Vraag & Antwoord

OS Windows

Wat betekent RTM ?

7 antwoorden
  • Ik heb weleens gelezen bij bepaalde forums en dan staat er bijv: iemand heeft een XP versie een zogenaamde rtm, wat betekent dit ? en als iemand een rtm versie heeft is ie dan volledig ?
  • Release To Manufacture, de versie die naar de CD-rom fabriek gaat. Volkomen illegaal als je die in je bezit hebt overigens.
  • [quote:2d03bd2f9d="BrigitteW"]Release To Manufacture, de versie die naar de CD-rom fabriek gaat. Volkomen illegaal als je die in je bezit hebt overigens.[/quote:2d03bd2f9d] Ik heb um niet , k heb een legale . BrigitteW hoe kan je zien of een windows RTM is ?
  • Als er een origineel Microsoft logo op de CD is geprint.
  • [quote:c6e5dffc70="BrigitteW"]Volkomen illegaal als je die in je bezit hebt overigens.[/quote:c6e5dffc70] Niet correct, vaak wordt RTM code nog verspreid onder betatesters en ook uitgegeven aan vroege klanten, ontwikkelaars. Ik heb hier verschillende RTM's zowel die ik kon downloaden bij bijvoorbeeld Microsoft maar ook die ik gebrand (zonder logo, gewoon cd-writeables) en ook geperst (met mooie logos) liggen. mvrgroet Edmond
  • Nog als aanvulling, tijdens het ontwikkelen van een nieuw stuk software, doorloopt het verschillende stadia. Het laatste zijn daarvan de beta's en de RTM's. RTM is eigenlijk de finale versie dus die inderdaad bit voor bit, naar de fabriek gaat om massaal vermenigvuldigd te worden.Eigenlijk is een RTM dus niets anders dan een beta-build waarvan de fabrikant dacht "die is goed genoeg om in de winkels te leggen, daar kom ik wel mee weg" en dat merken wij allen dagelijks ;) mvrgroet Edmond
  • [quote:182ba236de="Edmond Varwijk"]Nog als aanvulling, tijdens het ontwikkelen van een nieuw stuk software, doorloopt het verschillende stadia. Het laatste zijn daarvan de beta's en de RTM's. RTM is eigenlijk de finale versie dus die inderdaad bit voor bit, naar de fabriek gaat om massaal vermenigvuldigd te worden.Eigenlijk is een RTM dus niets anders dan een beta-build waarvan de fabrikant dacht "die is goed genoeg om in de winkels te leggen, daar kom ik wel mee weg" en dat merken wij allen dagelijks ;) mvrgroet Edmond[/quote:182ba236de] Dus een RTM Windows versie is in prencipe een Volledige Final ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.