Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Laptop 'bevriest' vaak na Windows update

M@rc
3 antwoorden
 • Ik heb sinds 1,5 jaar een Targa Visionary 1300 WS laptop met een Mobile AMD Athlon 4 processor 1200 MHz. Na enige weken merkte ik dat de laptop frequent 'bevroor'. Er is dus geen enkele Windows foutmelding, alles zit gewoon vast en alleen een harde reset rest nog. dat werd toch wel zo hinderlijk dat ik de laptop onder garantie naar targa heb teruggestuurd. Daar is slechts een totale reformat gedaan en een herstel van Windows XP Home. Resultaat: geen lockups meer. Ik heb de nodige software weer geïnstalleerd incl Office XP. ook adan zijn er geen lockups. Ik maak regelmatig een image op een apart partitie.
  Nu komt het: Ik ga met windows update SP1 installeren. Binnen drie dagen 2 maal een lockup. Wanneer ik nog meer updates doe komen er frequenter lockups. Ik heb dus een image teruggezet en inderdaad zijn er dan geen lockups. Targa geeft niet thuis. Zij geven alleen garantie op de hardware en die is goed. Ik vind het niet prettig dat ik Windows niet kqan updaten om allerlei beveiligingfouten te herstellen. Overigens installeerde ik bij deze updates alleen de essentiële updates en dat gaat dus al fout.

  Het is een heidens karawei op pakketje voor pakketje te updaten en te zien of het dan dudielijk is waar het fout gaat. Er zi geen enkel patroon in het bevriezen. Er is geen specifieke handeling of zo iets. Het kan op elk moment gebeuren: spelen van een spelletje, surfen, e-mailen. downloaden, document schrijven maar ook wanneer de laptop gewoon te tijd aanstaat.

  Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
 • Wordt er iets vermeld in de logboeken van XP?
 • Tjsa, wanneer je een bakup erug zet kun je dat niet meer nakijken denk ik. Zouden dit soort fouten in een logboek weggeschreven worden wanneer er ook geen foutmeldingen op het scherm komen? Trouwens ik zie in de C:\Window directories en de subdirs totaal 62 log files. De meeste kan ik niet openen omdat ze in gebruik zijn. Dat betekent dus Windows Update draaien, wachten op een vastloper, en dan van de Windows CD opstartten om dan de logs te bekijken. Mijn HD is NTFS geformatteerd dus die kan ik niet bekijken wanneer ik van een flop opstart. Welke logfiles zou ik dan moeten bekijken?

  Dirk Bakkeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.