Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] Loopt vast bij log-in scherm

7 antwoorden
  • Als ik windows normaal opstart loopt hij sinds 2 dagen vast bij het log-in scherm. Als ik hem daarintegen op veilige modus opstart is er niks aan de hand. Systeen herstel punt heeft het niet kunnen repareren. Zelf denk ik dat het komt doordat ik waarschijnlijk perongeluk iets in de groepsmanagent verkeerd heb gedaan tijdens het rondneuzen. Start->Run->gpedit.msc Natuurlijk weet ik nie zeker of dit het probleem is. En als dit het probleem is, hoe los ik dit op :-? Iemand enig idee??
  • Krijg je een foutmelding? Welke? Anders inloggen in veilige modus en de logboeken even raadplegen.
  • Geen foutmeldingen. Hij 'bevriest' gewoon, ik kan met me muis klikken wat ik wil maar er gebeurt niks. Echt helemaal niks! :-? En de laatste crash in de logboeken is van 4 dagen geleden dus daar kan ik ook niks zinvols uithalen :(
  • Veeilige Modu->SysteemHerstel (naar en punt, dat verder terug gaat dan jij hebt gedaan. Een paar weekjes) Werkt de administrator wel? Gast?
  • 1 maand teruggegaan. Het werkte alleen het inloggen en alles laden duurden 34 minuten ipv 34 seconden :-? Opnieuw opgestard daarna en weer hetzelfde dat het zo lang duurt In veilige modus werken alle accounts perfect.
  • Open (in veilige modus) het bestand : "boot.ini" Daar zie je waarschijnlijk het volgende staan : [b:5df7553fdb][boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"[/b:5df7553fdb] Voeg nu het volgende in : ".......dows XP Professional" [b:5df7553fdb]/SOS /fastdetect /bootlog[/b:5df7553fdb]" Let op ! vul alleen het VETgedrukte aan na Professional (n.b. er kan ook Home staan). Als je je computer herstart zal je computer nog steeds vastlopen; maar dat is niet erg :wink: Je zal kunnen zien wat er gebeurd tijdens het opstarten van de computer (/SOS) zorgt hier voor en er zal een logbestand aangemaakt worden (/bootlog) dat je terug kan vinden in c:/windows/ntbtlog.txt Je kan aansluitend ook eens een kijkje nemen in : Start-->Systeembeheer -->Logboeken (mogelijk moet je dit doen via Configuratiescherm) :wink: [edit] typo's[/edit]
  • En waar kan ik boot.ini vinden. Nergens te bekennen op C: schijf :S

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.