a35b8b58="Edmond Varwijk"]Waarom zou je een server versie OS daarvoor willen inzetten?? Lijkt me niet echt logisch.

  groetjes Edmond[/quote:a6a35b8b58]
  Dat zeg ik (gamma :D)…

  /TS, Hoe is je hardware cofiguratie btw?
 • [quote:b4db71effe="turbo-pascal"][quote:b4db71effe="Edmond Varwijk"]Waarom zou je een server versie OS daarvoor willen inzetten?? Lijkt me niet echt logisch.

  groetjes Edmond[/quote:b4db71effe]
  Dat zeg ik (gamma :D)…

  /TS, Hoe is je hardware cofiguratie btw?[/quote:b4db71effe] Mijn specs ? Pentium III 866 MHZ 320 MB RAM GF2MX 400 64 MB goei systeempje toch ?
 • Moet prima kunnen . Hoewel je CPU wel omhoog mag, prima ja :D
 • Ik heb zelf een tijdje 2003 enterprise gehad..(zonder updates) maar games draaien er bijna niet op, je kunt bijvoorbeeld directx 9 ook wel vergeten (als ik me het goed herhinner :) ).

  Voor wat betreft virus-scanners en firewalls: kijk wel even goed of ze compatible zijn, dat geldt namenlijk lang niet voor alle virusscanners enzo.
  (voorbeeld: symantec heeft een speciale server versie).

  Persoonlijk zou ik het geld er niet aan uigeven als ik server 2003 zou gebruiken voor games. Het is wel geschikt als server os (waar het natuurlijk voor bedoeld is), maar voor games niet.

  Groeten,

  Jan
 • Direct x 9b draait hier perfect, en met gamen heb ik ook geen problemen. Denk er wel aan dat als je nav wilt gebruiken dat je de retail versie moet hebben, pro draait daar niet op. Meestal draait software voor xp prima opws2k3.
 • [quote:8ca9c54fb0="Rick Gimpel"]Direct x 9b draait hier perfect, en met gamen heb ik ook geen problemen. Denk er wel aan dat als je nav wilt gebruiken dat je de retail versie moet hebben, pro draait daar niet op. Meestal draait software voor xp prima opws2k3. [/quote:8ca9c54fb0] Kan je met drivers voor bijv Videokaart e.t.c.. een WinXP driver gebruiken ?
 • Dat was hier met m'n nvidia kaartje geen probleem. Zelfs naar de omega drivers ging prima, lekker beeld en loopt als een raket.
 • [quote:12ce31166a="Rick Gimpel"]Dat was hier met m'n nvidia kaartje geen probleem. Zelfs naar de omega drivers ging prima, lekker beeld en loopt als een raket.[/quote:12ce31166a] Dus , als ik het goed begrijp is Windows Server 2003 ook goed om als dekstop te gebruiken of zie ik dit verkeerd
 • Ik denk dat je bedoelt als een stand-alone. Ja kan prima, al is het wel een hoop geld. Ik heb dit os genomen omdat ik van plan ben om een netwerk te maken. Handige bijkomstigheid is, dat ik een probleem pc makkelijk bij kan zetten en dan internet delen, om de boel weer draaiende te krijgen. Voor mij was de investering het geld waard. Maar ga eerst eens kijken wat je ermee gaat doen in de toekomst. Overweeg anders gewoon xp, al ben ik er zelf geen fan van.
 • [quote:517f470783="Rick Gimpel"]Ik denk dat je bedoelt als een stand-alone. Ja kan prima, al is het wel een hoop geld. Ik heb dit os genomen omdat ik van plan ben om een netwerk te maken. Handige bijkomstigheid is, dat ik een probleem pc makkelijk bij kan zetten en dan internet delen, om de boel weer draaiende te krijgen. Voor mij was de investering het geld waard. Maar ga eerst eens kijken wat je ermee gaat doen in de toekomst. Overweeg anders gewoon xp, al ben ik er zelf geen fan van.[/quote:517f470783] Maar is Windows Server 2003 Enterprise stabieler , sneller en mooier als XP ? En kan ik Windows Server2003 op mijn systeem lekker snel draaien ?
 • ik wil voornamelijk een website gaan bouwen en deze gaan hosten is het dan een goede keuze om Windows Server 2003 Enterprise Edition te pakken ?
 • Of jouw huidige config dat trekt, voor die vraag kun je misschien heb beste eens kijken op de site van microsoft zelf. Daar kun je vast wel vinden wat de minimum systeem vereisten zijn. Het zelf hosten gaat perfect met IIS, alleen zit je met het eventueel wisselen van je ip-adres. Daar zijn redirect services voor. Kijk maar eens op de site van dyns.net, daar kun je een acount aanmaken, en met de software zorgen dat je adres naar het juiste ip-nummer gaat.
 • [quote:e675b074e9="Rick Gimpel"]Of jouw huidige config dat trekt, voor die vraag kun je misschien heb beste eens kijken op de site van microsoft zelf. Daar kun je vast wel vinden wat de minimum systeem vereisten zijn. Het zelf hosten gaat perfect met IIS, alleen zit je met het eventueel wisselen van je ip-adres. Daar zijn redirect services voor. Kijk maar eens op de site van dyns.net, daar kun je een acount aanmaken, en met de software zorgen dat je adres naar het juiste ip-nummer gaat.[/quote:e675b074e9] even een offtopic vraag , benik niet erg jong om WIndows Server 2003 te gebruiken ?
 • Zoals ik hier boven al aan gaf wil ik een server maken , voornamelijk voor mail binnen te halen en web site's te bouwen , Dan denk ik eerder dat Windows Sever 2003 Standard beter is dan Enterprise voor mij. Want enterprise is meer voor bedrijven toch ? correct me if iám wrong. Please Help. Want Windows Server 2003 Standard is volgens mij ook voor de thuisserver ?
 • Je leeftijd heeft niks te maken met je keuze voor een OS.

  Je hebt van Windows Server 2003 ook een versie die alleen maar dient als webserver, dus zonder client ondersteuning, scheelt in de kosten en er draaien minder services op de achtergrond die je systeem belasten.

  Een goedkopere oplossing is om op je Windows desktop versie gewoon Apache te draaien. Kijk maar eens naar [b:799e032196]BigApache[/b:799e032196], is een all-in-one distributie waar je alles mee kunt hosten op het Windows platform.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.