Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

setup-bestanden worden niet uitgevoerd

None
6 antwoorden
 • Nadat ik een low-level format (IBM Disk Erase) heb moeten uitvoeren en bijgevolg alles opnieuw moet installeren heb ik nu een paar probleempjes, wie kan mij helpen, ik werk met Windows 2000:

  Veel setup-bestanden worden gewoonweg niet uitgevoerd, heel kort verschijnt er dan een DOS-venstertje en daarna niets meer. Het icoontje ernaast ziet er ook gewoon een mapje uit in plaats van het gekende blauwe Windows-setup-icoontje met de uitgepakte doos en het computertje.

  Eender welk tekstbestand dat ik open, opgemaakt in Word, Wordpad, of eender wat, wordt geopend in een "bestandsconversie-venster", waarbij ik een bepaalde tekensoort moet kiezen (bijvoorbeeld Chinees,…). Echter eender wat ik kies, ik blijf steeds die gekende vierkante blokjes zien in plaats van de gewone tekst die het zou moeten voorstellen. Office is geïnstalleerd en de landinstellingen zijn normaal ook in orde.

  Bovenvermelde problemen zijn natuurlijk heel vervelend als men een complete herinstallatie moet uitvoeren (maar ik kan ondertussen wel al op het Internet, dat scheelt), dus wie kan mij helpen?
 • Je hebt toch geen virus? Wat zegt het logboek?
 • Mijn computer werd regelmatig volledig gescand, de Virus Definitions waren van deze maand.
  Ik kreeg eerst mijn printer niet meer aan de praat, foutberichten vermeldden dat het "afdruksubsysteem" niet beschikbaar was door een gebrek aan hulpbronnen. De printer werd ook niet meer weergegeven bij de hardware, enkel de hulpprogramma's stonden nog op mijn computer.
  De printersoftware eerst volledig verwijderen en dan opnieuw installeren veranderde niets, de printer werd hardwarematig niet (meer) herkend en enkel de hulpprogramma's werden geïnstalleerd.
  Dit stond beschreven op de Microsoft Knowledge Base, het zou komen doordat bepaalde programma's bij de installatie dll's in de Winnt-map zetten, hoewel diezelfde reeds in de system32-map staan. Enkel Twain.dll, Twain32.dll, en nog één (vmm..?.dll, ik weet het nu niet meer precies) mogen daar staan volgens MS en de overige moesten gerenamed worden wat ik ook heb gedaan. Ik had er drie gevonden die er waarschijnlijk wel achteraf waren bijgekomen, o.a. "Mickey.dll"! Toen ik hierna voor de installatie van de printersoftware opnieuw opstartte ging het mis: Windows 2000 werd bijna volledig geladen, alleen begon mijn harde schijf enorm te ratelen (vroeger nog HD-crashes gehad, zo'n geluiden betekenen niet veel goeds…) wanneer hij Explorer.exe wou laden. Steeds opnieuw probeerde hij dat, echter zonder resultaat, behalve dat er steeds een foutbericht kwam dat "Explorer.exe fouten had gegenereerd" (en dat onheilspellende geratel steeds afgewisseld met een korte pauze totdat ik het laden van explorer.exe onderbrak met de Task Manager),…
  Dan virusscan gedaan, géén virussen gevonden.
  Toen dacht ik dat er misschien een slechte sector was precies waar dit bestand stond. Scandisk vond echter niets, IBM Drive Fitness Test (het is een IBM-HD) wel, nl. enkele slechte sectoren.
  Ik heb dan eerst een "verse" Win2000-installatie erover gedaan in de hoop dat die explorer.exe ergens anders zou terecht komen wat niet lukte. Daarna heb ik Explorer.exe verwijderd omdat ik dacht dat bij het herinstalleren van Windows 2000 dit bestand waarschijnlijk wel niet exact op dezelfde plaats zou terecht komen, maar dit lukte ook niet.
  Met de moed der wanhoop heb ik dan via de opdrachtprompt nog geprobeerd een DVD te schrijven met alles wat ik niet kwijt wou en daarna hetgeen uitgevoerd wat volgens die "IBM Drive Fitness Test" nodig was, nl. het uitvoeren van "IBM Erase Disk", wat volgens mij een soort "low-level"-format is.
  (Het is wel zo dat die "IBM Drive Fitness Test" al heel lang geleden, meer dan twee jaar, ook al eens enkele slechte sectoren ontdekt had hoewel ik daar nooit problemen had van ondervonden behalve één (!) keer dat mijn computer ook bij het laden van Windows 2000 eveneens zo onheilspellend luid begon te ratelen voor enkele seconden, echter zonder foutberichten, waarna hij het nooit meer heeft gedaan)
  Daarna natuurlijk opnieuw partitioneren (ja, want "alles" weg), formatteren en de ganse rimram waar ik van baal, zeker op momenten dat ik me liever met iets anders bezig hou.
  Maar nu slaag ik er zelfs niet in om één van de eerste zaken te installeren wat je nodig hebt, nl. de drivers voor de grafische kaart. Chipset-, Audio- en modemdrivers lukken wel, en ook Office, hetzij met de vermelde problemen van in mijn eerste bericht (start v.d. topic).
  Het enige verschil wat ik meen dat er kan zijn is dat die drivers die wel lukken van de originele drivers-CD's komen en de video-drivers komen van de backup-DVD (want die waren van het Internet gehaald, originele CD verouderd). Ik kan wel alle bestanden lezen op die backup-DVD, de juiste icoontjes staan ernaast (toch van die Office-bestanden, van de exe's niet), alleen kan ik ook de Office-bestanden niet normaal openen (zie start v.d. topic).

  Dus…wat zou er mis zijn met het herkennen/uitvoeren van de bestanden?
  (Exe's van bij de installatie van Windows 2000 worden wél uitgevoerd)
 • Oeps, sorry Ben Johnson,…maar in welk logboek bedoel je?
 • Ik heb nu geprobeerd om die backup-DVD te lezen vanop een andere computer. Alle mappen en bestanden worden correct weergegeven, maar als ik bijvoorbeeld een Excel-bestand probeer te openen krijg ik de melding dat het opgemaakt is in een bestandsindeling die Excel niet herkent. Hetzelfde met Word-documenten, wanneer ik deze probeer te openen verschijnt er een bestandsconversie-venster in het Word-scherm (dus door het openen v.h. bestand wordt Word wel gestart).
  Wat zou er gebeurd zijn met die bestandsindelingen?

  HELP!!!!!!
  Mijn "hele leven" staat op die DVD, ook belangrijke gegevens van een vereniging, enzovoort…!
 • Bestaan er programma's die b.v. bestandsindelingen kunnen herkennen en eventueel bestanden dan converteren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.